07 maj 2014 22:00

23 jan 2015 15:43

Stabil hemmaseger för Igelstorp

FOTBOLL: Tog andra raka när Tomten besegrades på hemmaplan

Igelstorp siktar på en topp 3-placering i division 6.
På torsdagskvällen besegrades Tomtens IF hemma på Igelvallen med 3–0 (1–0).
– Det var stabilt, en gedigen laginsats. Förhoppningsvis kan det bli en rolig säsong men den här serien är ett riktigt getingbo, säger nye tränaren Lars Häggblom.

Han tränade damlaget förra säsongen men har i år tagit över som tränare för Igelstorps herrlag tillsammans med Stefan Karlsson. De berättar att tio, tolv nya spelare har tillkommit i årets trupp.

Annars är mycket sig likt i Igelstorp där fortsatt mycket kretsar kring familjen Ljung. 48-årige Peter Ljung – som tränade laget ifjol – hoppade in i andra halvlek. I laget återfinns också hans söner Arvid (utespelare och lagkapten) och Viktor (målvakt). Släkten Ljung kompletteras också i truppen av kusinen Fredrik.

Nya mål av Wallgren

Fjolårets skyttekung med elva mål, Anders Wallgren, fortsätter att leverera. I 3–0-segern mot Tomtens IF på torsdagskvällen ramade han in målskyttet med sina två mål. Dessutom gjorde Marcus Kaplar 2–0.

– Det kändes stabilt och det var kul att Marcus fick göra mål. Det var hans första A-lagsmål, säger Lars Häggblom.

– Det här var en lagseger. I paus talade vi om att lugna ner spelet till andra halvlek och jag tycker att det var vår match. Vi var närmare att göra fler mål än att de skulle näta, inflikar Stefan Karlsson.

Igelstorp blev sexa i division 6 förra året. Den här säsongen siktar de gulsvarta högre.

– Vi har som mål att nå topp 3. Vi har försökt att ändra på en del saker i vårt spel och försöka rulla mer boll men det tar tid att få ihop spelet. Säsongen är lång men stundtals hade vi goda intentioner, tycker Häggblom.

Andra raka segern

I andra halvlek blev det mer svårspelat när regnet ställde till det för spelarna på Igelvallens annars fina gräsmatta men det hindrade dock inte hemmalaget från att utöka ledningen.

Det här var Igelstorps andra raka seger efter premiärförlusten mot Folkabo. Tomten var inte ofarligt men det kändes som om hemmalaget hade kontroll och när det väl brände till bakåt agerade målvakten Viktor Ljung säker sista utpost.

Nästa tisdag väntar Trix/Forsvik på bortaplan. Dags för tre nya poäng?

Enda smolket i glädjebägaren var att nyttige Joakim Sulkava – som kom tillbaka till Igelstorp efter spel i Ulvåker inför den här säsongen – skadade sig efter dryga halvtimmens spel. En kraftig stukning löd den första prognosen och han lär inte spela på ett tag.

Han tränade damlaget förra säsongen men har i år tagit över som tränare för Igelstorps herrlag tillsammans med Stefan Karlsson. De berättar att tio, tolv nya spelare har tillkommit i årets trupp.

Annars är mycket sig likt i Igelstorp där fortsatt mycket kretsar kring familjen Ljung. 48-årige Peter Ljung – som tränade laget ifjol – hoppade in i andra halvlek. I laget återfinns också hans söner Arvid (utespelare och lagkapten) och Viktor (målvakt). Släkten Ljung kompletteras också i truppen av kusinen Fredrik.

Nya mål av Wallgren

Fjolårets skyttekung med elva mål, Anders Wallgren, fortsätter att leverera. I 3–0-segern mot Tomtens IF på torsdagskvällen ramade han in målskyttet med sina två mål. Dessutom gjorde Marcus Kaplar 2–0.

– Det kändes stabilt och det var kul att Marcus fick göra mål. Det var hans första A-lagsmål, säger Lars Häggblom.

– Det här var en lagseger. I paus talade vi om att lugna ner spelet till andra halvlek och jag tycker att det var vår match. Vi var närmare att göra fler mål än att de skulle näta, inflikar Stefan Karlsson.

Igelstorp blev sexa i division 6 förra året. Den här säsongen siktar de gulsvarta högre.

– Vi har som mål att nå topp 3. Vi har försökt att ändra på en del saker i vårt spel och försöka rulla mer boll men det tar tid att få ihop spelet. Säsongen är lång men stundtals hade vi goda intentioner, tycker Häggblom.

Andra raka segern

I andra halvlek blev det mer svårspelat när regnet ställde till det för spelarna på Igelvallens annars fina gräsmatta men det hindrade dock inte hemmalaget från att utöka ledningen.

Det här var Igelstorps andra raka seger efter premiärförlusten mot Folkabo. Tomten var inte ofarligt men det kändes som om hemmalaget hade kontroll och när det väl brände till bakåt agerade målvakten Viktor Ljung säker sista utpost.

Nästa tisdag väntar Trix/Forsvik på bortaplan. Dags för tre nya poäng?

Enda smolket i glädjebägaren var att nyttige Joakim Sulkava – som kom tillbaka till Igelstorp efter spel i Ulvåker inför den här säsongen – skadade sig efter dryga halvtimmens spel. En kraftig stukning löd den första prognosen och han lär inte spela på ett tag.