09 maj 2014 22:00

23 jan 2015 15:43

Gammal är äldst i Arena Skövde

HANDBOLL: Trim-SM drog i gång på fredagskvällen

Stjärnor från fornstora dagar träffas och spelar handboll mot varandra i Skövde.
Trim-SM avgörs i Arena Skövde under dagarna två och under fredagen drog det igång.
De två Skövdelagen, Husaren HK och IFK Skövde, gick båda in i mästerskapet med blandade resultat.

Det kryllar av gamla handbollsstjärnor i Arena Skövde under helgen när trim-SM avgörs. Spelare som är födda 1979 eller tidigare gör upp över dagarna två i mästerskapet där totalt 20 lag deltar, tio damlag och tio herrlag.

Under fredagen drog det i gång och de båda Skövdelagen som deltar spelade vardera två matcher.

Damlaget Husaren HK inledde med att besegra Strömnäs GIF från Piteå med 11–10 (7–8).

– Spelet stämde inte som det skulle men vi kämpade och slet hårt och det gick ju bra till slut. Vi vände ju underläge, säger spelaren Mia Nyman som spelat trim-SM en gång tidigare fast då med Skara HF tillsammans med sin syster Eva Grehag som också spelar med Husaren.

– Det här är jätteroligt. Man spelar matcher och träffar gamla kompisar. Sedan är det ett härligt tjöt i omklädningsrummet innan och efteråt. Det är samma laddning inför match som tidigare även om vi har blivit äldre. Viljan, glöden och passionen för handbollen finns fortfarande kvar, utvecklar Nyman.

Lagom längd

Matcherna spelas över 2x15 minuter och det var full fart på alla tre planer i arenan.

– Det är lagom långa matcher men det är psykologiskt med antal avbytare. Är det bara två, tre så byter man oftare men är det fler så drar man sig för att byta för att man är rädd för att inte hinna komma in igen.

Husaren HK:s lag bestod av Mia Nyman, Erika Magnusson, Anna Lerjéus, Ida Sahlin Wallenius, Malin Hoffman, Reidun Hedberg, Marie Lindholm, Camilla Åstemo, Anna Burman och Eva Grehag. De flesta spelarna har spelat med Husaren HK i division 3 de senaste två säsongerna.

– Vi siktar på att gå hela vägen men Lidköping som vann ifjol och Skånela är favoriter.

I den sena kvällsmatchen vann Husaren HK med 13–8 mot Kungsängens SK.

Larsson coachade

Även IFK Skövde har med ett lag i trim-SM. De inledde med förlust mot Västra Frölunda med 9–10 men fick revansch när de slog Stockholmslaget Matteuspojkarna med 21–12 (10–4).

– Vi gjorde en riktig plattmatch mot Frölunda och hade ingen fart alls men vi spelade upp oss rejält i den andra matchen, säger den gamla landslagsstjärnan Andreas Larsson som coachade laget.

Det bestod av flera gamla profiler såsom målvakterna Johan Green och Marcus Lindblad, Magnus Påhlsson och Andreas Agerborn för att nämna några

– De allra flesta av spelarna har varit med och spelat i IFK Skövde genom åren. Vi är 15 spelare men har fyra, fem linjespelare i laget så vi har fått jobba för att hitta bra uppställningar. Många spelare har fått spela på ovana positioner, säger Larsson och berättar att laget har tränat två gånger inför SM.

– Guif har ett bra lag och blir svåra men vi spelar gärna final mot dem. Det här är riktigt roligt och man träffar massa spelare som man mött genom åren.

Trim-SM fortsätter under lördagen med de sista gruppspelsmatcherna innan finalspelet med semifinaler, finaler och match om tredje pris tar vid. Senare på kvällen är det prisutdelning uppe på Billingehus där det också blir fest på kvällen.

Det kryllar av gamla handbollsstjärnor i Arena Skövde under helgen när trim-SM avgörs. Spelare som är födda 1979 eller tidigare gör upp över dagarna två i mästerskapet där totalt 20 lag deltar, tio damlag och tio herrlag.

Under fredagen drog det i gång och de båda Skövdelagen som deltar spelade vardera två matcher.

Damlaget Husaren HK inledde med att besegra Strömnäs GIF från Piteå med 11–10 (7–8).

– Spelet stämde inte som det skulle men vi kämpade och slet hårt och det gick ju bra till slut. Vi vände ju underläge, säger spelaren Mia Nyman som spelat trim-SM en gång tidigare fast då med Skara HF tillsammans med sin syster Eva Grehag som också spelar med Husaren.

– Det här är jätteroligt. Man spelar matcher och träffar gamla kompisar. Sedan är det ett härligt tjöt i omklädningsrummet innan och efteråt. Det är samma laddning inför match som tidigare även om vi har blivit äldre. Viljan, glöden och passionen för handbollen finns fortfarande kvar, utvecklar Nyman.

Lagom längd

Matcherna spelas över 2x15 minuter och det var full fart på alla tre planer i arenan.

– Det är lagom långa matcher men det är psykologiskt med antal avbytare. Är det bara två, tre så byter man oftare men är det fler så drar man sig för att byta för att man är rädd för att inte hinna komma in igen.

Husaren HK:s lag bestod av Mia Nyman, Erika Magnusson, Anna Lerjéus, Ida Sahlin Wallenius, Malin Hoffman, Reidun Hedberg, Marie Lindholm, Camilla Åstemo, Anna Burman och Eva Grehag. De flesta spelarna har spelat med Husaren HK i division 3 de senaste två säsongerna.

– Vi siktar på att gå hela vägen men Lidköping som vann ifjol och Skånela är favoriter.

I den sena kvällsmatchen vann Husaren HK med 13–8 mot Kungsängens SK.

Larsson coachade

Även IFK Skövde har med ett lag i trim-SM. De inledde med förlust mot Västra Frölunda med 9–10 men fick revansch när de slog Stockholmslaget Matteuspojkarna med 21–12 (10–4).

– Vi gjorde en riktig plattmatch mot Frölunda och hade ingen fart alls men vi spelade upp oss rejält i den andra matchen, säger den gamla landslagsstjärnan Andreas Larsson som coachade laget.

Det bestod av flera gamla profiler såsom målvakterna Johan Green och Marcus Lindblad, Magnus Påhlsson och Andreas Agerborn för att nämna några

– De allra flesta av spelarna har varit med och spelat i IFK Skövde genom åren. Vi är 15 spelare men har fyra, fem linjespelare i laget så vi har fått jobba för att hitta bra uppställningar. Många spelare har fått spela på ovana positioner, säger Larsson och berättar att laget har tränat två gånger inför SM.

– Guif har ett bra lag och blir svåra men vi spelar gärna final mot dem. Det här är riktigt roligt och man träffar massa spelare som man mött genom åren.

Trim-SM fortsätter under lördagen med de sista gruppspelsmatcherna innan finalspelet med semifinaler, finaler och match om tredje pris tar vid. Senare på kvällen är det prisutdelning uppe på Billingehus där det också blir fest på kvällen.