13 apr 2014 19:11

23 jan 2015 15:41

Elowson avancerade i ungdomsklassen

Efter en blygsam niondeplats dag ett i Vale de Cambra, Portugal kom FMCK Skövdes Albin Elowson igen i går och avancerade till en andraplats i Youth World Cup. I samma klass kom Jesper Börjesson, Tibro MK, femma respektive tolva.

Säsongens andra tvådagars VM–deltävling kördes i Vale de Cambra, sex mil söder om Portugals näst största stad Porto. Distansen bestod av fyra varv per dag och tolv specialprov som totalt tog cirka 1,5 timmar att köra.

I ungdoms-VM, Youth World Cup, lyckades Albin komma tillbaka i gammalt gott slag och blev tvåa i går efter att ha noterat en besviken niondeplats i lördags. Och inte nog med Albins andraplats. Sverige fick dessutom två förare på prispallen i söndags eftersom Örebro ET:s Mikael Persson visade prov på toppform och tog sin första seger, drygt en halv minut före Albin. Trea blev italienaren Davide Soreca som toppar UVM–tabellen med 65 poäng. Albin befinner sig inom topp fem med 41 poäng

Förkylt för Jesper

I samma klass öppnade däremot Husqvarna–kollegan Jesper Börjesson från Tibro MK desto bättre då han kom femma i lördags. Men dag två tog en envis förkylning ut sin rätt och på grund av sinande krafter dalade han ner till tolfte plats.

– Efter säsongens första deltävling i Spanien veckan innan blev jag förkyld inklusive halsont. Jag var tveksam till att köra i Portugal, men provade i lördags. Det gick bättre än väntat, kommenterade Fagersannakillen.

– I söndags tog dock orken slut. Jag försökte rädda så många poäng som möjligt, men blev inte bättre än tolva, tillade Jesper som nu har sammanlagt 39 poäng.

Säsongens andra tvådagars VM–deltävling kördes i Vale de Cambra, sex mil söder om Portugals näst största stad Porto. Distansen bestod av fyra varv per dag och tolv specialprov som totalt tog cirka 1,5 timmar att köra.

I ungdoms-VM, Youth World Cup, lyckades Albin komma tillbaka i gammalt gott slag och blev tvåa i går efter att ha noterat en besviken niondeplats i lördags. Och inte nog med Albins andraplats. Sverige fick dessutom två förare på prispallen i söndags eftersom Örebro ET:s Mikael Persson visade prov på toppform och tog sin första seger, drygt en halv minut före Albin. Trea blev italienaren Davide Soreca som toppar UVM–tabellen med 65 poäng. Albin befinner sig inom topp fem med 41 poäng

Förkylt för Jesper

I samma klass öppnade däremot Husqvarna–kollegan Jesper Börjesson från Tibro MK desto bättre då han kom femma i lördags. Men dag två tog en envis förkylning ut sin rätt och på grund av sinande krafter dalade han ner till tolfte plats.

– Efter säsongens första deltävling i Spanien veckan innan blev jag förkyld inklusive halsont. Jag var tveksam till att köra i Portugal, men provade i lördags. Det gick bättre än väntat, kommenterade Fagersannakillen.

– I söndags tog dock orken slut. Jag försökte rädda så många poäng som möjligt, men blev inte bättre än tolva, tillade Jesper som nu har sammanlagt 39 poäng.

  • Anders Hallberg