12 apr 2014 15:40

23 jan 2015 15:41

Skövde AIK spelade oavgjort mot Oddevold i genrepet

Seriespelet börjar om en vecka.
I helgen genrepade Skövde AIK mot seriekonkurrenten IK Oddevold.
– Vi gör en bra match, framför allt vår andra halvlek. Vi går in i seriespelet med en god känsla, säger SAIK-tränaren Charbel Abraham efter 1–1 på Södermalms konstgräs.

IK Oddevold har varit ett topplag i division 1 södra de senaste åren och inget talar för att dem inte skulle vara det även den här säsongen. Således en bra motståndare i en generalrepetition för Skövde AIK inför seriespelet.

Oddevold skapade flera chanser i den första halvleken. Gästernas anfallare Johan Patriksson och Alexander Petersson är svårtstoppade och skapade en del oreda.

Hemmalagets bästa chans stod Edin Hamidovics för. Han frispelades av Sargon Abraham men Hamidovics skott gick i stolproten. Annars skapade inte SAIK nämnvärt under första 45 minuterna.

– Vi kom fel i vårt positionsspel och jobbade inte hela vägen i vårt presspel, vi var inte tillräckligt samspelta. Vi fick inte med hela laget i pressen. Första halvlek var ok men vår andra halvlek var väldigt bra. Då styr vi spelat bättre och deras mål kom som från ingenstans, säger SAIK-tränaren Charbel Abraham.

Farlig nick av David

Patriksson gjorde 1–0 sju minuter före full tid. Innan dess hade Skövdes lagkapten David Lidholm haft hemmalagets hetaste chans när kvarten återstod. Arbitrim Suljevs välslagna hörna nådde Lidholm högst på men nicken avvärjdes i sista stund av David Stenmalm i bortamålet till en resultatlös hörna.

Oddevold såg ut att gå mot segern men då frälste Florian Brahimi hemmalaget med att sätta kvitteringen med ett snyggt skott i slutminuterna.

– Killarna presterade så bra att de var förtjänta av ett bättre resultat än en förlust. 1–1 är ju klart bättre i alla fall, säger Abraham och fortsätter:

– Vi har större delen av andra halvlek och de är stundtals tillbakapressade när vi kan flytta boll från kant till kant. Vi var mycket på deras planhalva. Vi skapade en del lägen men var lite för slarviga det sista.

God känsla inför serien

Var det här startelvan mot Örgryte IS på annandag påsk vi såg?

– Det är väldigt nära den i alla fall. Det är två, tre positioner som det är så pass jämnt mellan olika spelare att jag inte riktig vet hur det blir än.

– Vi går in i seriespelet med en god känsla efter drygt tre månaders försäsong. Vi har successivt blivit bättre och bättre och tog ytterligare ett steg i rätt riktning mot Oddevold.

Mirza Kalijundzic var sista utpost. Framför honom var det en fyrbackslinje bestående av från vänster David Lager, Andreas Uusitalo, David Lidholm och Elon Keymer. På mittfältet spelade Jimmie Enqvist (Jesper Johansson ersatte i 60:e minuten), Hanna Abraham, Arbitrim Suljev, Linus Johansson (Uthen Chaisamrong ersatte i 75:e minuten), Edin Hamidovics och Sargon Abraham (Florian Brahimi ersatte i 63:e minuten) längst fram.

IK Oddevold har varit ett topplag i division 1 södra de senaste åren och inget talar för att dem inte skulle vara det även den här säsongen. Således en bra motståndare i en generalrepetition för Skövde AIK inför seriespelet.

Oddevold skapade flera chanser i den första halvleken. Gästernas anfallare Johan Patriksson och Alexander Petersson är svårtstoppade och skapade en del oreda.

Hemmalagets bästa chans stod Edin Hamidovics för. Han frispelades av Sargon Abraham men Hamidovics skott gick i stolproten. Annars skapade inte SAIK nämnvärt under första 45 minuterna.

– Vi kom fel i vårt positionsspel och jobbade inte hela vägen i vårt presspel, vi var inte tillräckligt samspelta. Vi fick inte med hela laget i pressen. Första halvlek var ok men vår andra halvlek var väldigt bra. Då styr vi spelat bättre och deras mål kom som från ingenstans, säger SAIK-tränaren Charbel Abraham.

Farlig nick av David

Patriksson gjorde 1–0 sju minuter före full tid. Innan dess hade Skövdes lagkapten David Lidholm haft hemmalagets hetaste chans när kvarten återstod. Arbitrim Suljevs välslagna hörna nådde Lidholm högst på men nicken avvärjdes i sista stund av David Stenmalm i bortamålet till en resultatlös hörna.

Oddevold såg ut att gå mot segern men då frälste Florian Brahimi hemmalaget med att sätta kvitteringen med ett snyggt skott i slutminuterna.

– Killarna presterade så bra att de var förtjänta av ett bättre resultat än en förlust. 1–1 är ju klart bättre i alla fall, säger Abraham och fortsätter:

– Vi har större delen av andra halvlek och de är stundtals tillbakapressade när vi kan flytta boll från kant till kant. Vi var mycket på deras planhalva. Vi skapade en del lägen men var lite för slarviga det sista.

God känsla inför serien

Var det här startelvan mot Örgryte IS på annandag påsk vi såg?

– Det är väldigt nära den i alla fall. Det är två, tre positioner som det är så pass jämnt mellan olika spelare att jag inte riktig vet hur det blir än.

– Vi går in i seriespelet med en god känsla efter drygt tre månaders försäsong. Vi har successivt blivit bättre och bättre och tog ytterligare ett steg i rätt riktning mot Oddevold.

Mirza Kalijundzic var sista utpost. Framför honom var det en fyrbackslinje bestående av från vänster David Lager, Andreas Uusitalo, David Lidholm och Elon Keymer. På mittfältet spelade Jimmie Enqvist (Jesper Johansson ersatte i 60:e minuten), Hanna Abraham, Arbitrim Suljev, Linus Johansson (Uthen Chaisamrong ersatte i 75:e minuten), Edin Hamidovics och Sargon Abraham (Florian Brahimi ersatte i 63:e minuten) längst fram.

Träningsmatch:

SKÖVDE AIK–IK ODDEVOLD

1–1 (0–0)

Mål: 0–1 (83) Johan Patriksson, 1–1 (89) Florian Brahimi.

Varningar: SAIK: Hanna Abraham, Florian Brahimi. IK Oddevold: Gustav Granqvist.

Domare: Namik Idrizovic, Örebro.