06 apr 2014 09:00

23 jan 2015 15:41

Vill sätta Anderstorp i gungning

HANDBOLL: Henricsson hoppas på härlig kamp

HK Country har nått kvalmålet, men tro inte att laget nöjer sig med det.
Nu vill de ge Anderstorp en rejäl match.
– Det här har vi sett fram emot länge, säger tränaren Fredrik Henricsson.

Som du kunde läsa i fredagstidningen är det ett tufft motstånd som väntar för Country i det så kallade semioff-kvalet till allsvenskan. Anderstorp blev tvåa i den södra division 1-serien på 35 poäng, att jämföra med Country som blev fyra i sin serie på 26.

– Anderstorp är ett köpegäng egentligen som köper spelare hit och dit och gör allt de kan för att ta sig högre upp, säger Henricsson om laget som tog sig till den andra kvalomgången förra året, men förlorade mot Varberg.

– Som helhet är dom bra, det är inte som andra lag i division 1 där någon spelare kan falla bort, nu är alla spelare farliga och då gäller det att få till en helhet i vårt försvarsagerande och stå upp mot hela Anderstorp.

Vill göra dem ängsliga

Henricssons Country är ett lag i bra form och laget avslutade seriespelet med att besegra de flesta av toppkonkurrenterna. Nu räknar han med ett helt annat tempo, men ser givetvis möjligheterna.

– Det ska bli intressant att se ett sånt lag lite i gungning och jag hoppas verkligen vi får bra tag på matchen så de kan bli lite irriterade och ängsliga framför allt, säger han och konstaterar:

– Vi ska inte göra det större än vad det är. Det är en vanlig kamp med en härlig inramning som vi har sett fram emot länge för att kunna göra så bra som möjligt. Vi ska inte förstora upp det, det är bara första halvlek vi ska spela hemma.

Hur är läget i laget?

– Det är väl så bra det kan vara. Klart att det har varit en lång säsong och det är en del skavanker på vissa spelare, men det är inget som oroar. Vi har med oss de gubbar vi vill ha, kan man säga.

Som du kunde läsa i fredagstidningen är det ett tufft motstånd som väntar för Country i det så kallade semioff-kvalet till allsvenskan. Anderstorp blev tvåa i den södra division 1-serien på 35 poäng, att jämföra med Country som blev fyra i sin serie på 26.

– Anderstorp är ett köpegäng egentligen som köper spelare hit och dit och gör allt de kan för att ta sig högre upp, säger Henricsson om laget som tog sig till den andra kvalomgången förra året, men förlorade mot Varberg.

– Som helhet är dom bra, det är inte som andra lag i division 1 där någon spelare kan falla bort, nu är alla spelare farliga och då gäller det att få till en helhet i vårt försvarsagerande och stå upp mot hela Anderstorp.

Vill göra dem ängsliga

Henricssons Country är ett lag i bra form och laget avslutade seriespelet med att besegra de flesta av toppkonkurrenterna. Nu räknar han med ett helt annat tempo, men ser givetvis möjligheterna.

– Det ska bli intressant att se ett sånt lag lite i gungning och jag hoppas verkligen vi får bra tag på matchen så de kan bli lite irriterade och ängsliga framför allt, säger han och konstaterar:

– Vi ska inte göra det större än vad det är. Det är en vanlig kamp med en härlig inramning som vi har sett fram emot länge för att kunna göra så bra som möjligt. Vi ska inte förstora upp det, det är bara första halvlek vi ska spela hemma.

Hur är läget i laget?

– Det är väl så bra det kan vara. Klart att det har varit en lång säsong och det är en del skavanker på vissa spelare, men det är inget som oroar. Vi har med oss de gubbar vi vill ha, kan man säga.

Truppen

Per Nystedt, Anel Alagic, Mattias Johansson, Sebastian Johansson, Erik Lundqvist, Erkan Demirbag, Oskar Thiberg, Viktor Kjellén, Robert Gustavsson, Joacim Henberg, Stefan Krantz, Jimmy Otter, Mikael Malmström, Ashor Gewargis.