08 apr 2014 11:00

23 jan 2015 15:41

Många orienterare i Tibroskogarna

Under hela helgen har den årliga orienteringstävlingen Tibrotrippeln ägt rum. I grustaget i Älgarås hade man byggt upp en välarrangerad arena för alla orienterare. Arrangemanget runt arenan och den speciella och gropiga Tibro-terrängen uppskattades bland orienterarna.

Fredagen inleddes med en nattorientering där 500 orienterare sprang, man bussade ut alla till Rankåsskogen från Tibros sporthall. Lördagen bestod av långdistans då man utgick från arenan i grustaget. Söndagen avslutades med en medeldistans från samma plats som långdistansen. Under både lördag och söndag medverkade över tusen orienterare, många fler deltagare än vad man trott. Årets nyhet var Trippeltouren där ungdomsklasserna HD 14-18 tävlade och där man efter fredagens och lördagens resultat fick starta i en jaktstart eller masstart beroende på placering, sedan sammanställdes alla tre dagars resultat.

Trippeltouren lockade många av ungdomarna från IF Hagen. De visade mycket goda resultat under helgen och tyckte att det var rolig orientering och fin terräng. H16-killarna Hampus Nyström och Carl Holmberg som sprungit touren avslutade söndagen med en spännande spurt, det var en intern kamp ända in på målsnöret. Carl startade några minuter efter Hampus och kom i kapp Hampus precis innan målet och det var där det avgjordes, men några få sekunder senare blev det ändå Hampus som vann. Båda killarna var trots allt nöjda efter helgens goda resultat och båda tyckte att nattorienteringen var klart roligast för att den gick bäst.

Tvåa och fyra

Falköpingstjejerna presterade mycket bra under touren. Ellen Blennow slutade tvåa och Alma Wilhelmsson på en fjärdeplats i klassen D14.

För Skövdebröderna Markus och Anton Carlsson var helgen lite annorlunda. I början av banan under lördagen snubblade Markus och hans kompass gick sönder. Han sprang nästan hela banan utan kompass, men trots det placerade han sig på en fin tredjeplats i H14 efter söndagens sammanlagda resultat. Trots att han sprang utan kompass var han nöjd över sin prestation i helgen. För lillebror Anton blev söndagens tävling längre än väntat, vid start hade det blivit fel och han fick en D10-bana. Detta upptäcktes när han kom i mål, så han fick ge sig ut ett varv till men med sin riktiga bana H12.

Fredagen inleddes med en nattorientering där 500 orienterare sprang, man bussade ut alla till Rankåsskogen från Tibros sporthall. Lördagen bestod av långdistans då man utgick från arenan i grustaget. Söndagen avslutades med en medeldistans från samma plats som långdistansen. Under både lördag och söndag medverkade över tusen orienterare, många fler deltagare än vad man trott. Årets nyhet var Trippeltouren där ungdomsklasserna HD 14-18 tävlade och där man efter fredagens och lördagens resultat fick starta i en jaktstart eller masstart beroende på placering, sedan sammanställdes alla tre dagars resultat.

Trippeltouren lockade många av ungdomarna från IF Hagen. De visade mycket goda resultat under helgen och tyckte att det var rolig orientering och fin terräng. H16-killarna Hampus Nyström och Carl Holmberg som sprungit touren avslutade söndagen med en spännande spurt, det var en intern kamp ända in på målsnöret. Carl startade några minuter efter Hampus och kom i kapp Hampus precis innan målet och det var där det avgjordes, men några få sekunder senare blev det ändå Hampus som vann. Båda killarna var trots allt nöjda efter helgens goda resultat och båda tyckte att nattorienteringen var klart roligast för att den gick bäst.

Tvåa och fyra

Falköpingstjejerna presterade mycket bra under touren. Ellen Blennow slutade tvåa och Alma Wilhelmsson på en fjärdeplats i klassen D14.

För Skövdebröderna Markus och Anton Carlsson var helgen lite annorlunda. I början av banan under lördagen snubblade Markus och hans kompass gick sönder. Han sprang nästan hela banan utan kompass, men trots det placerade han sig på en fin tredjeplats i H14 efter söndagens sammanlagda resultat. Trots att han sprang utan kompass var han nöjd över sin prestation i helgen. För lillebror Anton blev söndagens tävling längre än väntat, vid start hade det blivit fel och han fick en D10-bana. Detta upptäcktes när han kom i mål, så han fick ge sig ut ett varv till men med sin riktiga bana H12.

  • Linnea Herngren