25 apr 2014 14:15

23 jan 2015 15:43

Poängmaskin lämnar Skövde IK

SIK-forward klar för allsvenska Vita Hästen.

Henrik Thegel, 24 år, lämnade Skövde IK i slutet på säsongen när han var med och spelade upp Vita Hästen i allsvenskan. Nu belönas den 24-årige forwarden med ett nytt kontrakt med Norrköpingsklubben som förlängde sin säsong ytterligare och lyckades sedan ta steget upp i allsvenskan efter ett först lyckat playoff och sedan även en framgångsrik kvalserie.

Thegel plockades in till Vita Hästen lagom till den sista matchen i allettan och gjorde så bra ifrån sig att han nu har spelat till sig ett nytt kontrakt med den nyblivna allsvenska klubben.

”Henrik visade under tiden han spelade med oss att han har andra kvalitéer än de sniper-egenskaper han är mest känd för sedan tidigare. Det uppoffrande och smarta defensiva spelet han även bidrog med i avgörande lägen var minst lika viktig som poängproduktionen”, säger Vita Hästens vd Fredrik Jensen i ett pressmeddelande.

Thegel står protokollförd för 99 allsvenska matcher med Tingsryd, Oskarshamn och Sundsvall där han totalt gjort 32 poäng. Med Vita Hästen i kvalserien till allsvenskan gjorde 24-åringen tio poäng på tio matcher.

De senaste två säsongerna har Thegel spelat med Skövde IK och han har varit en poängstark och målfarlig forward.

2012/2013 gjorde han 27 poäng, 23 mål och fyra assist, på 27 grundseriematcher.

Den gångna säsongen svarade han för 26 poäng, tolv mål och 14 assist, på 24 matcher.

Totalt blev det 77 poäng i grundserien och allettan i SIK-tröjan för Thegel under de två åren.

Kontraktet med Vita Hästen är skrivet på ett år.

Henrik Thegel, 24 år, lämnade Skövde IK i slutet på säsongen när han var med och spelade upp Vita Hästen i allsvenskan. Nu belönas den 24-årige forwarden med ett nytt kontrakt med Norrköpingsklubben som förlängde sin säsong ytterligare och lyckades sedan ta steget upp i allsvenskan efter ett först lyckat playoff och sedan även en framgångsrik kvalserie.

Thegel plockades in till Vita Hästen lagom till den sista matchen i allettan och gjorde så bra ifrån sig att han nu har spelat till sig ett nytt kontrakt med den nyblivna allsvenska klubben.

”Henrik visade under tiden han spelade med oss att han har andra kvalitéer än de sniper-egenskaper han är mest känd för sedan tidigare. Det uppoffrande och smarta defensiva spelet han även bidrog med i avgörande lägen var minst lika viktig som poängproduktionen”, säger Vita Hästens vd Fredrik Jensen i ett pressmeddelande.

Thegel står protokollförd för 99 allsvenska matcher med Tingsryd, Oskarshamn och Sundsvall där han totalt gjort 32 poäng. Med Vita Hästen i kvalserien till allsvenskan gjorde 24-åringen tio poäng på tio matcher.

De senaste två säsongerna har Thegel spelat med Skövde IK och han har varit en poängstark och målfarlig forward.

2012/2013 gjorde han 27 poäng, 23 mål och fyra assist, på 27 grundseriematcher.

Den gångna säsongen svarade han för 26 poäng, tolv mål och 14 assist, på 24 matcher.

Totalt blev det 77 poäng i grundserien och allettan i SIK-tröjan för Thegel under de två åren.

Kontraktet med Vita Hästen är skrivet på ett år.