28 apr 2014 16:00

23 jan 2015 15:43

SM-silver till Fredric Flink från Skövde

Fredric Flink från Skövde tog SM-silver när mästerskapet i bowling för döva avgjordes i Arena Skövde i helgen. Anton Elofsson från Lidköping vann herrklassen och försvarade därmed guldet från förra året.

Svenska dövidrottsförbundet arrangerade SM i bowling i helgen.

För första gången avgjordes mästerskapet i Skövde och Arena Skövde.

60 bowlare deltog under dagarna två. Det var kvalspel under lördagen och sedan finalspel på söndagen.

En rad olika mästare korades i helgen.

Anton Elofsson från Lidköping men tävlande för IK Hephata från Stockholm vann herrklassen. Han fick 1 633 poäng på åtta serier och ställdes mot Fredric Flink i finalen sedan denne vunnit sin semifinal mot klubbkamraten i Jönköpings DIK Anders Ellene.

I finalen fick Elofsson 215 poäng på en enkelserie mot Flinks 170.

Flink kommer ursprungligen från Skövde och har sina rötter i Stöpen. 2010 och 2012 vann han SM-guld men i år fick han nöja sig med silver.

– Tråkigt att jag bara blev tvåa. Jag siktar alltid på att vinna men han (Anton Elofsson) fick till sin serie bättre i finalen. Det skiljde inte så mycket. Jag gjorde en bättre serie i semifinalen. Det hade varit bättre om det varit omvänt, säger Fredric Flink.

Han fortsätter:

– Kul att komma hem och spela på hemmaplan i arenan. Mina föräldrar bor kvar här men jag flyttade från Skövde när jag var 25 år för studier. Nu bor jag i Växjö och spelar bowling för både döva och i Olofström som ska kvala till allsvenskan, säger den nu 42-årige bowlaren.

Han hade gärna bytit ut någon av de tre silvermedaljerna han fick i olika klasser mot en av ädlare valör men får sikta på att nå högst upp på pallen nästa år i stället. Då arrangerar Jönköping SM med det är inte klart var tävlingarna ska spelas.

– Ändå roligt att komma med på pallen även om jag hade velat ha haft guld.

På damsidan segrade Ann-Charlott Dahlberg från IK Scania före klubbkamraten Lillian Califf-Nilsson. Det delades även ut medaljer för tvåmannalag, fyrmannalag och veteraner för både damer och herrar.

Ett nyinstiftat vandringspris till den klubb med spelare som gjort flest poäng tilldelades IK Hephata. De vann med ett ynka poäng över tvåan Jönköpings DIK. Erhåller man fem inteckningar så får man vandringspriset.

Svenska dövidrottsförbundet arrangerade SM i bowling i helgen.

För första gången avgjordes mästerskapet i Skövde och Arena Skövde.

60 bowlare deltog under dagarna två. Det var kvalspel under lördagen och sedan finalspel på söndagen.

En rad olika mästare korades i helgen.

Anton Elofsson från Lidköping men tävlande för IK Hephata från Stockholm vann herrklassen. Han fick 1 633 poäng på åtta serier och ställdes mot Fredric Flink i finalen sedan denne vunnit sin semifinal mot klubbkamraten i Jönköpings DIK Anders Ellene.

I finalen fick Elofsson 215 poäng på en enkelserie mot Flinks 170.

Flink kommer ursprungligen från Skövde och har sina rötter i Stöpen. 2010 och 2012 vann han SM-guld men i år fick han nöja sig med silver.

– Tråkigt att jag bara blev tvåa. Jag siktar alltid på att vinna men han (Anton Elofsson) fick till sin serie bättre i finalen. Det skiljde inte så mycket. Jag gjorde en bättre serie i semifinalen. Det hade varit bättre om det varit omvänt, säger Fredric Flink.

Han fortsätter:

– Kul att komma hem och spela på hemmaplan i arenan. Mina föräldrar bor kvar här men jag flyttade från Skövde när jag var 25 år för studier. Nu bor jag i Växjö och spelar bowling för både döva och i Olofström som ska kvala till allsvenskan, säger den nu 42-årige bowlaren.

Han hade gärna bytit ut någon av de tre silvermedaljerna han fick i olika klasser mot en av ädlare valör men får sikta på att nå högst upp på pallen nästa år i stället. Då arrangerar Jönköping SM med det är inte klart var tävlingarna ska spelas.

– Ändå roligt att komma med på pallen även om jag hade velat ha haft guld.

På damsidan segrade Ann-Charlott Dahlberg från IK Scania före klubbkamraten Lillian Califf-Nilsson. Det delades även ut medaljer för tvåmannalag, fyrmannalag och veteraner för både damer och herrar.

Ett nyinstiftat vandringspris till den klubb med spelare som gjort flest poäng tilldelades IK Hephata. De vann med ett ynka poäng över tvåan Jönköpings DIK. Erhåller man fem inteckningar så får man vandringspriset.