20 mar 2014 15:54

23 jan 2015 15:28

Tung förlust för IFK

Ett IFK Skövde i stort poängbehov fick inga poäng med sig från hemmamatchen mot Sävehof. Framförallt funkade inte försvars- och målvaktsspelet speciellt bra och Sävehof vann med hela 37-28 i Arena Skövde. IFK började matchen dåligt och hamnade i underläge med 0-4 och 1-6 innan man kom i gång och så sakterliga tog sig i kapp. Några snabba Sävehofsmål i slutet av den första halvleken gav dock bortalaget fyra måls ledning i paus och när IFK Skövde precis som i första halvlek öppnade den andra halvleken svagt rann matchen de blåvita ur händerna. Sävehof gjorde 8-3 i början av andra halvlek och där avgjordes matchen.

En stor skillnad var målvaktsspelet där bortalagets Peter Johannesson var betydligt hetare än IFK:s båda målvakter. Samtidigt fick inte Robert Lechte och Joakim Svensson speciellt mycket hjälp av ett svagt IFK-försvar.

Nu återstår två matcher och IFK Skövde är illa ute i jakten på att undvika kvalspel. Laget har lika många poäng som Ystad, men klart sämre målskillnad. Drott är en poäng bakom men har två matcher färre spelade. IFK möter just Drott borta i nästa match och där står mycket på spel för Skövde som sedan avslutar mot Lugi på bortaplan.

För att läsa liverapporteringen från matchen – klicka bara på "Join the event" i rutan här nedanför.

Ett IFK Skövde i stort poängbehov fick inga poäng med sig från hemmamatchen mot Sävehof. Framförallt funkade inte försvars- och målvaktsspelet speciellt bra och Sävehof vann med hela 37-28 i Arena Skövde. IFK började matchen dåligt och hamnade i underläge med 0-4 och 1-6 innan man kom i gång och så sakterliga tog sig i kapp. Några snabba Sävehofsmål i slutet av den första halvleken gav dock bortalaget fyra måls ledning i paus och när IFK Skövde precis som i första halvlek öppnade den andra halvleken svagt rann matchen de blåvita ur händerna. Sävehof gjorde 8-3 i början av andra halvlek och där avgjordes matchen.

En stor skillnad var målvaktsspelet där bortalagets Peter Johannesson var betydligt hetare än IFK:s båda målvakter. Samtidigt fick inte Robert Lechte och Joakim Svensson speciellt mycket hjälp av ett svagt IFK-försvar.

Nu återstår två matcher och IFK Skövde är illa ute i jakten på att undvika kvalspel. Laget har lika många poäng som Ystad, men klart sämre målskillnad. Drott är en poäng bakom men har två matcher färre spelade. IFK möter just Drott borta i nästa match och där står mycket på spel för Skövde som sedan avslutar mot Lugi på bortaplan.

För att läsa liverapporteringen från matchen – klicka bara på "Join the event" i rutan här nedanför.

Matchen i siffror

Elitserien, herrar:

IFK SKÖVDE–IK SÄVEHOF

28–37 (13–17)

Målen, Skövde: Linus Lake 6, Rasmus Wremer 5, Jonas Samuelsson 4, Robin Wärn 4, Joel Järlfors 3, Kristian Svensson 3, Tobias Warvne 2, Jonathan Eriksson. Sävehof: Oskar Ysander 8, Mattias Thynell 7, David Florander 5, Niclas Fingren 4, Eric Forsell Schefvert 4, Viktor Ottosson 4, Viktor Rhodin 3, Sebastian Karlsson 2.

Utv, IFK: 4x2 min + rött kort Robin Wärn (tre utvisningar). IKS: 5x2 min.

Domare: Niclas Widell och Jonas Åström.

Publik: 1 504.