30 mar 2014 18:49

23 jan 2015 15:40

Lokala pallplatser i Tibropokalen

Tibropokalen lockade 73 deltagare från 14 olika klubbar och det bjöds på många fina program under helgen i Tibro ishall.

Samtidigt som Tibro KK:s stjärna Joshi Helgesson tävlade på VM i Japan var det full fart i Tibro ishall. Tibropokalen är en A-tävling, vilket är nivån under elitserien, men samlar man ihop tillräckligt många rankingpoäng finns chansen att ta steget upp.

– Kör man bra på A-tävlingarna så får man gå upp och köra i elitserien nästa säsong, säger Anna Ekänge och Pia Larsson som hade en intensiv helg i tävlingssekretariatet.

Totalt sett finns det fyra nivåer inom konståkningen och förutom elitserien och A-tävlingar så arrangeras det även klubb- och stjärntävlingar. Den här säsongen har Tibro KK haft tävlingar inom alla nivåer.

– Vi försöker ha för alla nivåer, men man får söka och sedan så är det Västergötlands konståkningsförbund som bestämmer, fortsätter Anna Ekänge.

Många åkare från såväl Tibro KK som Skövde KK fanns på plats i Tibro ishall under helgen och det bjöds på fina insatser. Seniorklassen innehöll endast tre åkare, men där slutade hemmaklubbens Cecilia och Susanna Frydén etta respektive trea. Pallplats blev det även för Tibros Kerstin Brunér i minior samt Skövdes Nina Ljungberg i junior som båda två noterade fina tredjeplatser i sina respektive klasser.

Tibropokalen var säsongens sista A-tävling och nu är det dags att runda av tävlingssäsongen 2013/2014, men för Tibro KK återstår den egna isrevyn om en månad. Nu pågår förberedelserna för fullt och det laddas för en spännande show.

Samtidigt som Tibro KK:s stjärna Joshi Helgesson tävlade på VM i Japan var det full fart i Tibro ishall. Tibropokalen är en A-tävling, vilket är nivån under elitserien, men samlar man ihop tillräckligt många rankingpoäng finns chansen att ta steget upp.

– Kör man bra på A-tävlingarna så får man gå upp och köra i elitserien nästa säsong, säger Anna Ekänge och Pia Larsson som hade en intensiv helg i tävlingssekretariatet.

Totalt sett finns det fyra nivåer inom konståkningen och förutom elitserien och A-tävlingar så arrangeras det även klubb- och stjärntävlingar. Den här säsongen har Tibro KK haft tävlingar inom alla nivåer.

– Vi försöker ha för alla nivåer, men man får söka och sedan så är det Västergötlands konståkningsförbund som bestämmer, fortsätter Anna Ekänge.

Många åkare från såväl Tibro KK som Skövde KK fanns på plats i Tibro ishall under helgen och det bjöds på fina insatser. Seniorklassen innehöll endast tre åkare, men där slutade hemmaklubbens Cecilia och Susanna Frydén etta respektive trea. Pallplats blev det även för Tibros Kerstin Brunér i minior samt Skövdes Nina Ljungberg i junior som båda två noterade fina tredjeplatser i sina respektive klasser.

Tibropokalen var säsongens sista A-tävling och nu är det dags att runda av tävlingssäsongen 2013/2014, men för Tibro KK återstår den egna isrevyn om en månad. Nu pågår förberedelserna för fullt och det laddas för en spännande show.