11 maj 2014 10:00

23 jan 2015 15:43

Inför Skövde KIK–Vallens IF

Det väntas nykomlingsmöte i damernas division 1-serie när Skövde KIK tar emot Vallens IF på söndagen.

Då hoppas Mikael Haglund på revansch från 0–4-förlusten i Uddevalla senast.

– Vi kommer ta nya tag igen och försöka ta våra poäng. Vi har haft en bra träningsvecka där vi har pratat om vad som hände och hur vi kan gå vidare, säger Skövde KIK-tränaren.

Senast var det inställningen som brast och då visar det sig direkt att laget får det tufft i ettan. Svårt lär det bli även på söndag även om det är en annan nykomling som väntar. Vallen, från Stora Höga på västkusten, vann sin division 2-serie ifjol och har öppnat starkt, bland annat med att besegra Rössö Uddevalla med 4–0.

Fjolårets målspruta Lisa Lindqvist har öppnat även den här säsongen målmässigt starkt och står på tre mål – ett offensivt hot som Skövde KIK får hålla ett extra öga på.

– Jag vet inte så mycket om dem, inte hur de spelar, men jag vet att de är nykomlingar som gjort det jättebra i division 2 och de vill, precis som vi, försöka hänga kvar i division 1. Det blir säkert en tuff match, men vi känner att vi har möjligheter att göra ett bra resultat, säger Haglund.

Rozenkrants på väg tillbaka

Tränaren räknar med att ställa upp med samma manskap som senast, men det är möjligt att Alexandra Rozenkrants, som skadade sig i premiären mot Sil, är tillbaka i matchtruppen. U-laget spelar match på lördagen och några spelare kan tillkomma efter den matchen.

Hemma på Södermalm har Skövde KIK hittills spelat en match och vunnit den då Vara besegrades med 3–1. Det är en svit som Mikael Haglund förstås gärna håller intakt.

– Vi ska försöka bättra oss mot vad vi gjorde mot Rössö och bli noggranna i allt vi gör, så får vi hoppas det räcker till kunskapsmässigt.

Då hoppas Mikael Haglund på revansch från 0–4-förlusten i Uddevalla senast.

– Vi kommer ta nya tag igen och försöka ta våra poäng. Vi har haft en bra träningsvecka där vi har pratat om vad som hände och hur vi kan gå vidare, säger Skövde KIK-tränaren.

Senast var det inställningen som brast och då visar det sig direkt att laget får det tufft i ettan. Svårt lär det bli även på söndag även om det är en annan nykomling som väntar. Vallen, från Stora Höga på västkusten, vann sin division 2-serie ifjol och har öppnat starkt, bland annat med att besegra Rössö Uddevalla med 4–0.

Fjolårets målspruta Lisa Lindqvist har öppnat även den här säsongen målmässigt starkt och står på tre mål – ett offensivt hot som Skövde KIK får hålla ett extra öga på.

– Jag vet inte så mycket om dem, inte hur de spelar, men jag vet att de är nykomlingar som gjort det jättebra i division 2 och de vill, precis som vi, försöka hänga kvar i division 1. Det blir säkert en tuff match, men vi känner att vi har möjligheter att göra ett bra resultat, säger Haglund.

Rozenkrants på väg tillbaka

Tränaren räknar med att ställa upp med samma manskap som senast, men det är möjligt att Alexandra Rozenkrants, som skadade sig i premiären mot Sil, är tillbaka i matchtruppen. U-laget spelar match på lördagen och några spelare kan tillkomma efter den matchen.

Hemma på Södermalm har Skövde KIK hittills spelat en match och vunnit den då Vara besegrades med 3–1. Det är en svit som Mikael Haglund förstås gärna håller intakt.

– Vi ska försöka bättra oss mot vad vi gjorde mot Rössö och bli noggranna i allt vi gör, så får vi hoppas det räcker till kunskapsmässigt.

Truppen

Skövde KIK: Sara Fröjd, Amanda Johansson, Hanna Fredell, Besmira Morina, Sandra Krantz, Filippa Plantin, Helene Sundberg, Iris Kadric, Lovisa Olsson, Elin Alexandersson, Emma Sandsjö, Amanda Bergsten, Josefin Plantin, Olivia Johansson, Anna Tiberg, Alexandra Rozenkrants.

Tre senaste matcherna

Skövde: Rössö Uddevalla (b) 0–4, Vara (h) 3–1, Sil (b) 0–4.

Vallen: Gauthiod (h) 0–1, Rössö Uddevalla (h) 4–0, Vara (b) 2–2.

Kommentar: Två lag som blandat och gett lite under serieupptakten. Båda lagen har åtminstone trivts på hemmaplan där trepoängarna har kommit. Noterbart att Vallen besegrade Uddevalla med 4–0, som i sin tur slog KIK med samma siffror.

Övriga matcher

9/5: Gauthiod–Falköpings KIK. 10/5: Holmalund–Sil, Stångenäs–Vara, IFK Skoghall–Rössö Uddevalla, Mariestads Bois–Lidköping.