27 apr 2014 19:44

23 jan 2015 15:43

Hemmalaget imponerade

Arrangerande Skövde MK hade flera lag med i 12-timmarsloppet. Allra mest av hemmaförarna imponerade juniorerna som kom tvåa i klubblagstävlingen och trea totalt.

Eftersom endast två juniorlag var anmälda till årets upplaga av FMCK Skövdes 12–timmars ströks juniorklassen ur programmet. I stället ingick dessa i huvudtävlingen, vilket inte ändrade mycket. Därför att precis som i fjol lyckades FMCK knipa andraplatsen bland klubblagen och dessutom köra in på tredje totalt.

Med facit i hand blev det 25 varv, ett färre än totalsegrarna Tibro MK. För FMCK:s insats svarade Victor Arvesved, Mattias Ojanperä, Joakim Larsson och Axel Westher.

– Victor tog starten och höll ledningen hela första varvet. Det var en bra början och resten gick också fint. Alla våra förare skötte sig mycket bra och andraplatsen i lagtävlingen känns helt ok, sammanfattade FMCK–gängets unge lagledare Erik Wahlström som på grund av en tidigare fotskada fick ta hand om ledarsysslan.

Summan av det omfattande arrangemanget blev att 397 förare deltog och med hjälp av strålande vårvädret blev det en gyttjefri resa runt om i terrängen som till vardags är övningsfält för Skövde garnison.

Eftersom endast två juniorlag var anmälda till årets upplaga av FMCK Skövdes 12–timmars ströks juniorklassen ur programmet. I stället ingick dessa i huvudtävlingen, vilket inte ändrade mycket. Därför att precis som i fjol lyckades FMCK knipa andraplatsen bland klubblagen och dessutom köra in på tredje totalt.

Med facit i hand blev det 25 varv, ett färre än totalsegrarna Tibro MK. För FMCK:s insats svarade Victor Arvesved, Mattias Ojanperä, Joakim Larsson och Axel Westher.

– Victor tog starten och höll ledningen hela första varvet. Det var en bra början och resten gick också fint. Alla våra förare skötte sig mycket bra och andraplatsen i lagtävlingen känns helt ok, sammanfattade FMCK–gängets unge lagledare Erik Wahlström som på grund av en tidigare fotskada fick ta hand om ledarsysslan.

Summan av det omfattande arrangemanget blev att 397 förare deltog och med hjälp av strålande vårvädret blev det en gyttjefri resa runt om i terrängen som till vardags är övningsfält för Skövde garnison.

  • Anders Hallberg