08 mar 2014 12:22

23 jan 2015 15:27

Viktig seger för IFK Skövde

IFK Skövde bärgade två otroligt viktiga poäng i den täta kampen om att undvika kvalspel. Närmaste konkurrenten Ystad besegrades med 31-27 efter ännu en dramatisk hemmamatch.

Skövde avgjorde inte matchen helt förrän då det återstod knappt två minuter att spela. Kristian Svensson och Linus Lake var två spelare som klev fram och satte avgörande mål, och Joakim Svensson, bra matchen igenom, stod för några direkt avgörande räddningar.

Första halvlek var i det stora hela en rätt jämn historia där Ystad tog ledningen tidigt, men där IFK kunde vända och sedan hålla det målmässiga kommandot halvleken ut till 14-13. Kvaliteten på spelet var ganska varierande från båda lagens sida och det märktes att det var två lag med tunga säsonger bakom sig och i en pressande situation som möttes. IFK hade två tremålsledningar som Ystad hämtade ikapp i samband med att IFK:s anfallskvalitet sjönk.

Andra halvlek var länge jämn och Ystad återtog tidigt ledningen. Men när IFK gick upp till 23-20 såg det ut att gå mot en klar seger då gästande Ystad hade oerhört svårt att hota i sin offensiv, men det blev ändå så nära som 27-26 innan hemmalaget la in sitt avgörande ryck.

Skövde avgjorde inte matchen helt förrän då det återstod knappt två minuter att spela. Kristian Svensson och Linus Lake var två spelare som klev fram och satte avgörande mål, och Joakim Svensson, bra matchen igenom, stod för några direkt avgörande räddningar.

Första halvlek var i det stora hela en rätt jämn historia där Ystad tog ledningen tidigt, men där IFK kunde vända och sedan hålla det målmässiga kommandot halvleken ut till 14-13. Kvaliteten på spelet var ganska varierande från båda lagens sida och det märktes att det var två lag med tunga säsonger bakom sig och i en pressande situation som möttes. IFK hade två tremålsledningar som Ystad hämtade ikapp i samband med att IFK:s anfallskvalitet sjönk.

Andra halvlek var länge jämn och Ystad återtog tidigt ledningen. Men när IFK gick upp till 23-20 såg det ut att gå mot en klar seger då gästande Ystad hade oerhört svårt att hota i sin offensiv, men det blev ändå så nära som 27-26 innan hemmalaget la in sitt avgörande ryck.

Matchfakta

Elitserien, herrar:

IFK SKÖVDE–YSTADS IF 31–27 (14–13)

Mål, Skövde: Rasmus Wremer 7 (3), Jonas Samuelsson 6, Linus Lake 5, Tobias Warvne 4, Kristian Svensson 4, Adam Samuelsson 2, Robin Wärn 2, Jonathan Eriksson 1.

Ystad: Mikkel Ibsen 6, Anton Andersson 5, Philip Nilsson 5, Hampus Andersson 4 (1), Julius Martinsson 2, Mikkel Sjöberg 2, Martin Bager 1, Herman Hugosson 1, Jakob Nygren 1.

Utvisningar, IFK: 4x2 min (rött kort till Robin Wärn efter tre utvisningar). Ystad: 3x2 min.

Domare: Johnny Ahlvin och Mikael Eketjäll.

Publik: 1 351.