05 apr 2014 18:39

23 jan 2015 15:41

IFK vann med stora siffror

Sista matchen före seriepremiären.
Då passade IFK Skövde på att ösa in mål och slå ut Falköpings FK ur DM.
– Vi visar karaktär, det är jätteskönt, säger tränaren Mikael Thorvald.

Han syftar på att IFK låg under efter den första halvleken, men lyckades höja sig rejält till den andra och vinna den med solklara 5–0.

– Vi kommer från ett bekymmersamt läge i halvtid och killarna tar till sig och visar karaktär. Det är jätteskönt att vi har det att falla tillbaka på så att vi visar att vi inte bara är ett medgångslag, fortsätter IFK-tränaren.

Mer oväntade i andra

Matchbilden såg ut som det brukar när IFK spelar. Gästerna tilläts ha mycket boll och när tillfälle gavs ställde Falköping om snabbt, vilket de gjorde framgångsrikt vid flera tillfällen i första halvlek och det var på en snabb kontring som ledningsmålet kom drygt fem minuter före paus.

IFK tog sig i kragen, justerade sitt anfallsspel lite och fick utdelning direkt.

– Vi pratade om att göra mer oväntade saker. Nu blev det mycket sidled och att vi aldrig kom till avslut, då sökte vi mer inlägg och vågade till och med dribbla någon gubbe i bra positioner och blev rakare mot mål, säger Thorvald som gläds över att laget fick göra mycket mål.

– Klart det är gött för självförtroendet.

Den offensiva förändringen gav önskad effekt och IFK spelade sig vidare till nästa omgång av årets DM. Där väntar segraren mellan IFK Hjo och IFK Tidaholm på bortaplan.

Han syftar på att IFK låg under efter den första halvleken, men lyckades höja sig rejält till den andra och vinna den med solklara 5–0.

– Vi kommer från ett bekymmersamt läge i halvtid och killarna tar till sig och visar karaktär. Det är jätteskönt att vi har det att falla tillbaka på så att vi visar att vi inte bara är ett medgångslag, fortsätter IFK-tränaren.

Mer oväntade i andra

Matchbilden såg ut som det brukar när IFK spelar. Gästerna tilläts ha mycket boll och när tillfälle gavs ställde Falköping om snabbt, vilket de gjorde framgångsrikt vid flera tillfällen i första halvlek och det var på en snabb kontring som ledningsmålet kom drygt fem minuter före paus.

IFK tog sig i kragen, justerade sitt anfallsspel lite och fick utdelning direkt.

– Vi pratade om att göra mer oväntade saker. Nu blev det mycket sidled och att vi aldrig kom till avslut, då sökte vi mer inlägg och vågade till och med dribbla någon gubbe i bra positioner och blev rakare mot mål, säger Thorvald som gläds över att laget fick göra mycket mål.

– Klart det är gött för självförtroendet.

Den offensiva förändringen gav önskad effekt och IFK spelade sig vidare till nästa omgång av årets DM. Där väntar segraren mellan IFK Hjo och IFK Tidaholm på bortaplan.

Matchfakta

DM, herrar, 1/32-delsfinal

FALKÖPINGS FK–IFK SKÖVDE 1–5 (1–0)

Mål, Skövde: 1–1 Arian Domi, 1–2 Fredrik Andersson (straff), 1–3 Joseph Muweke, Petter Ahlander, George David.