23 mar 2014 15:32

23 jan 2015 15:40

Skövde KIK fick en lektion

FOTBOLL: Fjolårets seriesegrare klassen bättre

Nykomlingen mot fjolårssegraren.
Då fick Skövde KIK sig en rejäl lektion.
Mest glädjande då att det intressanta nyförvärvet Iris Kadric fick debutera.
– Känns jättekul att få spela lite, säger hon.

Den för Bosnien A-landslagsmeriterade spelaren har missat stora delar av försäsongen på grund av en bristning i ena låret. Nu fick hon i alla fall debutera för Skövde KIK när hon bytte av Alexandra Rozenkrants när en kvart återstod.

Hon började genast styra och ställa och mana på sina lagkamrater, men hann inte uträtta mycket. Vilket till viss del också kan bero på att motståndet Lidköping var nästintill bästa tänkbara.

– Skövde var inte så bekanta med dem, men jag är det eftersom jag har provtränat med dem tidigare och jag vet att de är ett spelande lag och har kvalitet, säger Kadric.

Med vinden i ryggen tryckte Lidköping snabbt ned Skövde och höll ett fast kommando över hela den första halvleken som slutade med 3–0 till gästerna. KIK hade sedan förhoppningar om att komma in i matchen till andra halvlek och fick till en snabb reducering av Emma Sandsjö.

– Då kände vi ändå att vi kanske kunde jämna till det lite, men de tog över igen. En solklar seger till Lidköping, konstaterar tränaren Mikael Haglund.

Saknade flera

Lidköping, som hade sin klaraste styrka i luftspelet på fasta situationer, petade in ytterligare några mål där 1–7-målet var en riktig delikatess. Emma Öberg hittade djupledslöpande Caroline Berling med en väl avvägd djupledsboll in i straffområdet och kantspelaren dundrade upp bollen i nättaket.

Skövde KIK, som saknade flera startspelare, fick sig en värdefull lektion och en viss försmak på vad som väntar när serien startar om mindre än en månad.

– Det blir stora siffror, men vi hade fem tjejer på plan som inte ens startade i division 2 och nu mötte vi det bästa laget i division 1. De gör så gott de kan, men kunskapsnivån är högre, säger Mikael Haglund.

Nästa träningsmatch är på lördag hemma mot Ulricehamns IFK.

Den för Bosnien A-landslagsmeriterade spelaren har missat stora delar av försäsongen på grund av en bristning i ena låret. Nu fick hon i alla fall debutera för Skövde KIK när hon bytte av Alexandra Rozenkrants när en kvart återstod.

Hon började genast styra och ställa och mana på sina lagkamrater, men hann inte uträtta mycket. Vilket till viss del också kan bero på att motståndet Lidköping var nästintill bästa tänkbara.

– Skövde var inte så bekanta med dem, men jag är det eftersom jag har provtränat med dem tidigare och jag vet att de är ett spelande lag och har kvalitet, säger Kadric.

Med vinden i ryggen tryckte Lidköping snabbt ned Skövde och höll ett fast kommando över hela den första halvleken som slutade med 3–0 till gästerna. KIK hade sedan förhoppningar om att komma in i matchen till andra halvlek och fick till en snabb reducering av Emma Sandsjö.

– Då kände vi ändå att vi kanske kunde jämna till det lite, men de tog över igen. En solklar seger till Lidköping, konstaterar tränaren Mikael Haglund.

Saknade flera

Lidköping, som hade sin klaraste styrka i luftspelet på fasta situationer, petade in ytterligare några mål där 1–7-målet var en riktig delikatess. Emma Öberg hittade djupledslöpande Caroline Berling med en väl avvägd djupledsboll in i straffområdet och kantspelaren dundrade upp bollen i nättaket.

Skövde KIK, som saknade flera startspelare, fick sig en värdefull lektion och en viss försmak på vad som väntar när serien startar om mindre än en månad.

– Det blir stora siffror, men vi hade fem tjejer på plan som inte ens startade i division 2 och nu mötte vi det bästa laget i division 1. De gör så gott de kan, men kunskapsnivån är högre, säger Mikael Haglund.

Nästa träningsmatch är på lördag hemma mot Ulricehamns IFK.

Matchfakta

Träningsmatch, damer

SKÖVDE KIK–LIDKÖPINGS FK 1–7 (0–3)

Mål, Skövde: Emma Sandsjö.

Domare: Johan Petterson, Falköping.