05 mar 2014 21:18

23 jan 2015 15:39

Inför Alingsås-IFK Skövde i kväll

IFK Skövde har förlorat två av två möten med Alingsås den här säsongen, men har nu en tredje chans att besegra dem. Alingsås är dock formstarkt och ligger trea i tabellen så det blir en svår uppgift för de blåvita.

– Vi möter ett bra lag och de har bara torskat en match hemma, säger IFK-tränaren Peter Johansson.

Framförallt måste IFK Skövde se upp med deras kontringsspel.

– De är väldigt duktiga på omställningar och de har en fantastiskt bra målvakt som dessutom är duktig på att sätta i gång spelet, fortsätter IFK-tränaren och ser fram mot drabbningen i Estrad Alingsås.

– Det är lite derbykaraktär och brukar vara roliga matcher.

IFK Skövde hade fyra raka segrar, men den sviten fick sitt slut i måndags då HK Malmö vann med uddamålet i Arena Skövde. En jämn match där IFK ledde stort till en början, men tappade taget och släppte tillbaka Malmö in i matchen igen.

– Tycker att vi gjorde en rätt så bra match. Försvarsspelet var bra och även anfallsspelet var ganska bra. Vi skapade tillräckligt med chanser för att vinna, men var inte tillräckligt skarpa i vissa lägen, säger Peter Johansson.

Det är tätt med matcher just nu och laget har bara tre dygn på sig att ladda om efter måndagsmatchen mot Malmö. Sedan väntar ny match på lördag när Ystad kommer till Arena Skövde för en viktig streckmatch.

– Vi är så pass bra tränade så det ska vi klara av.

Inga nya skador eller sjukdomar i IFK-lägret och truppen är oförändrad sedan Malmömatchen.

– Vi möter ett bra lag och de har bara torskat en match hemma, säger IFK-tränaren Peter Johansson.

Framförallt måste IFK Skövde se upp med deras kontringsspel.

– De är väldigt duktiga på omställningar och de har en fantastiskt bra målvakt som dessutom är duktig på att sätta i gång spelet, fortsätter IFK-tränaren och ser fram mot drabbningen i Estrad Alingsås.

– Det är lite derbykaraktär och brukar vara roliga matcher.

IFK Skövde hade fyra raka segrar, men den sviten fick sitt slut i måndags då HK Malmö vann med uddamålet i Arena Skövde. En jämn match där IFK ledde stort till en början, men tappade taget och släppte tillbaka Malmö in i matchen igen.

– Tycker att vi gjorde en rätt så bra match. Försvarsspelet var bra och även anfallsspelet var ganska bra. Vi skapade tillräckligt med chanser för att vinna, men var inte tillräckligt skarpa i vissa lägen, säger Peter Johansson.

Det är tätt med matcher just nu och laget har bara tre dygn på sig att ladda om efter måndagsmatchen mot Malmö. Sedan väntar ny match på lördag när Ystad kommer till Arena Skövde för en viktig streckmatch.

– Vi är så pass bra tränade så det ska vi klara av.

Inga nya skador eller sjukdomar i IFK-lägret och truppen är oförändrad sedan Malmömatchen.

Formen

Alingsås: H 43 (b) 32–22, Drott (b) 36–20, Önnered (b) 24–19.

Skövde: Malmö (h) 26–27, H 43 (h) 25–21, Redbergslid (b) 25–24.

Kommentar: Alingsås visar upp en imponerande form med storsegrar på bortaplan i de senaste omgångarna. Skövdes fina formkurva stukades något i och med förlusten mot Malmö i förra omgången.

Laget

IFK Skövde: Robert Lechte, Joakim Svensson, Alfred Ehn, Rasmus Wremer, Robin Wärn, Robert Arrhenius, Jonas Samuelsson, Jonathan Eriksson, Tobias Warvne, Joel Järlfors, Linus Lake, Adam Samuelsson, Kristian Svensson, Max Skoog.

Övriga matcher

5/3: Guif Eskilstuna–Kristianstad, Lugi–Önnered, Ystad–Drott, Sävehof–Hammarby. 6/3: Malmö–H 43, Rimbo–Redbergslid.