03 mar 2014 18:00

23 jan 2015 15:39

Unga löften fick stipendium

RIDSPORT: Skaraborgsalliansen uppmuntras

Inför storpubliken i Scandinavium tilldelades Team Fälttävlan Skaraborg det eftertraktade Gothenburg Horse Show-stipendiet på 70 000 kronor.
– Det är stor glädje i gruppen. Stipendiet möjliggör att vi nu kan realisera många mål, säger Katarina Fellbrandt, projektsamordnare i teamet.

Sedan ett drygt år tillbaka tränar flera lovande fälttävlansryttare från Skaraborg i en gemensam satsning. Team Fälttävlan Skaraborg tog fart på riktigt genom att tränare Björn Kastenman tog initiativet att samla unga lovande talangerna i området under försäsongen 2013.

Under året som har gått har flera av ekipagen haft stor utveckling och klättrat upp i klasserna. I dag finns 16 ekipage med i teamet.

– Detta är en målmedveten satsning på unga fälttävlansryttare som vill utvecklas och tävla på högsta nationella och internationella nivå. Att tilldelas det här stipendiet möjliggör att ryttarna kan åka på fler tävlingar, både i Sverige och utomlands, säger Katarina Fellbrandt.

Stipendiet på 70 000 kronor ska användas till utveckling enligt ett uppsatt mål både av ekipagen och ryttarna, till exempel träningsfysiolog, foderlära, mental coachning, personlig träning samt kost och matlagning.

– Det viktigaste är nu att göra en uppföljning av tränings och tävlingsplaneringen för varje ekipage inför säsongsstarten, säger ansvarig tränare Björn Kastenman.

Sedan ett drygt år tillbaka tränar flera lovande fälttävlansryttare från Skaraborg i en gemensam satsning. Team Fälttävlan Skaraborg tog fart på riktigt genom att tränare Björn Kastenman tog initiativet att samla unga lovande talangerna i området under försäsongen 2013.

Under året som har gått har flera av ekipagen haft stor utveckling och klättrat upp i klasserna. I dag finns 16 ekipage med i teamet.

– Detta är en målmedveten satsning på unga fälttävlansryttare som vill utvecklas och tävla på högsta nationella och internationella nivå. Att tilldelas det här stipendiet möjliggör att ryttarna kan åka på fler tävlingar, både i Sverige och utomlands, säger Katarina Fellbrandt.

Stipendiet på 70 000 kronor ska användas till utveckling enligt ett uppsatt mål både av ekipagen och ryttarna, till exempel träningsfysiolog, foderlära, mental coachning, personlig träning samt kost och matlagning.

– Det viktigaste är nu att göra en uppföljning av tränings och tävlingsplaneringen för varje ekipage inför säsongsstarten, säger ansvarig tränare Björn Kastenman.

  • Johanna Drath