10 apr 2014 19:12

23 jan 2015 15:41

Jansson klar kvaletta

Helena Jansson visar strålande EM-form. Skultorpstjejen var överlägset snabbast när mästerskapet inleddes med medeldistanskval på torsdagen.

– Jag springer ju inte långdistans och sprint här vilket betyder att det är tre dagars tävlingsfritt för mig. Så jag såg till att hålla relativt hög fart under stora delar av loppet. Men det var inte så att jag ramlade i mål av trötthet, säger hon på orienteringsförbundets hemsida.

Jansson deltar bara på medeldistans på EM i Portugal och hade klart snabbaste kvaltid när hon sprang i mål på 24.39 – nästan 50 sekunder snabbare än Sabine Hauswirth, Schweiz.

Finalen i medeldistansloppet avgörs på måndag.

– Jag springer ju inte långdistans och sprint här vilket betyder att det är tre dagars tävlingsfritt för mig. Så jag såg till att hålla relativt hög fart under stora delar av loppet. Men det var inte så att jag ramlade i mål av trötthet, säger hon på orienteringsförbundets hemsida.

Jansson deltar bara på medeldistans på EM i Portugal och hade klart snabbaste kvaltid när hon sprang i mål på 24.39 – nästan 50 sekunder snabbare än Sabine Hauswirth, Schweiz.

Finalen i medeldistansloppet avgörs på måndag.