23 mar 2014 17:09

23 jan 2015 15:40

Alingsås försvarade guldet

BOWLING: SM i 3-manna avgjordes i Arena Skövde

Det blev en mycket rafflande final då SM i 3-manna avgjordes i Arena Skövde. Team Alingsås försvarade guldet och avgörandet föll i den allra sista spelrutan mot Sundbybergs IK.
– Klart det var nervöst, men skönt att vi kunde avgöra genom bra spel, säger Mikael Roos.

Läget var följande i finalen som spelades över två serier där högsta slagpoäng vann. Sundbyberg tog greppet och hade ledningen efter den första serien, 214 poäng mot 206. Även i den andra låg de före, men allt vände på slutet. Några bra slag av Alingsås samtidigt som Sundbyberg inte fick till det gjorde att allt svängde snabbt.

När Sundbyberg missade efter att ha fått en mycket svår uppställning käglor i sista rutan tog Alingsås chansen. Mikael Roos behövde två strikes i rad. Det fixade han och därmed såg han till att guldet stannade i Alingsås.

Kul för Alingsås och extra roligt för Roos som var den ende i laget som var kvar sedan triumfen förra året.

Totalt sett var det 64 lag som hade kvalat in till finalen. De hade tagit sig till Skövde via spel i sina distrikt.

Det hela inleddes på lördagen där lagen fick kvala till söndagens finalspel. Dit kvalificerade sig de tolv bästa lagen som sedan hade en riktigt tuff dag där alla mötte i alla. Det handlade om spel i sex timmar innan det var dags för final för de tre bästa. Alingsås, som hade spelat bäst, var direktkvalificerat för final. Sundbyberg fick möta BK Glam från Örebro i semifinal.

Sundbyberg vann och sedan väntade den rafflade finalen mot Team Alingsås.

Team Mariestad och Marbodal från Tidaholm var lokala inslag. Marbodal gick inte vidare från lördagen och slutade på plats 30. Mariestad spelade bättre och hängde länge med bland de allra bästa under söndagen. De föll dock tillbaka mot slutet och hamnade på en tiondeplats.

Kent Kyrk, hallchef i Skövde, var nöjd med arrangemanget:

– Extra roligt att vi fortsätter att få förtroendet som SM-arrangör. Våra lokala klubbar, BK Arn, BK Kyrk och Team Skövde har alla varit delaktiga i arrangemanget och gjort det bra.

I slutet av april är det SM igen i Arena Skövde. Då avgörs mästerskapet för döva.

Läget var följande i finalen som spelades över två serier där högsta slagpoäng vann. Sundbyberg tog greppet och hade ledningen efter den första serien, 214 poäng mot 206. Även i den andra låg de före, men allt vände på slutet. Några bra slag av Alingsås samtidigt som Sundbyberg inte fick till det gjorde att allt svängde snabbt.

När Sundbyberg missade efter att ha fått en mycket svår uppställning käglor i sista rutan tog Alingsås chansen. Mikael Roos behövde två strikes i rad. Det fixade han och därmed såg han till att guldet stannade i Alingsås.

Kul för Alingsås och extra roligt för Roos som var den ende i laget som var kvar sedan triumfen förra året.

Totalt sett var det 64 lag som hade kvalat in till finalen. De hade tagit sig till Skövde via spel i sina distrikt.

Det hela inleddes på lördagen där lagen fick kvala till söndagens finalspel. Dit kvalificerade sig de tolv bästa lagen som sedan hade en riktigt tuff dag där alla mötte i alla. Det handlade om spel i sex timmar innan det var dags för final för de tre bästa. Alingsås, som hade spelat bäst, var direktkvalificerat för final. Sundbyberg fick möta BK Glam från Örebro i semifinal.

Sundbyberg vann och sedan väntade den rafflade finalen mot Team Alingsås.

Team Mariestad och Marbodal från Tidaholm var lokala inslag. Marbodal gick inte vidare från lördagen och slutade på plats 30. Mariestad spelade bättre och hängde länge med bland de allra bästa under söndagen. De föll dock tillbaka mot slutet och hamnade på en tiondeplats.

Kent Kyrk, hallchef i Skövde, var nöjd med arrangemanget:

– Extra roligt att vi fortsätter att få förtroendet som SM-arrangör. Våra lokala klubbar, BK Arn, BK Kyrk och Team Skövde har alla varit delaktiga i arrangemanget och gjort det bra.

I slutet av april är det SM igen i Arena Skövde. Då avgörs mästerskapet för döva.