02 apr 2014 20:26

23 jan 2015 15:28

Skövde HF förlorade mot Höör

Skövde HF hamnade i en tuff sits direkt när kvartsfinalserien mot Höör drog i gång.

En svag andra halvlek där Skövde körde fast rejält blev hemmalagets fall. Annars såg det lovande ut i den första halvleken där Skövde spelade bra, förvaltade sitt övertag och som mest ledde med fyra bollar.

Efter paus gick det desto tyngre och då drog Höör sakta men säkert i från. Till slut blev det en klar seger (29-24) för bortalaget som nu har två raka hemmamatcher när kvartsfinalen fortsätter.

Skövde HF behöver vinna åtminstone en av dem för att få till en fjärde match på hemmaplan.

Klicka på "Join the Event" för att komma till vår rapportering av matchen.

En svag andra halvlek där Skövde körde fast rejält blev hemmalagets fall. Annars såg det lovande ut i den första halvleken där Skövde spelade bra, förvaltade sitt övertag och som mest ledde med fyra bollar.

Efter paus gick det desto tyngre och då drog Höör sakta men säkert i från. Till slut blev det en klar seger (29-24) för bortalaget som nu har två raka hemmamatcher när kvartsfinalen fortsätter.

Skövde HF behöver vinna åtminstone en av dem för att få till en fjärde match på hemmaplan.

Klicka på "Join the Event" för att komma till vår rapportering av matchen.

Matchfakta:

SM-slutspelet, kvartsfinal 1 i bästa av 5 matcher:

SKÖVDE HF–HÖÖRS HK H65

24–29 (15–14)

Mål: Skövde HF: Maja Eriksson 6 (1 straff), Anna-Maria Johansson 5, Mikaela Johansson 4, Malin Håkansson 2, Lovisa Henriksson 2, Julia Ehn 2, Caroline Friberg, Michaela Ek, Linnea Martinsson. Höörs HK H65: Mia Rej 7, Jamina Dapanovic 5, Marie Wall 5, Rebecka Lindberg Johansson 3, Julia Sandell 3, Julia Andrejic 3, Jennie Linnell 2, Anna Johansson.

Utvisningar: Skövde HF: 3x2 minuter. Höörs HK H54: 1x2 minuter.

Domare: Mikael Eketjäll och Jonny Ahlvin.

Publik: 725 personer.

Höörs HK H65 leder med 1–0 i matcher.

Analys: Skövde HF startade matchen starkt med bra försvars- och målvaktsspel. Framåt ramlade målen också in i strid ström men en del felbeslut i slutet på halvleken gjorde att Höör bara var ett mål efter i målprotokollet. Efter paus körde SHF fast i anfallsspelet. Hade inte det rätta trycket i offensiven och valde fel lägen. Höör kunde kontra och gled snabbt ifrån till flera måls ledning. Målvaktsspelet kom inte heller upp i några högre höjder efter paus. SHF måste höja sig några snäpp för annars blir det respass i SM-slutspelet.