10 apr 2014 16:52

23 jan 2015 15:41

Jämn serie spåddes på upptaktsmöte

FOTBOLL: Div 1-klubbarna träffades i Göteborg

Seriepremiären i division 1 södra närmar sig med stora steg.
På torsdagens upptaktsträff i Göteborg fick lagen chansen att ta varandra på pulsen.
– De flesta tippar Örgryte och Trelleborg, säger Skövde AIK:s tränare Charbel Abraham.

SAIK-tränaren deltog på upptaktsträffen tillsammans med sportchefen Per Åstemo och klubbarna hade samlats på Qvidings anläggning Härlanda Park i Göteborg. Örgryte kommer från superettan och de flesta klubbarna på upptaktsträffen verkade överens om att den anrika Göteborgsklubben kommer att vara ett topplag. Även ex-ellsvenska Trelleborg nämndes med respekt enligt Charbel Abraham.

Andra klubbar som också fick röster var Oddevold och Lund, men den gemensamma linjen bland tränarna var annars att det är svårtippat.

– För övrigt tyckte de flesta att det var en jämn serie och att det kunde gå hur som helst, säger Charbel Abraham som på scenen fick representera Skövde AIK och svara på frågor om lagets mål och möjligheter i den södra ettan.

Han själv är ny som huvudtränare i division 1 och har inte full inblick i det motstånd som väntar.

– Det är svårt att tippa när man inte har så bra koll på lagen. Det blir mest gissningar och att man går efter namn, menar Charbel.

SAIK ställs mot Örgryte i seriepremiären på annandag påsk och på upptaktsträffen tippade Charbel Abraham ÖIS som seriesegrare före Trelleborg. Serien innehåller ett flertal nykomlingar som kommer från division 2 och det verkar vara några hungriga uppstickare. Frågan är hur långt det kan bära. Upptaktsträffen var givande enligt SAIK-tränaren och man fick chansen att bekanta sig med sina motståndare.

– Det var lite trevligt att få se alla tränare och få ett ansikte till namnen. Sedan skapar man sig en bild vilken fotboll de spelar utifrån deras snack, fortsätter Charbel som inte riktigt vet hur Skövde AIK står sig i serien.

– Svårt att säga var man hamnar när man inte har så bra koll på de andra lagen, men tittar man på matcherna vi spelat mot våra seriekollegor så har det ju varit jämna matcher och då har vi ändå inte kommit riktigt upp i nivå. Hittar vi bara dit så har vi möjlighet att slå alla lag.

DM mot Dannike

Redan i kväll är det match för Skövde AIK då man möter Dannike på bortaplan i DM. Dannike är ett div 5-lag från Boråstrakten och Charbel Abraham vill se att laget presterar på topp.

– Om man ser till matcher på försäsongen har vi sänkt oss i prestation mot lag lägre ner i seriesystemet. Nu är det viktigt att spelarna som får chansen tar ansvaret, resonerar Charbel.

På lördag spelar SAIK sista träningsmatchen innan seriepremiären då man möter Oddevold på hemmaplan och tanken var att de spelare som inte startar på lördag ska spela mot Dannike. Beroende på skador och sjukdomar återstår att se om så blir fallet. Bilos Yonakir är skadad sedan länge och spelar inte.

– Han tar bort gipset den 17 april och sedan väntar rehab. Om han är tillbaka innan sommaren är det en bonus. Vi skyndar långsamt, säger SAIK-tränaren om den kvicke yttern.

Dessutom är både Martin Gerhardsson och Sargon Abraham knäskadade och det är väldigt tveksamt om de spelar något i helgen. Anton Vilstrup och Albin Arneng var febersjuka på onsdagen och är också frågetecken inför fredagen och lördagen. De enda två som med säkerhet kommer att stå över DM-matchen mot Dannike är David Lidholm och Hanna Abraham.

SAIK-tränaren deltog på upptaktsträffen tillsammans med sportchefen Per Åstemo och klubbarna hade samlats på Qvidings anläggning Härlanda Park i Göteborg. Örgryte kommer från superettan och de flesta klubbarna på upptaktsträffen verkade överens om att den anrika Göteborgsklubben kommer att vara ett topplag. Även ex-ellsvenska Trelleborg nämndes med respekt enligt Charbel Abraham.

Andra klubbar som också fick röster var Oddevold och Lund, men den gemensamma linjen bland tränarna var annars att det är svårtippat.

– För övrigt tyckte de flesta att det var en jämn serie och att det kunde gå hur som helst, säger Charbel Abraham som på scenen fick representera Skövde AIK och svara på frågor om lagets mål och möjligheter i den södra ettan.

Han själv är ny som huvudtränare i division 1 och har inte full inblick i det motstånd som väntar.

– Det är svårt att tippa när man inte har så bra koll på lagen. Det blir mest gissningar och att man går efter namn, menar Charbel.

SAIK ställs mot Örgryte i seriepremiären på annandag påsk och på upptaktsträffen tippade Charbel Abraham ÖIS som seriesegrare före Trelleborg. Serien innehåller ett flertal nykomlingar som kommer från division 2 och det verkar vara några hungriga uppstickare. Frågan är hur långt det kan bära. Upptaktsträffen var givande enligt SAIK-tränaren och man fick chansen att bekanta sig med sina motståndare.

– Det var lite trevligt att få se alla tränare och få ett ansikte till namnen. Sedan skapar man sig en bild vilken fotboll de spelar utifrån deras snack, fortsätter Charbel som inte riktigt vet hur Skövde AIK står sig i serien.

– Svårt att säga var man hamnar när man inte har så bra koll på de andra lagen, men tittar man på matcherna vi spelat mot våra seriekollegor så har det ju varit jämna matcher och då har vi ändå inte kommit riktigt upp i nivå. Hittar vi bara dit så har vi möjlighet att slå alla lag.

DM mot Dannike

Redan i kväll är det match för Skövde AIK då man möter Dannike på bortaplan i DM. Dannike är ett div 5-lag från Boråstrakten och Charbel Abraham vill se att laget presterar på topp.

– Om man ser till matcher på försäsongen har vi sänkt oss i prestation mot lag lägre ner i seriesystemet. Nu är det viktigt att spelarna som får chansen tar ansvaret, resonerar Charbel.

På lördag spelar SAIK sista träningsmatchen innan seriepremiären då man möter Oddevold på hemmaplan och tanken var att de spelare som inte startar på lördag ska spela mot Dannike. Beroende på skador och sjukdomar återstår att se om så blir fallet. Bilos Yonakir är skadad sedan länge och spelar inte.

– Han tar bort gipset den 17 april och sedan väntar rehab. Om han är tillbaka innan sommaren är det en bonus. Vi skyndar långsamt, säger SAIK-tränaren om den kvicke yttern.

Dessutom är både Martin Gerhardsson och Sargon Abraham knäskadade och det är väldigt tveksamt om de spelar något i helgen. Anton Vilstrup och Albin Arneng var febersjuka på onsdagen och är också frågetecken inför fredagen och lördagen. De enda två som med säkerhet kommer att stå över DM-matchen mot Dannike är David Lidholm och Hanna Abraham.