01 apr 2014 20:20

23 jan 2015 15:40

Skaraborgstrean ska höja fotbollspulsen

IFK Skövde, IFK Tidaholm, Götene IF, Skara FC och IFK Falköping lirar i samma serie och vill skapa lite extra intresse runt de lokala prestigematcherna.
Det har mynnat ut i initiativet Skaraborgstrean.
– Bara hoppas att publiken ställer upp på det och tycker att det är en rolig grej, säger IFK Skövdes tränare Mikael Thorvald.

Idén till Skaraborgstrean föddes hos IFK Skövde där Lennart Persson och Roger Emanuelsson började snacka om att skapa något tillsammans med de andra fyra föreningarna för att få upp pulsen och lyfta fram den lokala prägeln.

– Vi har ett gemensamt ansvar att höja temperaturen för fotbollen konkurrerar med många andra idrotter, konstaterar Emanuelsson.

Totalt blir det 20 ”derbyn” i den mellersta trean och Skaraborgstrean ska bidra till att skapa ett större intresse runt de matcherna. Bland annat kommer en intern serie att upprättas där segrande lag vinner ett presentkort på 10 000 kronor.

– Vi skapar en derbytabell där bara matcherna mot varandra räknas, förklarar Emanuelsson.

Dessutom kommer det att finnas ett speciellt derbykort som intresserade åskådare kan lösa.

– Då kan man gå på alla derbymatcher för ett pris, fortsätter Emanuelsson.

Under onsdagen hade samtliga fem föreningar en träff på Södermalms IP och klubbarna var eniga. De tyckte att initiativet var positivt och hoppades att det skulle innebära ett lyft – såväl publikt och medialt.

Noterbart är att detta är första gången på 20 år som IFK Skövde, IFK Tidaholm, Götene IF, Skara FC och IFK Falköping spelar i samma serie. Då var det 1994 och precis som nu handlade det om division 3.

Det första derbyt i Skaraborgstrean blir långfredagens match i omgång 2 mellan IFK Skövde och Skara på Södermalms IP.

Idén till Skaraborgstrean föddes hos IFK Skövde där Lennart Persson och Roger Emanuelsson började snacka om att skapa något tillsammans med de andra fyra föreningarna för att få upp pulsen och lyfta fram den lokala prägeln.

– Vi har ett gemensamt ansvar att höja temperaturen för fotbollen konkurrerar med många andra idrotter, konstaterar Emanuelsson.

Totalt blir det 20 ”derbyn” i den mellersta trean och Skaraborgstrean ska bidra till att skapa ett större intresse runt de matcherna. Bland annat kommer en intern serie att upprättas där segrande lag vinner ett presentkort på 10 000 kronor.

– Vi skapar en derbytabell där bara matcherna mot varandra räknas, förklarar Emanuelsson.

Dessutom kommer det att finnas ett speciellt derbykort som intresserade åskådare kan lösa.

– Då kan man gå på alla derbymatcher för ett pris, fortsätter Emanuelsson.

Under onsdagen hade samtliga fem föreningar en träff på Södermalms IP och klubbarna var eniga. De tyckte att initiativet var positivt och hoppades att det skulle innebära ett lyft – såväl publikt och medialt.

Noterbart är att detta är första gången på 20 år som IFK Skövde, IFK Tidaholm, Götene IF, Skara FC och IFK Falköping spelar i samma serie. Då var det 1994 och precis som nu handlade det om division 3.

Det första derbyt i Skaraborgstrean blir långfredagens match i omgång 2 mellan IFK Skövde och Skara på Södermalms IP.