29 mar 2014 19:02

23 jan 2015 15:40

Uddlöst IFK Skövde förlorade mot Ölme

FOTBOLL: Ölme starkast i träningsmatch på Södermalms IP

En hel del bollinnehav och relativt bra spel stundtals, men förlust med 1–2.
Tränaren Mikael Thorvald visste inte riktigt om han skulle vara glad eller besviken efter träningsmatchen mot IFK Ölme.
– Det är kluvna känslor. Känns som om vi spelar bra fotboll, men går på nitar, säger IFK-tränaren.

Thorvalds kluvenhet var lätt att förstå. IFK Skövde svarade helt klart för en hel del positivt och hade bland annat mycket boll. Långa stunder spelade de blåvita bra mot nykomlingen i division 2. Samtidigt hade hemmalaget för det mesta svårt att omsätta sitt spel i klara målchanser och dessutom ansåg Thorvald att hans lag missade för enkelt på Ölmes båda mål.

– Två stycken skitmål, suckar IFK-tränaren.

Vid 0–1 sprang sig en Ölmespelare helt fri och rullade in bollen bakom Rickard Hägg i målet. Vid 0–2 agerade hemmaförsvaret alldeles för tamt i eget straffområde.

– Vid det första målet har vi egentligen full koll på dem, men så gör de en djupledslöpning och av någon anledning följer vi inte med. På det andra målet är det en andraboll i eget straffområde som vi inte vinner, fortsätter Thorvald.

Snabba mål före paus

Målen kom sent i den första halvleken, men hemmalaget hann med en replik innan vilan. Det var ett snabbt och elegant anfall som borde ha gett lite plåster på såren för Skövdetränaren efter de två skitmålen. En snabb omställning slutade med ett vackert samspel mellan Gustaf Karlsson, Jasmin Sekic och George David där David på ett tillslag stötte bollen i mål.

– Fantastiskt roligt att se och det var skönt at få det målet. Det hade varit tungt med 0–2 i paus, fortsätter Thorvald.

IFK Skövde hade ett par hyggliga lägen till kvittering i den andra halvleken, men så mycket mer skapade inte de blåvita och halvleken slutade mållös.

Skövdebon Magnus Henriksson tränar Ölme och var trots segern inte helt belåten med insatsen.

– Jag tycker ändå inte att vi kommer upp i någon riktigt bra nivå. Det var lite för bekvämt både när vi skulle försvara och när vi skulle anfalla, säger Henriksson.

IFK Ölme är en hårdsatsande nykomling i tvåan. Bland annat finns fyra brassar i truppen och det var ett starkt motstånd som IFK Skövde ställdes mot. Att bortalaget vann var inte så mycket att säga något om. De var lite tyngre och kom till fler bra målchanser totalt sett i matchen.

Mål, Skövde: George David.

Thorvalds kluvenhet var lätt att förstå. IFK Skövde svarade helt klart för en hel del positivt och hade bland annat mycket boll. Långa stunder spelade de blåvita bra mot nykomlingen i division 2. Samtidigt hade hemmalaget för det mesta svårt att omsätta sitt spel i klara målchanser och dessutom ansåg Thorvald att hans lag missade för enkelt på Ölmes båda mål.

– Två stycken skitmål, suckar IFK-tränaren.

Vid 0–1 sprang sig en Ölmespelare helt fri och rullade in bollen bakom Rickard Hägg i målet. Vid 0–2 agerade hemmaförsvaret alldeles för tamt i eget straffområde.

– Vid det första målet har vi egentligen full koll på dem, men så gör de en djupledslöpning och av någon anledning följer vi inte med. På det andra målet är det en andraboll i eget straffområde som vi inte vinner, fortsätter Thorvald.

Snabba mål före paus

Målen kom sent i den första halvleken, men hemmalaget hann med en replik innan vilan. Det var ett snabbt och elegant anfall som borde ha gett lite plåster på såren för Skövdetränaren efter de två skitmålen. En snabb omställning slutade med ett vackert samspel mellan Gustaf Karlsson, Jasmin Sekic och George David där David på ett tillslag stötte bollen i mål.

– Fantastiskt roligt att se och det var skönt at få det målet. Det hade varit tungt med 0–2 i paus, fortsätter Thorvald.

IFK Skövde hade ett par hyggliga lägen till kvittering i den andra halvleken, men så mycket mer skapade inte de blåvita och halvleken slutade mållös.

Skövdebon Magnus Henriksson tränar Ölme och var trots segern inte helt belåten med insatsen.

– Jag tycker ändå inte att vi kommer upp i någon riktigt bra nivå. Det var lite för bekvämt både när vi skulle försvara och när vi skulle anfalla, säger Henriksson.

IFK Ölme är en hårdsatsande nykomling i tvåan. Bland annat finns fyra brassar i truppen och det var ett starkt motstånd som IFK Skövde ställdes mot. Att bortalaget vann var inte så mycket att säga något om. De var lite tyngre och kom till fler bra målchanser totalt sett i matchen.

Mål, Skövde: George David.