25 feb 2014 06:20

23 jan 2015 15:39

"Självklart kommer det kännas tomt"

Ryggen stoppar honom från fortsatt spel och när han inte fick några framtidssvar från IFK fattade Robert Arrhenius själv ett beslut.
Han slutar med handbollen och startar verksamhet i Spanien.
Men först vill han spela slutspel med IFK.
– Vi tänker kämpa in i det sista, säger han.

13 år som proffs. 192 A-landskamper, 370 mål. Och en väldans massa elitseriematcher.

Snart är det slut – Robert Arrhenius avslutar sin karriär efter att den här säsongen är till ända. Problemen med ryggen har blivit för stora och när 34-åringen samtidigt fått ett fint jobberbjudande i Spanien fattade han till slut det stora beslutet.

– Nu det sista har det varit nästan dagligen och efter matcher har man ont både efteråt och dagen efter. Då känner man att man vill klara av resten av dagen också, man kan inte bara ligga och kurera ryggen. Ryggen pallar inte att spela vidare, säger han till SLA.

– Men jag har varit privilegierad och kunnat hålla på så länge utan större allvarliga skador. Nu är det ett par månader kvar att slåss för, det går med mycket extraträning och så. Än har jag inte gett upp.

Hur känns det att ha tagit beslutet?

– Självklart kommer man att sakna det, men de här dagarna då man har så ont att man inte ens kan sova, de är lätta att vara utan. Självklart kommer det att kännas tomt emellanåt, men handbollen kommer alltid finnas där.

Behövde bestämma sig

Arrhenius hamnade i en sits där han behövde ta ett beslut för sitt framtida liv. Han fick inga klara svar på sin framtid i IFK Skövde och bestämde sig för att satsa på den civila karriären – han ska bli försäkringsförmedlare åt den nordiska marknaden i en verksamhet på Mallorca.

– En av mina bättre kompisar från min tid i Spanien har velat ha med mig ett par år så jag ska starta upp det här. Jag tyckte det passade bra och nu får vi bosätta oss där i en kortare period och sedan har vi möjligheten att sköta det härifrån.

Är det ett område du känner dig bekväm med?

– Nej, men det är väl som med allt annat att det är en inkörningsperiod och se till att bli påläst så att man kan sina produkter. Jag har språket och det är en stor marknad med många svenskar och nordbor som bor där och den tjänsten finns inte än där.

Och här får han helt klart nytta av sina åtta år som proffs i den spanska handbollen.

Viktig matchperiod väntar

Men än är vi inte där. Först väntar en rafflande avslutning på säsongen där mycket av IFK:s öde kan avgöras den kommande veckan då fyra matcher ska avverkas på nio dagar med start hemma mot H43 Lund på torsdag.

– Förhoppningsvis får vi hålla på en bra bit in i maj. Nu är beslutet taget och nu satsar jag hundra procent på att göra en så bra avslutning som möjligt. Vi har fortfarande chansen att gå till slutspel, men kan lika gärna hamna i kvalspel, så det blir fyra tuffa matcher som väntar nu.

13 år som proffs. 192 A-landskamper, 370 mål. Och en väldans massa elitseriematcher.

Snart är det slut – Robert Arrhenius avslutar sin karriär efter att den här säsongen är till ända. Problemen med ryggen har blivit för stora och när 34-åringen samtidigt fått ett fint jobberbjudande i Spanien fattade han till slut det stora beslutet.

– Nu det sista har det varit nästan dagligen och efter matcher har man ont både efteråt och dagen efter. Då känner man att man vill klara av resten av dagen också, man kan inte bara ligga och kurera ryggen. Ryggen pallar inte att spela vidare, säger han till SLA.

– Men jag har varit privilegierad och kunnat hålla på så länge utan större allvarliga skador. Nu är det ett par månader kvar att slåss för, det går med mycket extraträning och så. Än har jag inte gett upp.

Hur känns det att ha tagit beslutet?

– Självklart kommer man att sakna det, men de här dagarna då man har så ont att man inte ens kan sova, de är lätta att vara utan. Självklart kommer det att kännas tomt emellanåt, men handbollen kommer alltid finnas där.

Behövde bestämma sig

Arrhenius hamnade i en sits där han behövde ta ett beslut för sitt framtida liv. Han fick inga klara svar på sin framtid i IFK Skövde och bestämde sig för att satsa på den civila karriären – han ska bli försäkringsförmedlare åt den nordiska marknaden i en verksamhet på Mallorca.

– En av mina bättre kompisar från min tid i Spanien har velat ha med mig ett par år så jag ska starta upp det här. Jag tyckte det passade bra och nu får vi bosätta oss där i en kortare period och sedan har vi möjligheten att sköta det härifrån.

Är det ett område du känner dig bekväm med?

– Nej, men det är väl som med allt annat att det är en inkörningsperiod och se till att bli påläst så att man kan sina produkter. Jag har språket och det är en stor marknad med många svenskar och nordbor som bor där och den tjänsten finns inte än där.

Och här får han helt klart nytta av sina åtta år som proffs i den spanska handbollen.

Viktig matchperiod väntar

Men än är vi inte där. Först väntar en rafflande avslutning på säsongen där mycket av IFK:s öde kan avgöras den kommande veckan då fyra matcher ska avverkas på nio dagar med start hemma mot H43 Lund på torsdag.

– Förhoppningsvis får vi hålla på en bra bit in i maj. Nu är beslutet taget och nu satsar jag hundra procent på att göra en så bra avslutning som möjligt. Vi har fortfarande chansen att gå till slutspel, men kan lika gärna hamna i kvalspel, så det blir fyra tuffa matcher som väntar nu.