25 mar 2014 16:30

23 jan 2015 15:40

Joshi har hittat VM-formen

Joshi Helgesson står inför sitt andra VM och känner att formen är god.
I Japan får 20-åringen försöka att förbättra sin 15:e plats från 2011.
– Det är bara spännande att komma hit till Tokyo och jag är i riktigt bra form, säger Tibroåkerskan till SVT Sport.

Joshi Helgesson från Tibro KK försvarar de svenska färgerna när VM i konståkning avgörs i japanska Saitama, Tokyo den 26–30 mars.

Hon har haft en framgångsrik säsong så här långt då hon var bästa svenska på EM med en niondeplats och senast tog hon en seger vid Nordiska mästerskapen där hon svarade för två bra program.

– Det viktigaste för mig är att känna att jag klarar av mina program. Placeringarna spelar inte så stor roll men det var bra för mig att få en förstaplats där för då fick världsrankingspoäng som hjälper mig på den här tävlingen, säger Joshi Helgesson till SVT Sport.

Nu vill hon ta ytterligare ett kliv framåt.

– Jag har ökat svårigheten sen EM. I kortprogrammet har jag lagt till en trippel-trippel-kombination. Det hoppet är jag inte hundra procent säker på än men jag vill utmana mig själv för att utvecklas till nästa år, fortsätter Joshi.

Inleds på torsdag

Efter NM-segern har hon laddat om hemma i Tibro innan avresan till Japan. Sedan några dagar finns hon på plats i Tokyo och hon är mycket nöjd med träningspassen.

– Träningarna har gått riktigt bra och jag känner mig i bra form. Nu vill jag bara åka och visa vad jag kan.

I morgon, torsdag, inleds VM med det korta programmet och sedan väntar det fria programmet på lördag.

Joshi snuvade sin syster Viktoria Helgesson, som tävlade i OS i Sotji, på VM-biljetten men storasystern finns med på VM som ett stöd till henne.

– Vicky följer med mig också, hon kommer tyvärr inte att tävla men det känns riktigt skönt att ha henne på plats. Det är mitt andra VM och mitt första seniormästerskap som jag åker ensam från Sverige, skriver Joshi på sin blogg.

– Det känns ganska märkligt att för första gången på massa år inte vara med och tävla VM. Men jag tror att det kan vara nyttigt att få uppleva ett mästerskap ur ett annat perspektiv. Framförallt ska det bli väldigt roligt att få vara med och heja. Jag hoppas jag kan ge Joshi ett extra stöd på plats, skriver Vicky på sin blogg.

På herrsidan tävlar Alexander Majorov, 22 år, från Luleå konståkningsklubb för Sverige.

Joshi Helgesson från Tibro KK försvarar de svenska färgerna när VM i konståkning avgörs i japanska Saitama, Tokyo den 26–30 mars.

Hon har haft en framgångsrik säsong så här långt då hon var bästa svenska på EM med en niondeplats och senast tog hon en seger vid Nordiska mästerskapen där hon svarade för två bra program.

– Det viktigaste för mig är att känna att jag klarar av mina program. Placeringarna spelar inte så stor roll men det var bra för mig att få en förstaplats där för då fick världsrankingspoäng som hjälper mig på den här tävlingen, säger Joshi Helgesson till SVT Sport.

Nu vill hon ta ytterligare ett kliv framåt.

– Jag har ökat svårigheten sen EM. I kortprogrammet har jag lagt till en trippel-trippel-kombination. Det hoppet är jag inte hundra procent säker på än men jag vill utmana mig själv för att utvecklas till nästa år, fortsätter Joshi.

Inleds på torsdag

Efter NM-segern har hon laddat om hemma i Tibro innan avresan till Japan. Sedan några dagar finns hon på plats i Tokyo och hon är mycket nöjd med träningspassen.

– Träningarna har gått riktigt bra och jag känner mig i bra form. Nu vill jag bara åka och visa vad jag kan.

I morgon, torsdag, inleds VM med det korta programmet och sedan väntar det fria programmet på lördag.

Joshi snuvade sin syster Viktoria Helgesson, som tävlade i OS i Sotji, på VM-biljetten men storasystern finns med på VM som ett stöd till henne.

– Vicky följer med mig också, hon kommer tyvärr inte att tävla men det känns riktigt skönt att ha henne på plats. Det är mitt andra VM och mitt första seniormästerskap som jag åker ensam från Sverige, skriver Joshi på sin blogg.

– Det känns ganska märkligt att för första gången på massa år inte vara med och tävla VM. Men jag tror att det kan vara nyttigt att få uppleva ett mästerskap ur ett annat perspektiv. Framförallt ska det bli väldigt roligt att få vara med och heja. Jag hoppas jag kan ge Joshi ett extra stöd på plats, skriver Vicky på sin blogg.

På herrsidan tävlar Alexander Majorov, 22 år, från Luleå konståkningsklubb för Sverige.