11 apr 2014 10:00

23 jan 2015 15:41

Blir det något drag i Skaraborgstrean?

Tibro AIK fågel eller fisk i division 2? Skall IFK Skövde klara att etablera sig i trean? Två spännande frågor inför premiären.

Division 3 mellersta Götaland rubriceras som Skaraborgstrean. Ett smart drag för att försöka skapa extra intresse för en serie med många matcher av derbykaraktär. Med IFK Skövde, IFK Tidaholm, IFK Falköping, Skara FC och Götene IF i samma serie borde det borga för härliga publikdragande drabbningar, men också att det finns en risk att lagen plockar poäng av varandra och får svårt att blanda sig i toppstriden.

Störst möjlighet till topplaceringar har Götene som kommer från tvåan och IFK Falköping som under tränaren Mikael Lindgren har ett spännande lag under utveckling.

När det gäller IFK Skövde finns det spelarmaterial som borde räcka långt, men nykomlingen har mycket att bevisa. Ett lag med division 1-meriterade spelare som Gustav Karlsson, Mårten Gustafsson och Petter Ahlander, samt Johannes Grahn kommer få förväntningar på sig. Nu gäller det för nya tränaren Mikael Thorvald att få ihop lagspelet. Något som IFK historiskt sett haft problem med. Många vill väldigt mycket och ibland blir det för mycket av det goda.

Jag tycker att IFK Skövde gör klokt i att slå ur underläge och ödmjukt ta sig an uppgiften. Man skall komma i håg att laget slutade tvåa i division 4 förra säsongen.

Spännande tränarsatsning

Tibro AIK som är vårt lokala hopp i tvåan. Där har det onekligen hänt en del sedan i höstas. Tunga namn som Mårten Gustafsson och Johannes Grahn har bytt till IFK Skövde och dessutom har den erkänt duktige tränaren Kjell Trakosdjanac valt att träna sin hemmaklubb Tidaholms GIF.

Ser man till namn och erfarenhet så är det stora förluster och det är naturligtvis ett stort frågetecken för slagstyrkan när allvaret börjar. Sett till försäsongen finns det faktiskt fog för optimism där laget visat kvalité och smart spel under den nya tränaren Jonathan Guggenheim som vi tidigare känner som spelare, senast i Ulvåker.

Ett spännande och modigt val av TAIK-ledningen som vågat satsa på något helt nytt. Att döma av hur laget har uppträtt i träningsspelet kan vi se en smart spelande lagmaskin med spelare som skall bli spännande att följa. Jag tänker främst på bröderna Hannes och Ludvig Fritzson, nyförvärven från Ulvåker Oskar Mårtensson och Viktor Granath, Tymerkillen som efter en säsong nu får chans att etablera sig i division 2. Julian Said kommer från Tymer direkt och har gjort en bra försäsong och ser spännande ut.

Dock skall man vara realist och kan Tibro AIK klara sig kvar i den tuffa division 2-serien har de gjort en fullt godkänd säsong. Serien är tuff där Karlstad BK och Torslanda kommer från division 1, sedan är det flera av de andra lagen som satsar hårt och har namnstarka trupper.

Division 3 mellersta Götaland rubriceras som Skaraborgstrean. Ett smart drag för att försöka skapa extra intresse för en serie med många matcher av derbykaraktär. Med IFK Skövde, IFK Tidaholm, IFK Falköping, Skara FC och Götene IF i samma serie borde det borga för härliga publikdragande drabbningar, men också att det finns en risk att lagen plockar poäng av varandra och får svårt att blanda sig i toppstriden.

Störst möjlighet till topplaceringar har Götene som kommer från tvåan och IFK Falköping som under tränaren Mikael Lindgren har ett spännande lag under utveckling.

När det gäller IFK Skövde finns det spelarmaterial som borde räcka långt, men nykomlingen har mycket att bevisa. Ett lag med division 1-meriterade spelare som Gustav Karlsson, Mårten Gustafsson och Petter Ahlander, samt Johannes Grahn kommer få förväntningar på sig. Nu gäller det för nya tränaren Mikael Thorvald att få ihop lagspelet. Något som IFK historiskt sett haft problem med. Många vill väldigt mycket och ibland blir det för mycket av det goda.

Jag tycker att IFK Skövde gör klokt i att slå ur underläge och ödmjukt ta sig an uppgiften. Man skall komma i håg att laget slutade tvåa i division 4 förra säsongen.

Spännande tränarsatsning

Tibro AIK som är vårt lokala hopp i tvåan. Där har det onekligen hänt en del sedan i höstas. Tunga namn som Mårten Gustafsson och Johannes Grahn har bytt till IFK Skövde och dessutom har den erkänt duktige tränaren Kjell Trakosdjanac valt att träna sin hemmaklubb Tidaholms GIF.

Ser man till namn och erfarenhet så är det stora förluster och det är naturligtvis ett stort frågetecken för slagstyrkan när allvaret börjar. Sett till försäsongen finns det faktiskt fog för optimism där laget visat kvalité och smart spel under den nya tränaren Jonathan Guggenheim som vi tidigare känner som spelare, senast i Ulvåker.

Ett spännande och modigt val av TAIK-ledningen som vågat satsa på något helt nytt. Att döma av hur laget har uppträtt i träningsspelet kan vi se en smart spelande lagmaskin med spelare som skall bli spännande att följa. Jag tänker främst på bröderna Hannes och Ludvig Fritzson, nyförvärven från Ulvåker Oskar Mårtensson och Viktor Granath, Tymerkillen som efter en säsong nu får chans att etablera sig i division 2. Julian Said kommer från Tymer direkt och har gjort en bra försäsong och ser spännande ut.

Dock skall man vara realist och kan Tibro AIK klara sig kvar i den tuffa division 2-serien har de gjort en fullt godkänd säsong. Serien är tuff där Karlstad BK och Torslanda kommer från division 1, sedan är det flera av de andra lagen som satsar hårt och har namnstarka trupper.