25 apr 2014 10:00

23 jan 2015 15:43

Fagersanna en seriefavorit

FOTBOLL: Inför division 6-starten

I kväll drar division 6-spelet i gång. Det betyder att fotbollens seriespel rullar på alla fronter. SLA-sporten har kikat lite närmare på serierna och funnit en stor seriefavorit: Fagersanna IF i Mariestadssexan.

Division 6 Mariestad

I Mariestadsexan ser Fagersanna IF ut att få ihop ett riktigt bra lag. Ett lag som avslutade förra säsongen starkt tippas som ett lag som mycket väl kan stå som seriesegrare till hösten. Laget innehåller flera spelare med rutin från division 2-spel i Tibro AIK, Joakim Malmlöf, Dani Betyo och Viktor Bengtsson bland annat. Dessutom är Johan Wallgren kvar som anfallsess. Han vann skytteligan förra säsongen med sina 33 fullträffar. Jocke Malmlöf som spelade hösten i FIF gjorde 21 mål. Fagersanna spurtade till andraplats efter Töreboda och kanske det är dags nu?

Vilka skall då utmana i toppen? Moholm och Björsäter var trea och fyra förra säsongen och kan säkert vara med en bit. Notabelt är att Carl Bergheden som förra året vaktade målet för Ulvåker i fyran nu har återvänt till Björsäter där han skall satsa som utespelare.

Värings GIF som spelade i division 4 så sent som för två år sedan för nu ladda om i sexan efter att ha varit särklassig jumbo i femman förra året. Som vanligt finns det en del rutinerade influenser i laget, Stefan Sundelius, Magnus Silverlilja, Jesper Magnisson och David Krantz har samtliga medverkat i träningsmatcher.

Sedan skall det bli spännande att följa Tidans IF som förra säsongen gjorde bättre ifrån sig än på flera år. Viktor Luis Larsson är att starkt nyförvärv.

Mölltorp/Brevik är en annan klubb som haft det kanske jobbigt och kanske är på väg mot en skaplig säsong. Träningsmatcherna skvallrar om det.

Premiäromgången: I kväll: Hörnebo–Tidan, Hova–Weimer Lyrestad, Björsäter–Tidavad, Torsö–Gullspång. Lördag: Väring–Mölltorp/Brevik, Moholm–Fagersanna

Division 6 Tidaholm

Här ser det tämligen öppet ut. Förra säsongen vann Falköpings United serien, men valde sedan att dra sig ur. I stället gick division 5-platsen till tvåan Stenstorps IF.

Detta gör att serien ser öppen ut. Lag som Folkabo och Tomten som var med bakom toppen förra säsongen har inte imponerat i träningsspelet.

Ser man till träningsmatcherna visar lag som Ekedalens SK, Igelstorps IK och Korsberga upp en del bra resultat.

Borgunda och Våmbs IF tillhörde botten förra säsongen och återstår att se om de kan vända trenden? Samma gäller för Trix/Forsvik som egentligen skulle spelat i reservserien och fick en friplats. I genrepet mötte de Våmb och vann med 3–0.

Premiäromgången: I kväll: Våmbs IF–Kinnarp/Slutarp, Ekedalen–Sandhem, Borgunda–Norra Fågelås, Igelstorp–Folkabo, Tomten–Korsberga. Söndag: Trix/Forsvik–Fröjered/Håven.

Division 6 Lidköping

I den här serien har lagen från Vallebygden, Lerdala, Varnhem och Axvall placerats. Här kan vi notera att Varnhem gjort det bra på försäsongen och lyckades avancera från gruppspelet i DM. Här blev det sedan förlust mot Sollebrunn med 1–2. Axvall har visat skaplig form hittills. Lerdala har haft det resultatmässigt tungt. Återstår att se vad det betyder när allvaret drar i gång.

Premiäromgången: I kväll: Örslösa/Söne–Mellby, Saleby–Järpås, Hällekis/Trolmen–Axvall, Norra Härene–Källby. Lördag: Lerdala–Varnhem. Söndag: Rackeby–Trässberg.

Division 6 Mariestad

I Mariestadsexan ser Fagersanna IF ut att få ihop ett riktigt bra lag. Ett lag som avslutade förra säsongen starkt tippas som ett lag som mycket väl kan stå som seriesegrare till hösten. Laget innehåller flera spelare med rutin från division 2-spel i Tibro AIK, Joakim Malmlöf, Dani Betyo och Viktor Bengtsson bland annat. Dessutom är Johan Wallgren kvar som anfallsess. Han vann skytteligan förra säsongen med sina 33 fullträffar. Jocke Malmlöf som spelade hösten i FIF gjorde 21 mål. Fagersanna spurtade till andraplats efter Töreboda och kanske det är dags nu?

Vilka skall då utmana i toppen? Moholm och Björsäter var trea och fyra förra säsongen och kan säkert vara med en bit. Notabelt är att Carl Bergheden som förra året vaktade målet för Ulvåker i fyran nu har återvänt till Björsäter där han skall satsa som utespelare.

Värings GIF som spelade i division 4 så sent som för två år sedan för nu ladda om i sexan efter att ha varit särklassig jumbo i femman förra året. Som vanligt finns det en del rutinerade influenser i laget, Stefan Sundelius, Magnus Silverlilja, Jesper Magnisson och David Krantz har samtliga medverkat i träningsmatcher.

Sedan skall det bli spännande att följa Tidans IF som förra säsongen gjorde bättre ifrån sig än på flera år. Viktor Luis Larsson är att starkt nyförvärv.

Mölltorp/Brevik är en annan klubb som haft det kanske jobbigt och kanske är på väg mot en skaplig säsong. Träningsmatcherna skvallrar om det.

Premiäromgången: I kväll: Hörnebo–Tidan, Hova–Weimer Lyrestad, Björsäter–Tidavad, Torsö–Gullspång. Lördag: Väring–Mölltorp/Brevik, Moholm–Fagersanna

Division 6 Tidaholm

Här ser det tämligen öppet ut. Förra säsongen vann Falköpings United serien, men valde sedan att dra sig ur. I stället gick division 5-platsen till tvåan Stenstorps IF.

Detta gör att serien ser öppen ut. Lag som Folkabo och Tomten som var med bakom toppen förra säsongen har inte imponerat i träningsspelet.

Ser man till träningsmatcherna visar lag som Ekedalens SK, Igelstorps IK och Korsberga upp en del bra resultat.

Borgunda och Våmbs IF tillhörde botten förra säsongen och återstår att se om de kan vända trenden? Samma gäller för Trix/Forsvik som egentligen skulle spelat i reservserien och fick en friplats. I genrepet mötte de Våmb och vann med 3–0.

Premiäromgången: I kväll: Våmbs IF–Kinnarp/Slutarp, Ekedalen–Sandhem, Borgunda–Norra Fågelås, Igelstorp–Folkabo, Tomten–Korsberga. Söndag: Trix/Forsvik–Fröjered/Håven.

Division 6 Lidköping

I den här serien har lagen från Vallebygden, Lerdala, Varnhem och Axvall placerats. Här kan vi notera att Varnhem gjort det bra på försäsongen och lyckades avancera från gruppspelet i DM. Här blev det sedan förlust mot Sollebrunn med 1–2. Axvall har visat skaplig form hittills. Lerdala har haft det resultatmässigt tungt. Återstår att se vad det betyder när allvaret drar i gång.

Premiäromgången: I kväll: Örslösa/Söne–Mellby, Saleby–Järpås, Hällekis/Trolmen–Axvall, Norra Härene–Källby. Lördag: Lerdala–Varnhem. Söndag: Rackeby–Trässberg.