04 maj 2014 13:44

23 jan 2015 15:43

Landslagsspelare förstärker Skara HF

HANDBOLL

Skara HF har gjort sin första förstärkning inför kommande säsong.

Den landslagsmeriterade finländskan Johanna Hilli, som utsågs till årets finska damspelare 2013, har skrivit på.

– Jag ser fram emot att göra flytten. Det är viktigt att ha en bra försäsong innan matcherna sätter igång med mycket lagträningar och träningsmatcher. Jag hoppas att jag snabbt kommer in i laget och hittar min plats på planen, säger hon i ett pressmeddelande.

– Jag provtränade två träningar i april med Skara HF och fick ett väldigt gott bemötande. En seriös förening som satsar på att ta steget upp i elitserien. Man måste ha något konkret mål tycker jag för att spelarna ska veta vad som krävs.

103 mål på 22 matcher

20-åriga Hilli är niometare och har, enligt pressmeddelandet, i flera år ansetts vara den största handbollstalangen i Finland. Hon kommer närmast från allsvenska Tumba där hon gjorde 103 mål på 22 matcher den gångna säsongen.

– Johanna besitter goda egenskaper över hela banan men det som utmärker henne är skottet och speeden. Jag är övertygad att hon kommer glädja Sveriges bästa handbollspublik kommande säsong, säger nye tränaren Tobias Nordendorph.

Den landslagsmeriterade finländskan Johanna Hilli, som utsågs till årets finska damspelare 2013, har skrivit på.

– Jag ser fram emot att göra flytten. Det är viktigt att ha en bra försäsong innan matcherna sätter igång med mycket lagträningar och träningsmatcher. Jag hoppas att jag snabbt kommer in i laget och hittar min plats på planen, säger hon i ett pressmeddelande.

– Jag provtränade två träningar i april med Skara HF och fick ett väldigt gott bemötande. En seriös förening som satsar på att ta steget upp i elitserien. Man måste ha något konkret mål tycker jag för att spelarna ska veta vad som krävs.

103 mål på 22 matcher

20-åriga Hilli är niometare och har, enligt pressmeddelandet, i flera år ansetts vara den största handbollstalangen i Finland. Hon kommer närmast från allsvenska Tumba där hon gjorde 103 mål på 22 matcher den gångna säsongen.

– Johanna besitter goda egenskaper över hela banan men det som utmärker henne är skottet och speeden. Jag är övertygad att hon kommer glädja Sveriges bästa handbollspublik kommande säsong, säger nye tränaren Tobias Nordendorph.