21 apr 2014 20:40

23 jan 2015 15:41

SHF har en bit till toppen

Skövde HF spelade sex raka SM-finaler och vann guld 2008. Ambitionen är att ligga med i den absoluta toppen, men efter att ha åkt ut mot Höörs HK H 65 för andra året i rad i kvartsfinalspelet kan man konstatera att SHF har en bit till den absoluta toppen. Lite längre efter än förra året faktiskt. Åtminstone om man skall döma av matcherna mot Höör. Då var de närmare sina motståndare och satte rejäl press. Nu lyckades man visserligen vinna en match, men i de andra tre skiljde det faktiskt en hel del.

I den fjärde matchen var det klasskillnad och Skövde HF var bara med i matchen i inledningen och efter sex raka mål hade motståndarna kopplat greppet och kunde säkra en plats i semifinalspelet efter vinst med förkrossande 32–21.

Nu blev det som väntat: Sävehof, Lugi, Skuru och H 65/Höör i semifinalspelet. De fyra lag som var långt före de övriga i grundserien. De tre förstnämnda gick vidare med programenliga 3–0 i matcher och att Skövde skulle kunna vinna en mot Höör var inte oväntat, men längre kom de inte.

Sävehof valde att möta H 65 som ställs mot den omöjliga uppgiften att vinna tre matcher mot ett lag som vunnit samtliga matcher i Sverige den här säsongen. 22 i serien och 3 i slutspelet. Det kommer naturligtvis inte att gå.

I andra semin möts Lugi och Skuru och det känns ganska öppet. Hur som helst kommer Sävehof med största säkerhet att vinna guldet i år igen. Laget är helt överlägset i den nationella ligan och jag tippar att det blir Skuru som får den äran att försöka rubba Partillelaget i SM-finalen.

Hur skall då Skövde HF bära sig åt för att på allvar kunna vara med och konkurrera om en SM-finalplats igen? Med de rätta tillskotten är det givetvis ingen omöjlighet.

Vi vet redan att Therese Islas-Helgesson kommer att spela för klubben nästa säsong. Exproffset, som blev mamma för några månaders sedan, är spelklar. Hon blir ett tungt nyförvärv.

Sedan behöver Skövde HF förstärka på målvaktssidan. Therese Wislander och Viktoria Börjesson känns båda som kompletterande målvakter, där Börjesson har stora utvecklingsmöjligheter.

Skövde HF har skämt oss med bra målvakter, Madeleine Grundström, Gabriella Kain och Lisa Karlsson är ju starka namn med landslagsmeriter. I dag har Skövde ingen målvakt av den kalibern och det saknas mycket. Att Frida Granberg valde att hoppa av efter förra säsongen var ett avbräck som SHF inte hade räknat med. Det ställde till det en del för SHF-ledningen.

Skövde HF har annars ett bra kontraktsläge med sina spelare vilket innebär att Frisk kan jobba vidare och med truppen där många spelare är under utveckling. Jag tror redan att nästa säsong blir bättre än den som nu tog slut.

Skövde HF spelade sex raka SM-finaler och vann guld 2008. Ambitionen är att ligga med i den absoluta toppen, men efter att ha åkt ut mot Höörs HK H 65 för andra året i rad i kvartsfinalspelet kan man konstatera att SHF har en bit till den absoluta toppen. Lite längre efter än förra året faktiskt. Åtminstone om man skall döma av matcherna mot Höör. Då var de närmare sina motståndare och satte rejäl press. Nu lyckades man visserligen vinna en match, men i de andra tre skiljde det faktiskt en hel del.

I den fjärde matchen var det klasskillnad och Skövde HF var bara med i matchen i inledningen och efter sex raka mål hade motståndarna kopplat greppet och kunde säkra en plats i semifinalspelet efter vinst med förkrossande 32–21.

Nu blev det som väntat: Sävehof, Lugi, Skuru och H 65/Höör i semifinalspelet. De fyra lag som var långt före de övriga i grundserien. De tre förstnämnda gick vidare med programenliga 3–0 i matcher och att Skövde skulle kunna vinna en mot Höör var inte oväntat, men längre kom de inte.

Sävehof valde att möta H 65 som ställs mot den omöjliga uppgiften att vinna tre matcher mot ett lag som vunnit samtliga matcher i Sverige den här säsongen. 22 i serien och 3 i slutspelet. Det kommer naturligtvis inte att gå.

I andra semin möts Lugi och Skuru och det känns ganska öppet. Hur som helst kommer Sävehof med största säkerhet att vinna guldet i år igen. Laget är helt överlägset i den nationella ligan och jag tippar att det blir Skuru som får den äran att försöka rubba Partillelaget i SM-finalen.

Hur skall då Skövde HF bära sig åt för att på allvar kunna vara med och konkurrera om en SM-finalplats igen? Med de rätta tillskotten är det givetvis ingen omöjlighet.

Vi vet redan att Therese Islas-Helgesson kommer att spela för klubben nästa säsong. Exproffset, som blev mamma för några månaders sedan, är spelklar. Hon blir ett tungt nyförvärv.

Sedan behöver Skövde HF förstärka på målvaktssidan. Therese Wislander och Viktoria Börjesson känns båda som kompletterande målvakter, där Börjesson har stora utvecklingsmöjligheter.

Skövde HF har skämt oss med bra målvakter, Madeleine Grundström, Gabriella Kain och Lisa Karlsson är ju starka namn med landslagsmeriter. I dag har Skövde ingen målvakt av den kalibern och det saknas mycket. Att Frida Granberg valde att hoppa av efter förra säsongen var ett avbräck som SHF inte hade räknat med. Det ställde till det en del för SHF-ledningen.

Skövde HF har annars ett bra kontraktsläge med sina spelare vilket innebär att Frisk kan jobba vidare och med truppen där många spelare är under utveckling. Jag tror redan att nästa säsong blir bättre än den som nu tog slut.