13 mar 2014 15:06

23 jan 2015 15:40

Internationell turnering till Skövde

SOFTBOLL

I juni blir det softboll av bra klass på Sportfältet när Skövde Saints arrangerar Baltic Open på Sportfältet.
Det är första gången turneringen arrangeras och det svenska landslaget kommer att mäta krafterna med sina nordiska grannar.

Skövdeklubben har fått chansen av det Europeiska softbollförbundet och de nordiska förbunden att arrangera den första upplagan av Baltic Cup. Turneringen har tillkommit på initiativ av ESF och Danmark. Danmark, Sverige, Norge och Finland väntas delta med lag och Danmark samt Sverige kommer troligtvis även med var sitt U22-landslag.

Under fjolåret byggdes softbollplanen vid Billingehov om, och börjar nu mer och mer likna en riktig reglementsenlig plan.

– Även om vi fortfarande är tvungna att spela på dispens, bland annat eftersom vi inte har staket runt hela planen, så tyckte ESF att Skövde låg bra till för alla deltagande länder och eftersom vi hade vana vid arrangemang av andra turneringar sedan tidigare kände de sig trygga med att ha turneringen hos oss, säger Saints Mattias Grimstoft i ett pressmeddelande.

Förutom Baltic Cup kommer Skövde Saints även att återuppta ungdomsturneringen Billingeslaget som är tillbaka efter två års uppehåll.

– Eftersom vi börjar få fart på vår ungdomssatsning igen känns det naturligt att starta upp Billingeslaget, och tillsammans med Baltic Open kommer det bli en riktig fest med mycket spelare och folk på plats den helgen, det kommer bli jättekul, fortsätter Grimstoft.

Under helgen kommer även uppvisningsmatcher i herrsoftboll spelas.

Skövdeklubben har fått chansen av det Europeiska softbollförbundet och de nordiska förbunden att arrangera den första upplagan av Baltic Cup. Turneringen har tillkommit på initiativ av ESF och Danmark. Danmark, Sverige, Norge och Finland väntas delta med lag och Danmark samt Sverige kommer troligtvis även med var sitt U22-landslag.

Under fjolåret byggdes softbollplanen vid Billingehov om, och börjar nu mer och mer likna en riktig reglementsenlig plan.

– Även om vi fortfarande är tvungna att spela på dispens, bland annat eftersom vi inte har staket runt hela planen, så tyckte ESF att Skövde låg bra till för alla deltagande länder och eftersom vi hade vana vid arrangemang av andra turneringar sedan tidigare kände de sig trygga med att ha turneringen hos oss, säger Saints Mattias Grimstoft i ett pressmeddelande.

Förutom Baltic Cup kommer Skövde Saints även att återuppta ungdomsturneringen Billingeslaget som är tillbaka efter två års uppehåll.

– Eftersom vi börjar få fart på vår ungdomssatsning igen känns det naturligt att starta upp Billingeslaget, och tillsammans med Baltic Open kommer det bli en riktig fest med mycket spelare och folk på plats den helgen, det kommer bli jättekul, fortsätter Grimstoft.

Under helgen kommer även uppvisningsmatcher i herrsoftboll spelas.

  • Johan Espefält