16 mar 2014 19:57

23 jan 2015 15:40

Skövde HF:s B-flickor SM-femma

Skövde HF:s B-flickor slutade femma i USM efter segern i placeringsmatchen mot Åkersberga HK med 25–11. En besvikelse för Skövdetjejerna som satsade på att ta hem SM-guldet.
– Vi kom inte upp i nivå i våra gruppspelsmatcher men det var kul att vi fick visa vad vi kan i matchen om femte pris. Då spelade vi riktigt bra handboll, säger tränaren Elin Bustad efter helgens finalspel i Jönköping.

Efter en oavgjord match mot Skuru IK (17–17) och två förluster mot GF Kroppskultur (15–21) och Torslanda HK (16–19) slutade Skövde HF:s B-flickor på tredje plats i den ena av två fyrlagsgrupper.

Därmed fick Skövdetjejerna spela en placeringsmatch mot Åkersberga HK. Det slutade med en storseger med 25–11.

– Vi hade som målsättning att ta SM-guld så därför var det en liten besvikelse. Vi spelade inte som vi brukar och kan i gruppspelsmatcherna. Vi var ängsliga och kanske lite tagna av stundens allvar, säger tränaren Elin Bustad som coachade laget tillsammans med Therese Andersson, Denise Mattsson och Jonas Björck.

– Vi grämer oss mest över förlusten mot Torslanda, det var en väldigt jämn match och vi pendlade med att vara i ledning. Kroppskultur var ett bra lag och mot Skuru ledde vi med fem mål men vi fick ”bara” oavgjort, fortsätter Bustad.

I placeringsmatchen mot Åkersberga fick dock Skövde HF visa sitt kunnande.

– Det var på förhand två tänkta finallag enligt expertisen som möttes. Vi gjorde en riktigt bra match. Det var roligt att vi kunde avsluta USM på ett bra sätt och vi har fått värdefull erfarenhet från den här helgen.

Nu väntar några seriematcher och sedan en avslutande turnering i Moss, Norge för Skövdetjejerna som är födda 1999.

Förluster för IFK:s A-pojkar

IFK Skövdes A-pojkar förlorade alla sina gruppspelsmatcher i finalspelet i USM. De blåvita inledde med att förlora mot Alingsås HK (18–23) på fredagskvällen. På lördagen följde Skövdekillarna upp med ytterligare två förluster. Det blev först 23–28 mot IF Kristianstad och sedan 23–34 mot Ystads IF.

De blåvita ungdomarna spelade en placeringsmatch där det blev förlust mot Halmstad HF med 16–26. Därmed slutade IFK åtta och sist bland lagen i USM.

Efter en oavgjord match mot Skuru IK (17–17) och två förluster mot GF Kroppskultur (15–21) och Torslanda HK (16–19) slutade Skövde HF:s B-flickor på tredje plats i den ena av två fyrlagsgrupper.

Därmed fick Skövdetjejerna spela en placeringsmatch mot Åkersberga HK. Det slutade med en storseger med 25–11.

– Vi hade som målsättning att ta SM-guld så därför var det en liten besvikelse. Vi spelade inte som vi brukar och kan i gruppspelsmatcherna. Vi var ängsliga och kanske lite tagna av stundens allvar, säger tränaren Elin Bustad som coachade laget tillsammans med Therese Andersson, Denise Mattsson och Jonas Björck.

– Vi grämer oss mest över förlusten mot Torslanda, det var en väldigt jämn match och vi pendlade med att vara i ledning. Kroppskultur var ett bra lag och mot Skuru ledde vi med fem mål men vi fick ”bara” oavgjort, fortsätter Bustad.

I placeringsmatchen mot Åkersberga fick dock Skövde HF visa sitt kunnande.

– Det var på förhand två tänkta finallag enligt expertisen som möttes. Vi gjorde en riktigt bra match. Det var roligt att vi kunde avsluta USM på ett bra sätt och vi har fått värdefull erfarenhet från den här helgen.

Nu väntar några seriematcher och sedan en avslutande turnering i Moss, Norge för Skövdetjejerna som är födda 1999.

Förluster för IFK:s A-pojkar

IFK Skövdes A-pojkar förlorade alla sina gruppspelsmatcher i finalspelet i USM. De blåvita inledde med att förlora mot Alingsås HK (18–23) på fredagskvällen. På lördagen följde Skövdekillarna upp med ytterligare två förluster. Det blev först 23–28 mot IF Kristianstad och sedan 23–34 mot Ystads IF.

De blåvita ungdomarna spelade en placeringsmatch där det blev förlust mot Halmstad HF med 16–26. Därmed slutade IFK åtta och sist bland lagen i USM.