21 mar 2014 15:01

23 jan 2015 15:28

Back första SIK-värvningen

ISHOCKEY:

Skövde IK har gjort klart med sitt första nyförvärv. 23-årige Henrik Tång, senast i Vimmerby, har skrivit på för ett år.

Backen har fostrats i Färjestads organisation och har förutom Vimmerby, spelat i Skåre och Vita Hästen, och han står dessutom noterad för två matcher i Leksand i allsvenskan.

”Henrik är en tuff och oöm allround back som har sina främsta kvaliteter i det defensiva spelet vilket kommer att passa väl in i SIK. Förra säsongen noterades han för 20 poäng (6 mål och 14 assist) på 41 matcher vilket visar att Henrik har goda egenskaper också i det offensiva spelet”, skriver sportchefen Hans Ljunggren i ett pressmeddelande.

Backen har fostrats i Färjestads organisation och har förutom Vimmerby, spelat i Skåre och Vita Hästen, och han står dessutom noterad för två matcher i Leksand i allsvenskan.

”Henrik är en tuff och oöm allround back som har sina främsta kvaliteter i det defensiva spelet vilket kommer att passa väl in i SIK. Förra säsongen noterades han för 20 poäng (6 mål och 14 assist) på 41 matcher vilket visar att Henrik har goda egenskaper också i det offensiva spelet”, skriver sportchefen Hans Ljunggren i ett pressmeddelande.