26 feb 2014 10:51

23 jan 2015 15:39

Vasaloppet körs som planerat

Det milda vädret har ställt till det för Vasaloppet, men på en presskonferens under onsdagen meddelade arrangören att loppet kommer att köras som planerat.

SLA följer kvartetten Lisa Lindgren, Jörgen Ranneberg, Catarina Roos och Stefan Johansson i Klassikerserien och på söndag är det dags för Vasaloppet. Den senaste tidens milda väder har dock skapat bekymmer för Vasaloppsarrangören och det har till och med spekulerats i om att man skulle behöva ställa in Vasaloppet, men positiva besked kom vid en presskonferens på onsdag förmiddag.

Då meddelade arrangören med VD:n Anders Selling i spetsen att de närmaste dagarna och helgen skulle bjuda på lägre temperaturer och man gjorde bedömningen att loppet skulle kunna köras som planerat, vilket även gäller fredagens stafettvasa.

– Jag fick en klump i halsen när jag insåg att det skulle kunna vara ett alternativ att ställa in Vasaloppet 2014 men i natt kände vi oss betydligt lugnare. Med lite hjälp av vädrets makter ska vi fixa det här, säger Selling enligt TT.

Det finns snö, men det milda vädret har gjort spåren väldigt vattniga på sina håll.

– Jag vill poängtera att vi inte har någon brist på snö. Problemet är att det sipprar upp vatten underifrån, fortsätter Selling till TT.

Lisa Lindgren körde öppet spår i söndags, men övriga tre i SLA:s klassikerkvartett behöver inte oroa sig för söndagens start. Det ser ut att bli Vasalopp helt enligt plan.

SLA följer kvartetten Lisa Lindgren, Jörgen Ranneberg, Catarina Roos och Stefan Johansson i Klassikerserien och på söndag är det dags för Vasaloppet. Den senaste tidens milda väder har dock skapat bekymmer för Vasaloppsarrangören och det har till och med spekulerats i om att man skulle behöva ställa in Vasaloppet, men positiva besked kom vid en presskonferens på onsdag förmiddag.

Då meddelade arrangören med VD:n Anders Selling i spetsen att de närmaste dagarna och helgen skulle bjuda på lägre temperaturer och man gjorde bedömningen att loppet skulle kunna köras som planerat, vilket även gäller fredagens stafettvasa.

– Jag fick en klump i halsen när jag insåg att det skulle kunna vara ett alternativ att ställa in Vasaloppet 2014 men i natt kände vi oss betydligt lugnare. Med lite hjälp av vädrets makter ska vi fixa det här, säger Selling enligt TT.

Det finns snö, men det milda vädret har gjort spåren väldigt vattniga på sina håll.

– Jag vill poängtera att vi inte har någon brist på snö. Problemet är att det sipprar upp vatten underifrån, fortsätter Selling till TT.

Lisa Lindgren körde öppet spår i söndags, men övriga tre i SLA:s klassikerkvartett behöver inte oroa sig för söndagens start. Det ser ut att bli Vasalopp helt enligt plan.