14 mar 2014 12:32

23 jan 2015 15:27

Ingen "Bedda" för IFK Skövde

På torsdagskvällen kunde vi på SLA.se kunde läsa att förre Skövdespelaren Fredrik Larsson var nära Alingsås HK och i ett pressmeddelande bekräftar nu klubben att man värvat "Bedda" inför nästa säsong.

Han flyttar hem efter en och en halv säsong i tyska Gummersbach och IFK Skövde var intresserat av att åter knyta till sig niometersspelaren, men valet föll alltså på Alingsås.

– Ända sedan första kontakten har jag fått ett väldigt proffsigt bemötande och ingen annan klubb var i närheten av att kunna presentera en lika bra helhetslösning. Det är en sak om man är ensam, men när man har familj är det många pusselbitar som behöver falla på plats och när det gjorde det så snabbt här så var det inget svårt val. Det ska bli otroligt roligt att komma till Alingsås och vara en del i den utveckling som klubben gör. Det har alltid varit tuffa matcher mot Alingsås och jag ser fram emot att spela inför den fantastiska publik som finns här, säger Larsson i pressmeddelandet.

Alingsås tränare Mikael Franzén är mycket nöjd med värvningen.

– Fredrik Larsson vet hur man vinner SM guld och har många internationella meriter. Kort och gott är det en spelare som kan tillföra mycket kunskap till vår trupp, både på och vid sidan av planen. Det är en spelare som är mycket kompetent och mångsidig både framåt och bakåt. Hans spelstil är som klippt och skuren för att passa in i Alingsås spel och i vår ambition att fortsätta utvecklas och vara med och slåss med övriga om topplaceringar även de kommande säsongerna, säger Franzén i pressmeddelandet.

Han flyttar hem efter en och en halv säsong i tyska Gummersbach och IFK Skövde var intresserat av att åter knyta till sig niometersspelaren, men valet föll alltså på Alingsås.

– Ända sedan första kontakten har jag fått ett väldigt proffsigt bemötande och ingen annan klubb var i närheten av att kunna presentera en lika bra helhetslösning. Det är en sak om man är ensam, men när man har familj är det många pusselbitar som behöver falla på plats och när det gjorde det så snabbt här så var det inget svårt val. Det ska bli otroligt roligt att komma till Alingsås och vara en del i den utveckling som klubben gör. Det har alltid varit tuffa matcher mot Alingsås och jag ser fram emot att spela inför den fantastiska publik som finns här, säger Larsson i pressmeddelandet.

Alingsås tränare Mikael Franzén är mycket nöjd med värvningen.

– Fredrik Larsson vet hur man vinner SM guld och har många internationella meriter. Kort och gott är det en spelare som kan tillföra mycket kunskap till vår trupp, både på och vid sidan av planen. Det är en spelare som är mycket kompetent och mångsidig både framåt och bakåt. Hans spelstil är som klippt och skuren för att passa in i Alingsås spel och i vår ambition att fortsätta utvecklas och vara med och slåss med övriga om topplaceringar även de kommande säsongerna, säger Franzén i pressmeddelandet.