11 maj 2014 19:03

23 jan 2015 15:44

IFK Skövde trea i trim-SM

HANDBOLL: Veteraner kämpade hårt i arenan

Trim-SM för spelare födda 1979 eller tidigare avgjordes i Arena Skövde i fredags och lördags. Både på herr- och damsidan nådde de lokala lagen IFK Skövde respektive Husaren HK match om tredje pris, där det blåvita gänget lyckades bärga bronsmedaljerna.

Frågan var alltså hur vältrimmade är handbollspelare 35-åriga, eller äldre. Facit efter lördagseftermiddagens slutspel visar att IFK Skövdes spelare befinner sig på tredje plats. Via gruppspelet nådde laget match om tredje pris, där motståndarna bestod av Wasaiterna.

Matchen utvecklades till en formidabel rysare. Tvärt emot vad man kunde tro efter de inledande sju minuterna av första halvlek. Så dags hade IFK inkasserat fem baklängesmål och noll framåt.

Men strax senare lyckades Andreas Agerborn späcka den förargliga nollan och successivt blev det match igen. Coachade av före detta landslagsstjärnan Andreas Larsson reducerade de blåvita gång på gång och när slutsignalen löd för full ordinarie matchtid (2x15 minuter) visade matchtavlan 12–12.

Sudden death avgjorde

Det betydde förlängning med 1x5 minuter. Inte heller under den skildes lagen åt (14–14). Således följde ytterligare en förlängning. Då i form av sudden death Och den avgjordes till IFK:s fördel av tillfälliga ”nyförvärvet” Aris ”Phoenix” Sanchez som engagerats av gladiatorkompisen Niklas ”Izor” Larsson.

– Det var en skön seger. Inte minst inför kvällens bankett. Då hade det blivit extra mycket tjôt om vi förlorat, sa coachen Andreas Larsson innan han anslöt sig till lördagskvällens gemensamma bankett för de tio herrlagen och lika många på damsidan.

Herrfinalen vanns av Guif med 11–7 mot Sävedalen.

Det lokala damlaget, en kombination av spelare från flera föreningar uppträdde under beteckningen Husaren HK, nådde också match om tredje pris. Men efter förlust 17–9 mot Lidköping fick laget nöja sig med en hedervärd fjärdeplats.

Det blev även stora siffror i damfinalen som vanns av Önnered med 16–7 mot Skånela.

Frågan var alltså hur vältrimmade är handbollspelare 35-åriga, eller äldre. Facit efter lördagseftermiddagens slutspel visar att IFK Skövdes spelare befinner sig på tredje plats. Via gruppspelet nådde laget match om tredje pris, där motståndarna bestod av Wasaiterna.

Matchen utvecklades till en formidabel rysare. Tvärt emot vad man kunde tro efter de inledande sju minuterna av första halvlek. Så dags hade IFK inkasserat fem baklängesmål och noll framåt.

Men strax senare lyckades Andreas Agerborn späcka den förargliga nollan och successivt blev det match igen. Coachade av före detta landslagsstjärnan Andreas Larsson reducerade de blåvita gång på gång och när slutsignalen löd för full ordinarie matchtid (2x15 minuter) visade matchtavlan 12–12.

Sudden death avgjorde

Det betydde förlängning med 1x5 minuter. Inte heller under den skildes lagen åt (14–14). Således följde ytterligare en förlängning. Då i form av sudden death Och den avgjordes till IFK:s fördel av tillfälliga ”nyförvärvet” Aris ”Phoenix” Sanchez som engagerats av gladiatorkompisen Niklas ”Izor” Larsson.

– Det var en skön seger. Inte minst inför kvällens bankett. Då hade det blivit extra mycket tjôt om vi förlorat, sa coachen Andreas Larsson innan han anslöt sig till lördagskvällens gemensamma bankett för de tio herrlagen och lika många på damsidan.

Herrfinalen vanns av Guif med 11–7 mot Sävedalen.

Det lokala damlaget, en kombination av spelare från flera föreningar uppträdde under beteckningen Husaren HK, nådde också match om tredje pris. Men efter förlust 17–9 mot Lidköping fick laget nöja sig med en hedervärd fjärdeplats.

Det blev även stora siffror i damfinalen som vanns av Önnered med 16–7 mot Skånela.

  • Anders Hallberg