20 apr 2014 12:00

23 jan 2015 15:41

Inför Sils IF–Skövde KIK

Premiärdagen närmar sig och Skövde KIK får en rivstart på sin division 1-sejour – fjolårstrean Sils IF på bortaplan.

– Det är ett duktigt division 1-gäng och vi får en tuff start på division 1 direkt, säger tränaren Mikael Haglund och fortsätter hoppfullt:

– Samtidigt är det en utmaning för oss och vi ser egentligen bara möjligheter med att möta ett bra motstånd direkt. Det är ingen som tror att vi ska åka dit och vinna utan vi ska försöka åka dit och ha alla möjligheter att göra ett bra resultat.

Just det sistnämnda är det som KIK fokuserar på. Laget är nykomling i serien och har som primär målsättning att klara nytt kontrakt och på sikt etablera sig i ettan.

Någonstans måste man börja, och KIK gör det i Götene på annandagen.

– Vi får försöka vara kloka i vårt spel, vi är bra framåt och har väldigt hög kvalitet i vårt anfallsspel, men vi vet också med oss att vi möter ett klart bättre motstånd och får väl inte rusa på som vi gjort i division 2, säger Haglund som tror att det blir Sil som kommer att föra matchen.

Laget har haft en rörig försäsong med mycket sjukdomar och skador som har stört uppladdningen. Nu ser det bättre ut och Iris Kadric, som missade genrepet på grund av sjukdom, tränade på torsdagen och väntas göra det på söndagen då truppen tas ut. Det är sedermera bara knäskadade Martina Karlsson som är indisponibel i premiärmatchen.

– Nu sparkar det äntligen igång med allvaret. Det ska bli jätteroligt att få testa vingarna i division 1, konstaterar Haglund.

– Det är ett duktigt division 1-gäng och vi får en tuff start på division 1 direkt, säger tränaren Mikael Haglund och fortsätter hoppfullt:

– Samtidigt är det en utmaning för oss och vi ser egentligen bara möjligheter med att möta ett bra motstånd direkt. Det är ingen som tror att vi ska åka dit och vinna utan vi ska försöka åka dit och ha alla möjligheter att göra ett bra resultat.

Just det sistnämnda är det som KIK fokuserar på. Laget är nykomling i serien och har som primär målsättning att klara nytt kontrakt och på sikt etablera sig i ettan.

Någonstans måste man börja, och KIK gör det i Götene på annandagen.

– Vi får försöka vara kloka i vårt spel, vi är bra framåt och har väldigt hög kvalitet i vårt anfallsspel, men vi vet också med oss att vi möter ett klart bättre motstånd och får väl inte rusa på som vi gjort i division 2, säger Haglund som tror att det blir Sil som kommer att föra matchen.

Laget har haft en rörig försäsong med mycket sjukdomar och skador som har stört uppladdningen. Nu ser det bättre ut och Iris Kadric, som missade genrepet på grund av sjukdom, tränade på torsdagen och väntas göra det på söndagen då truppen tas ut. Det är sedermera bara knäskadade Martina Karlsson som är indisponibel i premiärmatchen.

– Nu sparkar det äntligen igång med allvaret. Det ska bli jätteroligt att få testa vingarna i division 1, konstaterar Haglund.

Truppen

Skövde KIK: Sara Fröjd, Amanda Bergsten, Amanda Johansson, Hanna Fredell, Josefin Plantin, Iris Kadric, Besmira Morina, Olivia Johansson, Alexandra Rozenkrants, Filippa Plantin, Helene Sundberg, Lovisa Olsson, Amanda Yammine, Anna Thiberg, Elin Alexandersson, Emma Sandsjö, Sandra Krantz.

Övriga matcher

18/4: Vara SK–Vallens IF 2–2, Rössö Uddevalla–IK Gauthiod 3–2, Lidköpings FK–IFK Skoghall 1–0. 21/4: Falköpings KIK–Stångenäs AIS, Mariestads Bois–Holmalunds IF.