11 maj 2014 15:30

23 jan 2015 15:28

Tennissiffror för Skövde KIK

Skövde KIK besegrade Vallens IF med 6-2 (2-0) hemma på Södermalms IP.Segern var odiskutabel och var Skövdetjejernas andra för säsongen.Emma Sandsjö var stor segerorganisatör med fyra mål.

På söndagseftermiddagen drabbade Skövde KIK och Vallens IF från Stenungsund samman på Södermalms IP. Vallen hade fyra poäng inför matchen och Skövde KIK tre poäng från segern i hemmapremiären mot Vara. Annars har ju Skövdetjejerna förlorat med 0-4 mot både Sil och Rössö Uddevalla i sina två bortmatcher.

Vallen fick matchens första målchans när gästernas Lisa Lindqvist blev fri efter undermåligt försvarsarbete av hemmaförsvaret. Men Vallenanfallaren lyckades med bedriften att skjuta bollen utanför mål och Skövdemålvakten Sara Fröjd behövde aldrig ingripa.

Sedan fick Emma Sandsjö ett gyllene läge för hemmalaget men bortamålvakten Linnea Johansson räddade hennes friläge till en resultatlös hörna. En stund senare svarade Sandra Krantz för en farlig nick från nära håll som med bättre styrning hade kunnat resultera i mål.

Emma Sandsjö var pigg i hemmalaget och spräckte målnollan med ett vasst avslut efter 29 minuters spel. Fem minuter senare var det dags igen när hon utnyttjade försvarsslarv hos gästerna och retsamt rullade in 2-0 i ett öppet och övergivet mål.

2-0 stod sig till halvlekspausen och i början av andra halvlek, närmare bestämt i den 54:e matchminuten gjorde Iris Kadric 3-0.

Emma Sandsjö blev tremålsskytt i matchen när hon gjorde 4-0 på ett friläge i den 62:a matchminuten.

I den 70 matchminuten gjorde stekhete Sandsjö sitt fjärde mål, denna gång med en kraftfull och välplacerad nick.

Sandra Krantz kom även med i målprotokollet när hon satte 6-0 med fyra minuter kvar att spela. I slutminuterna tröstmålade gästerna Rebecka Sten till 6-1. Det blev ytterligare en sen reducering när Lisa Lindqvist satte 6-2 med en nick på stopptid.

Det här var en rejäl uppryckning av Skövdetjejerna efter plattmatchen mot Rössö i den förra omgången.

Enda smolket i glädjebägaren var att Iris Kadric tvingades utgå tio minuter före fulltid. Hon såg ut att bli fri men föll ihop i sin löpning, tog sig för knäet och fick bäras ut.

Division 1 norra Götaland:

SKÖVDE KIK-VALLENS IF

6-2 (2-0)

Mål: 1-0 (29) Emma Sandsjö, 2-0 (34) Emma Sandsjö, 3-0 (54) Iris Kadric, 4-0 (62) Emma Sandsjö, 5-0 (70) Emma Sandsjö, 6-0 (86) Sandra Krantz, 6-1 (90) Rebecka Sten, 6-2 (90) Lisa Lindqvist.

Domare: Caroline Lindqvist, Karlskoga.

På söndagseftermiddagen drabbade Skövde KIK och Vallens IF från Stenungsund samman på Södermalms IP. Vallen hade fyra poäng inför matchen och Skövde KIK tre poäng från segern i hemmapremiären mot Vara. Annars har ju Skövdetjejerna förlorat med 0-4 mot både Sil och Rössö Uddevalla i sina två bortmatcher.

Vallen fick matchens första målchans när gästernas Lisa Lindqvist blev fri efter undermåligt försvarsarbete av hemmaförsvaret. Men Vallenanfallaren lyckades med bedriften att skjuta bollen utanför mål och Skövdemålvakten Sara Fröjd behövde aldrig ingripa.

Sedan fick Emma Sandsjö ett gyllene läge för hemmalaget men bortamålvakten Linnea Johansson räddade hennes friläge till en resultatlös hörna. En stund senare svarade Sandra Krantz för en farlig nick från nära håll som med bättre styrning hade kunnat resultera i mål.

Emma Sandsjö var pigg i hemmalaget och spräckte målnollan med ett vasst avslut efter 29 minuters spel. Fem minuter senare var det dags igen när hon utnyttjade försvarsslarv hos gästerna och retsamt rullade in 2-0 i ett öppet och övergivet mål.

2-0 stod sig till halvlekspausen och i början av andra halvlek, närmare bestämt i den 54:e matchminuten gjorde Iris Kadric 3-0.

Emma Sandsjö blev tremålsskytt i matchen när hon gjorde 4-0 på ett friläge i den 62:a matchminuten.

I den 70 matchminuten gjorde stekhete Sandsjö sitt fjärde mål, denna gång med en kraftfull och välplacerad nick.

Sandra Krantz kom även med i målprotokollet när hon satte 6-0 med fyra minuter kvar att spela. I slutminuterna tröstmålade gästerna Rebecka Sten till 6-1. Det blev ytterligare en sen reducering när Lisa Lindqvist satte 6-2 med en nick på stopptid.

Det här var en rejäl uppryckning av Skövdetjejerna efter plattmatchen mot Rössö i den förra omgången.

Enda smolket i glädjebägaren var att Iris Kadric tvingades utgå tio minuter före fulltid. Hon såg ut att bli fri men föll ihop i sin löpning, tog sig för knäet och fick bäras ut.

Division 1 norra Götaland:

SKÖVDE KIK-VALLENS IF

6-2 (2-0)

Mål: 1-0 (29) Emma Sandsjö, 2-0 (34) Emma Sandsjö, 3-0 (54) Iris Kadric, 4-0 (62) Emma Sandsjö, 5-0 (70) Emma Sandsjö, 6-0 (86) Sandra Krantz, 6-1 (90) Rebecka Sten, 6-2 (90) Lisa Lindqvist.

Domare: Caroline Lindqvist, Karlskoga.