18 mar 2014 22:12

23 jan 2015 15:40

Skövde AIK lyfte sig efter paus

Det var ombytta roller när Tibro AIK och Skövde AIK mötte varandra i säsongens andra träningsmatch.
Det var åter bortalaget som avgick med segern när SAIK vann med 2–1 på Sportparken.
– Jag är väldigt missnöjd med vår första halvlek men mer nöjd med vår andra, säger SAIK-tränaren Charbel Abraham efter 2–1-segern.

Skövde AIK och Tibro AIK spelade nyligen en träningsmatch på Södermalms IP i Skövde. Då vann TAIK med 2–1.

På tisdagskvällen var det dags för lagen att mötas igen – fast på Sportparken i Tibro.

Den här gången slutade det med en 2–1-seger för SAIK men för de rödvita handlade det inte om revansch.

Snarare om att spelet skulle fungera på ett mer tillfredsställande sätt än senaste 0–0-matchen mot IFK Skövde. Det gjorde det i den andra halvleken i alla fall.

– Vår första halvlek var usel. Det hände inte mycket och vi skapade knappt något alls. Vi går in och stänger ytor för varandra och ligger inte rätt i våra positioner. Vi försöker att luckra upp dem men hade ett alldeles för långsamt bolltempo, säger SAIK-tränaren Charbel Abraham.

– Till den andra halvleken höjde vi oss. Vi hittade våra positioner bättre och skapade ytor bakom deras mittfält många gånger. Vi flyttade boll mycket snabbare och tryckte tillbaka dem. Det öppnade upp sig mer för oss.

SAIK-tränaren tyckte att spelet gick åt önskvärd riktning efter paus men att mycket fortsatt kan bli bättre.

– Det finns att jobba med men som vi spelade i andra halvlek tar vi med oss till nästa match. Arbitrim Suljev gjorde det bra och mittbackarna Andreas Uusitalo och David Lidholm agerade lugnt och säkert.

Bra halvlek av Tibro AIK

Tibro AIK följde upp helgens fina insats mot IFK Skövde (5–0) med en ny stark prestation.

– Spelmässigt gör vi en av våra bättre halvlekar. Vi gör det jättebra och 1–0 till oss var i underkant. Vi kunde gjorde både 2–0 och 3–0 på de chanser vi skapade, säger Tibrotränaren Jonathan Guggenheim.

– Vi hade mycket bollinnehav, agerade tryggt och med tålamod och låg rätt i våra positioner. De kom inte till några direkta lägen på oss, fortsätter han.

Julian Said gav Tibro AIK ledningen efter 25–30 minuter av den första halvleken. Efter paus kvitterade SAIK tidigt genom mittbacken Andreas Uusitalo som var säker från straffpunkten. Kort därefter satte även Arbitrim Suljev 2–1 med ett bra skott från centralt håll strax utanför straffområdet.

– De försöker att sätta hög press på oss men vi spelar oss ur situationerna på ett bra sätt och visar storttålamod. Jag är nöjd med killarnas insats. När vi ligger under med 2–1 i andra halvlek blir det lite tyngre för oss men på det stora hela var det här en bra fotbollsmatch, resonerar Guggenheim som hyllade sin sista utpost.

– Anton Eklund i målet tar stora kliv i sin utveckling och växer med uppgiften. Vår andra målvakt John Gustavsson dras med en knäskada och det är tveksamt om han kan spela något i vår. Då är det skönt att Anton visar framfötterna.

Skövde AIK och Tibro AIK spelade nyligen en träningsmatch på Södermalms IP i Skövde. Då vann TAIK med 2–1.

På tisdagskvällen var det dags för lagen att mötas igen – fast på Sportparken i Tibro.

Den här gången slutade det med en 2–1-seger för SAIK men för de rödvita handlade det inte om revansch.

Snarare om att spelet skulle fungera på ett mer tillfredsställande sätt än senaste 0–0-matchen mot IFK Skövde. Det gjorde det i den andra halvleken i alla fall.

– Vår första halvlek var usel. Det hände inte mycket och vi skapade knappt något alls. Vi går in och stänger ytor för varandra och ligger inte rätt i våra positioner. Vi försöker att luckra upp dem men hade ett alldeles för långsamt bolltempo, säger SAIK-tränaren Charbel Abraham.

– Till den andra halvleken höjde vi oss. Vi hittade våra positioner bättre och skapade ytor bakom deras mittfält många gånger. Vi flyttade boll mycket snabbare och tryckte tillbaka dem. Det öppnade upp sig mer för oss.

SAIK-tränaren tyckte att spelet gick åt önskvärd riktning efter paus men att mycket fortsatt kan bli bättre.

– Det finns att jobba med men som vi spelade i andra halvlek tar vi med oss till nästa match. Arbitrim Suljev gjorde det bra och mittbackarna Andreas Uusitalo och David Lidholm agerade lugnt och säkert.

Bra halvlek av Tibro AIK

Tibro AIK följde upp helgens fina insats mot IFK Skövde (5–0) med en ny stark prestation.

– Spelmässigt gör vi en av våra bättre halvlekar. Vi gör det jättebra och 1–0 till oss var i underkant. Vi kunde gjorde både 2–0 och 3–0 på de chanser vi skapade, säger Tibrotränaren Jonathan Guggenheim.

– Vi hade mycket bollinnehav, agerade tryggt och med tålamod och låg rätt i våra positioner. De kom inte till några direkta lägen på oss, fortsätter han.

Julian Said gav Tibro AIK ledningen efter 25–30 minuter av den första halvleken. Efter paus kvitterade SAIK tidigt genom mittbacken Andreas Uusitalo som var säker från straffpunkten. Kort därefter satte även Arbitrim Suljev 2–1 med ett bra skott från centralt håll strax utanför straffområdet.

– De försöker att sätta hög press på oss men vi spelar oss ur situationerna på ett bra sätt och visar storttålamod. Jag är nöjd med killarnas insats. När vi ligger under med 2–1 i andra halvlek blir det lite tyngre för oss men på det stora hela var det här en bra fotbollsmatch, resonerar Guggenheim som hyllade sin sista utpost.

– Anton Eklund i målet tar stora kliv i sin utveckling och växer med uppgiften. Vår andra målvakt John Gustavsson dras med en knäskada och det är tveksamt om han kan spela något i vår. Då är det skönt att Anton visar framfötterna.