07 apr 2014 19:44

23 jan 2015 15:41

Inför Lugi – IFK Skövde

Det är dags för grundseriens allra sista omgång. IFK åker till Lund för att möta Lugi med en enda chans att undvika kval – laget måste vinna.

Som du vet är det mycket som står på spel och förutsättningarna är egentligen rätt enkla – IFK Skövde måste besegra Lugi samtidigt som Alingsås besegrar Ystad för att Skövde ska säkra nytt kontrakt i serien.

IFK åker med full trupp till Lund för tisdagens serieepilog. Tobias Warvne, som åkte på en bristning inför matchen mot Drott, tränade på måndagen och finns i alla fall med i truppen.

– Vet inte hur mycket han spelar, det får vi ta imorgon. Han finns i alla fall med i spel, om inte i 60 minuter så i alla fall kan det bli något inhopp, säger tränaren Peter Johansson som ger klartecken även för Robin Wärn som skadade handen mot Drott.

– Det visade sig att inget var av, det var bara ledbandet som var rejält stukat. Han har tränat på och har hög smärttröskel, så han kör på.

Enda förändringen jämfört med senast, förutom att Warvne tillkommer är att Max Skog har blivit sjuk och han ersätts av Jonas Ekberg.

Det är ett pressat IFK som reser söderut på tisdagen. Och motståndet är tufft.

– De har bra skyttar och det är en anledning till att de är en av favoriterna till att ta hem SM-guldet. De är stora och starka i sitt försvarsspel så det gäller att få dem att röra på sig, säger Johansson och nämner bland andra Albin Tingsvall och Anders Hallberg som offensiva hot.

– Den linen med deras mittsexa är viktig att få stopp på.

Värt att nämna också att Lugi, statistiskt sett, har elitseriens näst vassaste målvakt i Espen Christiansen. Han har en räddningsprocent över hela säsongen på 41, att jämföra med Robert Lechtes 34 och Joakim Svenssons 32.

Peter Johansson meddelar att IFK har förberett sig bra och är laddade inför den utmanande uppgiften.

Som du vet är det mycket som står på spel och förutsättningarna är egentligen rätt enkla – IFK Skövde måste besegra Lugi samtidigt som Alingsås besegrar Ystad för att Skövde ska säkra nytt kontrakt i serien.

IFK åker med full trupp till Lund för tisdagens serieepilog. Tobias Warvne, som åkte på en bristning inför matchen mot Drott, tränade på måndagen och finns i alla fall med i truppen.

– Vet inte hur mycket han spelar, det får vi ta imorgon. Han finns i alla fall med i spel, om inte i 60 minuter så i alla fall kan det bli något inhopp, säger tränaren Peter Johansson som ger klartecken även för Robin Wärn som skadade handen mot Drott.

– Det visade sig att inget var av, det var bara ledbandet som var rejält stukat. Han har tränat på och har hög smärttröskel, så han kör på.

Enda förändringen jämfört med senast, förutom att Warvne tillkommer är att Max Skog har blivit sjuk och han ersätts av Jonas Ekberg.

Det är ett pressat IFK som reser söderut på tisdagen. Och motståndet är tufft.

– De har bra skyttar och det är en anledning till att de är en av favoriterna till att ta hem SM-guldet. De är stora och starka i sitt försvarsspel så det gäller att få dem att röra på sig, säger Johansson och nämner bland andra Albin Tingsvall och Anders Hallberg som offensiva hot.

– Den linen med deras mittsexa är viktig att få stopp på.

Värt att nämna också att Lugi, statistiskt sett, har elitseriens näst vassaste målvakt i Espen Christiansen. Han har en räddningsprocent över hela säsongen på 41, att jämföra med Robert Lechtes 34 och Joakim Svenssons 32.

Peter Johansson meddelar att IFK har förberett sig bra och är laddade inför den utmanande uppgiften.

Truppen:

IFK Skövde: Robert Lechte, Joakim Svensson, Rasmus Wremer, Jonas Samuelsson, Adam Samuelsson, Jonathan Eriksson, Robin Wärn, Joel Järlfors, Linus Lake, Kristian Svensson, Alfred Ehn, Robert Arrhenius, Tobias Warvne, Jonas Ekberg.

Tre senaste matcherna:

Lugi: Redbergslid (b) 30–23, H43 Lund (h) 32–24, Drott (b) 24–23.

Skövde: Drott (b) 28–34, Sävehof (h) 28–37, Rimbo HK (b) 40–32.

Kommentar: Lugi har fyra raka segrar men inget att spela för. IFK två raka och rätt så klara förluster med sig in till serieepilogen.

Övriga matcher

8/4: Alingsås HK–Ystads IF, IK Sävehof–HK Malmö, Rimbo HK–H43 Lund, HK Drott–Eskilstuna Guif, Önnereds HK–Hammarby IF, IFK Kristianstad–Redbergslids IK.