11 mar 2014 10:49

23 jan 2015 15:40

Inför Spårvägen-Skövde HF

Allt pekar mot att Skövde HF blir femma i elitserien och laget har redan börjat förberedelserna inför slutspelet. Laget kan dock fortfarande passeras av Önnered som är fem poäng efter med tre matcher kvar, men seger i onsdagens match mot Spårvägen skulle säkra femteplatsen definitivt.

– Vi ska försöka komma femma och det känns ändå som att det är ganska angeläget, säger SHF:s tränare Magnus Frisk.

Spårvägen å sin sida spelar för att säkra sin slutspelsplats och behöver en ynka poäng på de två sista matcherna för att komma bland de åtta främsta som får spela kvartsfinal. Skövde lär således ställas mot ett heltaggat hemmalag som dessutom innehåller flera bra spelare.

– De har en bra besättning på nio meter. Bra halvdistansspelare plus en storskytt i Ulrika Olsson, säger Frisk.

Förra onsdagen förlorade Skövde HF borta mot Höör H 65, men man kom tillbaka från ett stort underläge och pressade skåningarna hela vägen.

– Ömsom vin, ömsom vatten, men det som var positivt var att vi hade en bra period sista kvarten. Då var vi bättre än Höör. Vi låg trots allt under med sju mål, men spurtade bra och kunde med lite tur ha knipit en poäng, fortsätter Frisk.

– Vi spelade en jämn match till slut och det var viktigt i fall vi skulle få dem i slutspelet.

Anna-Maria Johansson har missat de senaste matcherna på grund av en uttänjning i utsidan av knäet, men hon är återställd och har tränat på bra ett tag, vilket gör att Magnus Frisk räknar med henne mot Spårvägen. För övrigt ser truppen likadan ut även om målvakten Therese Wislander har varit sjuk i veckan.

– Vi ska försöka komma femma och det känns ändå som att det är ganska angeläget, säger SHF:s tränare Magnus Frisk.

Spårvägen å sin sida spelar för att säkra sin slutspelsplats och behöver en ynka poäng på de två sista matcherna för att komma bland de åtta främsta som får spela kvartsfinal. Skövde lär således ställas mot ett heltaggat hemmalag som dessutom innehåller flera bra spelare.

– De har en bra besättning på nio meter. Bra halvdistansspelare plus en storskytt i Ulrika Olsson, säger Frisk.

Förra onsdagen förlorade Skövde HF borta mot Höör H 65, men man kom tillbaka från ett stort underläge och pressade skåningarna hela vägen.

– Ömsom vin, ömsom vatten, men det som var positivt var att vi hade en bra period sista kvarten. Då var vi bättre än Höör. Vi låg trots allt under med sju mål, men spurtade bra och kunde med lite tur ha knipit en poäng, fortsätter Frisk.

– Vi spelade en jämn match till slut och det var viktigt i fall vi skulle få dem i slutspelet.

Anna-Maria Johansson har missat de senaste matcherna på grund av en uttänjning i utsidan av knäet, men hon är återställd och har tränat på bra ett tag, vilket gör att Magnus Frisk räknar med henne mot Spårvägen. För övrigt ser truppen likadan ut även om målvakten Therese Wislander har varit sjuk i veckan.

Formen

Spårvägen: Team Eslöv (b) 28–33, Västeråsirsta (h) 26–19, Kärra (b) 33–31.

Skövde: Höör H 65 (b) 25–26, Sävehof (h) 22–32, Lugi (h) 25–33.

Kommentar: Spårvägens form är positiv och laget har vunnit tre av de fem senaste. Skövde kommer från tre raka förluster, men har å andra sidan mött tre stycken topplag.

Laget

Skövde HF: Therese Wislander, Viktoria Börjesson, Julia Ehn, Mikaela Johansson, Maja Eriksson, Malin Hanold, Lovisa Henriksson, Michaela Ek, Malin Håkansson, Anna-Maria Johansson, Stina Karlsson, Sara Johansson, Caroline Friberg, Ewelina Danielsson, Linnea Martinsson.

Övriga matcher

12/3: Höör H 65–Skuru, Skånela–Önnered, Heid–Västeråsirsta, Lugi–Sävehof, Kärra–Team Eslöv.