11 apr 2014 21:35

23 jan 2015 15:41

Sveriges bästa på plats i dagarna tre

I helgen möts Sveriges bästa åkare en sista gång när elitseriefinalen avgörs i Billingehov.
I går drog tävlingarna som pågår över dagarna tre i gång med invigning och de korta programmen för ungdomarna avgjordes.
Tibro KK:s Maggie Hills och Stina Fredriksson var först ut av de lokala åkarna.

Det är en stjärnspäckad deltagarlista i elitseriefinalen i helgen.

Eller vad sägs som systrarna Helgesson, Joshi och Viktoria, som tävlar i damernas seniorklass där Felicia Andersson från Skövde KK också deltar? De tävlar på lördagseftermiddagen i sitt korta program.

Helgens tävlingar innehåller flera lokala deltagare.

Under fredagen hade Tibro KK två åkare till start. Först ut var Maggie Hills i Ungdom 13 flickor. Hon fick 33,71 poäng på sitt korta program och ligger med det fyra inför det fria programmet. Leder gör Emma Kivioja från Mörrums KK med 35,35 poäng.

– Maggie hade en trippel salchow i sitt korta program för första gången. Det blev en liten miss där men det är inte lätt att göra den i ett program på tävling direkt. Annars gjorde hon ett jättebra program och har chansen till en bra placering. Det skiljer inte mycket upp till ledaren, säger tränaren Christina Helgesson, tränare i Tibro KK.

Stina Fredriksson var sist ut av Tibroåkarna i Ungdom 15 flickor. Hon noterades för 26,99 poäng.

– Hon gjorde en miss i sitt första hopp men hennes förberedelser var inte helt bra. Hon hade ett litet problem där men annars var uppvärmningen fantastiskt bra. Synd att hon inte fick visa vad hon kunde fullt ut, hon kan göra 32, 33 poäng på det fria programmet. Men hon har chansen att klättra placeringar i det fria programmet. Det är starkt av henne att bara få tävla i elitseriefinalen, fortsätter Helgesson.

Enda smolket i glädjebägaren är att svenska superstjärnan på herrsidan Alexander Majorov, som tävlat i OS, VM och EM den här säsongen, är skadad och tyvärr inte kommer till start.

Det är en stjärnspäckad deltagarlista i elitseriefinalen i helgen.

Eller vad sägs som systrarna Helgesson, Joshi och Viktoria, som tävlar i damernas seniorklass där Felicia Andersson från Skövde KK också deltar? De tävlar på lördagseftermiddagen i sitt korta program.

Helgens tävlingar innehåller flera lokala deltagare.

Under fredagen hade Tibro KK två åkare till start. Först ut var Maggie Hills i Ungdom 13 flickor. Hon fick 33,71 poäng på sitt korta program och ligger med det fyra inför det fria programmet. Leder gör Emma Kivioja från Mörrums KK med 35,35 poäng.

– Maggie hade en trippel salchow i sitt korta program för första gången. Det blev en liten miss där men det är inte lätt att göra den i ett program på tävling direkt. Annars gjorde hon ett jättebra program och har chansen till en bra placering. Det skiljer inte mycket upp till ledaren, säger tränaren Christina Helgesson, tränare i Tibro KK.

Stina Fredriksson var sist ut av Tibroåkarna i Ungdom 15 flickor. Hon noterades för 26,99 poäng.

– Hon gjorde en miss i sitt första hopp men hennes förberedelser var inte helt bra. Hon hade ett litet problem där men annars var uppvärmningen fantastiskt bra. Synd att hon inte fick visa vad hon kunde fullt ut, hon kan göra 32, 33 poäng på det fria programmet. Men hon har chansen att klättra placeringar i det fria programmet. Det är starkt av henne att bara få tävla i elitseriefinalen, fortsätter Helgesson.

Enda smolket i glädjebägaren är att svenska superstjärnan på herrsidan Alexander Majorov, som tävlat i OS, VM och EM den här säsongen, är skadad och tyvärr inte kommer till start.