14 feb 2014 13:34

23 jan 2015 15:38

Trio klar för SAIK

Skövde AIK har lagt de sista pusselbitarna i årets trupp. Nu har vi stängt butiken för spelare utifrån, säger SAIK:s sport- och klubbchef Per Åstemo.

Yonakir och Uusitalo har avvaktat i hopp om att få napp från klubbar högre upp, men nu står det klart att duon väljer att stanna kvar i SAIK ännu en säsong. De har båda två tecknat ett kontrakt på ett år.

– Två startspelare från förra året som har höga ambitioner med sin fotboll, säger Åstemo glatt om kontraktsförlängningarna.

När man dessutom knutit 20-årige Hamidovic till sig från Jönköpings Södra i superettan ser det ut som om man fått ihop lagpusslet på ett bra sätt. Hamidovic skrev precis som Uusitalo och Yonakir på för ett år och är ett spännande tillskott enligt sportchefen.

– En spelare med potential och han har fått goda vitsord från Jönköping, säger Åstemo.

Förra säsongen gjorde han två matcher från start i superettan och hann dessutom med att göra ett mål. Hamidovic är en offensiv mittfältare.

– Offensiva och kreativa spelare är alltid intressanta, konstaterar Åstemo.

Hamidovic blir SAIK:s fjärde nyförvärv inför stundande säsong. Sedan tidigare har man knutit Sargon Abraham, Anton Vilstrup och David Lager till sig. Nu har man gjort sina värvningar och kommer inte att plocka in fler spelare utifrån.

– Men det finns plats för spelare från egna led, menar Åstemo och är belåten med truppens utseende.

– Vi är jättenöjda. Det är svårt att säga om truppen är starkare än i fjol, men jag tycker att vi har fått ihop en intressant trupp med många duktiga fotbollsspelare. Konkurrensen i startelvan är tuffare i år.

Yonakir och Uusitalo har avvaktat i hopp om att få napp från klubbar högre upp, men nu står det klart att duon väljer att stanna kvar i SAIK ännu en säsong. De har båda två tecknat ett kontrakt på ett år.

– Två startspelare från förra året som har höga ambitioner med sin fotboll, säger Åstemo glatt om kontraktsförlängningarna.

När man dessutom knutit 20-årige Hamidovic till sig från Jönköpings Södra i superettan ser det ut som om man fått ihop lagpusslet på ett bra sätt. Hamidovic skrev precis som Uusitalo och Yonakir på för ett år och är ett spännande tillskott enligt sportchefen.

– En spelare med potential och han har fått goda vitsord från Jönköping, säger Åstemo.

Förra säsongen gjorde han två matcher från start i superettan och hann dessutom med att göra ett mål. Hamidovic är en offensiv mittfältare.

– Offensiva och kreativa spelare är alltid intressanta, konstaterar Åstemo.

Hamidovic blir SAIK:s fjärde nyförvärv inför stundande säsong. Sedan tidigare har man knutit Sargon Abraham, Anton Vilstrup och David Lager till sig. Nu har man gjort sina värvningar och kommer inte att plocka in fler spelare utifrån.

– Men det finns plats för spelare från egna led, menar Åstemo och är belåten med truppens utseende.

– Vi är jättenöjda. Det är svårt att säga om truppen är starkare än i fjol, men jag tycker att vi har fått ihop en intressant trupp med många duktiga fotbollsspelare. Konkurrensen i startelvan är tuffare i år.