25 mar 2014 16:19

23 jan 2015 15:40

Isak Arvidsson får spela Davis Cup

Isak Arvidsson från Hjo får spela en av singlarna i Davis Cup-mötet med Ukraina.
Det stod klart på tisdagen när förbundskaptenen Fredrik Rosengren presenterade laget.

24-åringen har gjort en skaplig inledning på den här säsongen med turneringssegern i brittiska Shrewsbury på futuretouren i början på mars som höjdpunkt.

Nu får han, precis som i höstas, representera Sverige i Davis Cup i mötet med Ukraina. Tillsammans med Markus Eriksson, Ullevi, spelar Arvidsson, som bor i och representerar Båstad, singlarna, men de båda har även spelat tillsammans som dubbelpar på futuretouren på sista tiden och varit framgångsrika. I en turnering i Frankrike för ett par helger sedan spelade de sig fram till final där det belgiska motståndarparet Desein/Mertens lämnade walk over.

Nu blir det dock inte den här duon som spelar dubbel mot Ukraina, det gör istället klart mer meriterade Johan Brunström och Robert Lindstedt.

Sverige förlorade bortamötet med Ukraina med 3–2 ifjol, som har ett flertal spelare som är bättre rankade än svenskarna, men det svenska laget är ute efter revansch.

– Vi möter en stark tennisnation oavsett vilka som spelar för Ukraina men vi lärde oss mycket förra året under våra tre Davis Cup-matcher och jag hoppas spel inför hemmapublik kan lyfta oss. Våra dubbelspelare är pålitliga och rutinerade. Isak och Markus har växt mycket, fått testa att spela en del stora matcher och är på rätt väg, så det blir en kul och spännande utmaning som väntar, säger förbundskaptenen Fredrik Rosengren på tennis.se.

Matchen är i Euro/Africa Zone Group 1 och spelas på hardcourt i Baltiska Hallen i Malmö den 4-6 april. Sverige stod över den första omgången i februari då Ukraina besegrade Rumänien. I potten i aprilmötet är en plats i playoff till World Group som spelas i september och då kan motståndet bli lag som Spanien, Serbien eller USA, skriver tennis.se. Förloraren får kvala vidare i Euro/Africa Group 1.

24-åringen har gjort en skaplig inledning på den här säsongen med turneringssegern i brittiska Shrewsbury på futuretouren i början på mars som höjdpunkt.

Nu får han, precis som i höstas, representera Sverige i Davis Cup i mötet med Ukraina. Tillsammans med Markus Eriksson, Ullevi, spelar Arvidsson, som bor i och representerar Båstad, singlarna, men de båda har även spelat tillsammans som dubbelpar på futuretouren på sista tiden och varit framgångsrika. I en turnering i Frankrike för ett par helger sedan spelade de sig fram till final där det belgiska motståndarparet Desein/Mertens lämnade walk over.

Nu blir det dock inte den här duon som spelar dubbel mot Ukraina, det gör istället klart mer meriterade Johan Brunström och Robert Lindstedt.

Sverige förlorade bortamötet med Ukraina med 3–2 ifjol, som har ett flertal spelare som är bättre rankade än svenskarna, men det svenska laget är ute efter revansch.

– Vi möter en stark tennisnation oavsett vilka som spelar för Ukraina men vi lärde oss mycket förra året under våra tre Davis Cup-matcher och jag hoppas spel inför hemmapublik kan lyfta oss. Våra dubbelspelare är pålitliga och rutinerade. Isak och Markus har växt mycket, fått testa att spela en del stora matcher och är på rätt väg, så det blir en kul och spännande utmaning som väntar, säger förbundskaptenen Fredrik Rosengren på tennis.se.

Matchen är i Euro/Africa Zone Group 1 och spelas på hardcourt i Baltiska Hallen i Malmö den 4-6 april. Sverige stod över den första omgången i februari då Ukraina besegrade Rumänien. I potten i aprilmötet är en plats i playoff till World Group som spelas i september och då kan motståndet bli lag som Spanien, Serbien eller USA, skriver tennis.se. Förloraren får kvala vidare i Euro/Africa Group 1.