15 mar 2014 18:55

23 jan 2015 15:40

Körde över Rimbo på bortaplan

HANDBOLL: Livsviktiga poäng för IFK Skövde

RIMBO (SLA). IFK Skövde kvaddade jumbon Rimbo och tog två viktiga poäng i kampen runt kvalstrecket.
Nu är laget tre poäng före Drott och två före Ystad i kampen runt kvalstrecket.
– Rimbo är jobbiga att möta här uppe så det var starkt att vinna med åtta mål, säger högersexan Jonathan Eriksson efter 40–32 (25–13)

En bra första halvlek lade grunden till segern och Eriksson visade vägen. Han kom till IFK Skövde mitt under den här säsongen och fick chansen fullt ut mot Rimbo när Jonas Samuelsson som trots att han var ombytt inte spelade på grund av en bruten näsa.

Eriksson tog också tillfället i akt med råge. Han missade sitt första avslut, men gjorde fyra av IFK Skövdes sex första mål. Det blev åtta fullträffar för 22-åringen före paus och tolv totalt i matchen.

– Så klart jätteroligt. Kul att få en sådan bra start, men det viktigaste var att vi tog två poäng, fortsätter han.

Rimbo har bara tagit fyra poäng i elitserien och spelar helt utan självförtroende. Det syntes och man räckte inte alls till mot ett fokuserat IFK Skövde.

Hängde med i en kvart

Rimbo hängde med någorlunda i en kvart och så långt stod det 8–10, men sedan drog IFK Skövde i från. IFK spelade ett bra och varierat anfallsspel och hemmalagets offensiva försvar vållade inte de blåvita några problem. 8–10 blev 13–25 på den andra kvarten i första halvlek och med tolv måls ledning för Skövde var matchen avgjord redan i paus.

– Första gången vi kör matchen redan i första halvlek, säger IFK-tränaren Peter Johansson belåtet.

– En fantastiskt bra första halvlek där vi hade mycket rörelse offensivt. Vi hittade ut med mycket bollar till kanterna och var resoluta i avsluten. Sedan stod vi bra bakåt och hade en målvakt (Robert Lechte) som tog mycket, vilket ger trygghet och självförtroende.

Efter paus sjönk spelkvaliteten från IFK Skövdes sida och Rimbo vann den andra halvleken. Segern var dock aldrig hotad och att det inte blev större siffror trots det fina läget i paus var inget som grämde tränare Johansson.

– Vi hade förhoppningar om att vinna andra halvlek med något mål, men om någon innan matchen hade gett mig seger med åtta mål så hade jag sagt ja tack direkt, menar Johansson.

Livsviktig seger

Segern var nödvändig för IFK Skövde som därmed är två poäng före Ystad med tre matcher kvar att spela. Ner till Drott under strecket skiljer det tre poäng, men då har Halmstadlaget två matcher färre spelade. Fördel IFK Skövde just nu, men än är ingenting avgjort.

– Nu har vi ändå lite försprång på Ystad och det sätter press på dem. Jag tror att Drott kommer att ta tillräckligt med poäng och att det är Ystad som vi har störst chans att ha bakom oss, avslutar Peter Johansson.

En bra första halvlek lade grunden till segern och Eriksson visade vägen. Han kom till IFK Skövde mitt under den här säsongen och fick chansen fullt ut mot Rimbo när Jonas Samuelsson som trots att han var ombytt inte spelade på grund av en bruten näsa.

Eriksson tog också tillfället i akt med råge. Han missade sitt första avslut, men gjorde fyra av IFK Skövdes sex första mål. Det blev åtta fullträffar för 22-åringen före paus och tolv totalt i matchen.

– Så klart jätteroligt. Kul att få en sådan bra start, men det viktigaste var att vi tog två poäng, fortsätter han.

Rimbo har bara tagit fyra poäng i elitserien och spelar helt utan självförtroende. Det syntes och man räckte inte alls till mot ett fokuserat IFK Skövde.

Hängde med i en kvart

Rimbo hängde med någorlunda i en kvart och så långt stod det 8–10, men sedan drog IFK Skövde i från. IFK spelade ett bra och varierat anfallsspel och hemmalagets offensiva försvar vållade inte de blåvita några problem. 8–10 blev 13–25 på den andra kvarten i första halvlek och med tolv måls ledning för Skövde var matchen avgjord redan i paus.

– Första gången vi kör matchen redan i första halvlek, säger IFK-tränaren Peter Johansson belåtet.

– En fantastiskt bra första halvlek där vi hade mycket rörelse offensivt. Vi hittade ut med mycket bollar till kanterna och var resoluta i avsluten. Sedan stod vi bra bakåt och hade en målvakt (Robert Lechte) som tog mycket, vilket ger trygghet och självförtroende.

Efter paus sjönk spelkvaliteten från IFK Skövdes sida och Rimbo vann den andra halvleken. Segern var dock aldrig hotad och att det inte blev större siffror trots det fina läget i paus var inget som grämde tränare Johansson.

– Vi hade förhoppningar om att vinna andra halvlek med något mål, men om någon innan matchen hade gett mig seger med åtta mål så hade jag sagt ja tack direkt, menar Johansson.

Livsviktig seger

Segern var nödvändig för IFK Skövde som därmed är två poäng före Ystad med tre matcher kvar att spela. Ner till Drott under strecket skiljer det tre poäng, men då har Halmstadlaget två matcher färre spelade. Fördel IFK Skövde just nu, men än är ingenting avgjort.

– Nu har vi ändå lite försprång på Ystad och det sätter press på dem. Jag tror att Drott kommer att ta tillräckligt med poäng och att det är Ystad som vi har störst chans att ha bakom oss, avslutar Peter Johansson.

Elitserien:

RIMBO–IFK SKÖVDE

32–40 (13–25)

Målen, Skövde: Rasmus Wremer 13, Jonathan Eriksson 12, Tobias Warvne 7, Joel Järlfors 3, Linus Lake 3, Kristian Svensson, Robert Arrhenius.

Matchanalys: IFK Skövde gjorde en riktigt bra insats i den första halvleken mot ett Rimbo som hade det kämpigt. De blåvita uppträdde med ett imponerande fokus trots ett pressat tabelläge och spelade med bra rörelse samt kreativitet i anfallsspelet. Bortalaget ledde med tolv mål efter halva matchen och då spelade det mindre roll för matchens utgång att IFK inte kom upp i samma nivå efter paus. Skövde gjorde fler misstag, brände fler avslut och var inte lika täta bakåt. Försprånget krympte, men segern var aldrig i fara. Individuellt ska trion Jonathan Eriksson, Rasmus Wremer och Robert Lechte hyllas extra. De var de klart mest lysande spelarna i IFK Skövde.