11 maj 2014 19:40

23 jan 2015 15:44

Tufft VM i Grekland

ENDURO: Lokala förare avancerade dag två

Efter en lite trög inledning i lördags vid VM i Kalambaka, Grekland, kunde samtliga tre lokala förare, Albin Elowson, FMCK Skövde samt Jesper Börjesson och Oliver Nelson, båda Tibro MK, avancera i går.

I den grekiska sommarvärmen i Kalambaka, i nordvästra delen av landet, öppnade fjolårets silvermedaljör Albin Elowson med en fjärdeplats i allt konkurrensstarkare ungdoms–VM (FIM Youth World Cup).

Sin vana trogen siktade dock Husqvarna–föraren från Värsås på en topp tre–placering. Och den kom dag två i form av en tredjeplats. Det innebär att Albin fortsatt är med i fighten om medaljerna. Nu med sammanlagt 69 poäng i protokollet efter tre av säsongens totalt åtta tvådagars deltävlingar (separat poängfördelning per dag).

Även Jesper klättrade

För märkes– och klasskollegan Jesper Börjesson började strapatserna i den kraftigt kuperade terrängen med en sjundeplats i lördags. Och precis som Albin lyfte Jesper ett hack i går, lika med tio nya poäng och sammanlagt 58. En summa som också är ett hyfsat utgångsläge i kampen om medaljerna.

Guldet tycks dock vara vikt för italienaren Davide Soreca som toppar tabellen med massiv marginal.

Ett lyft svarade även Jespers klubbkompis Oliver Nelson för i junior-VM i går. Då avancerade han från 13:e i lördags till sexa och fixade samtidigt sitt årsbästa med god marginal. Sammanlagt befinner han sig strax innanför tabellens tiostreck.

I den grekiska sommarvärmen i Kalambaka, i nordvästra delen av landet, öppnade fjolårets silvermedaljör Albin Elowson med en fjärdeplats i allt konkurrensstarkare ungdoms–VM (FIM Youth World Cup).

Sin vana trogen siktade dock Husqvarna–föraren från Värsås på en topp tre–placering. Och den kom dag två i form av en tredjeplats. Det innebär att Albin fortsatt är med i fighten om medaljerna. Nu med sammanlagt 69 poäng i protokollet efter tre av säsongens totalt åtta tvådagars deltävlingar (separat poängfördelning per dag).

Även Jesper klättrade

För märkes– och klasskollegan Jesper Börjesson började strapatserna i den kraftigt kuperade terrängen med en sjundeplats i lördags. Och precis som Albin lyfte Jesper ett hack i går, lika med tio nya poäng och sammanlagt 58. En summa som också är ett hyfsat utgångsläge i kampen om medaljerna.

Guldet tycks dock vara vikt för italienaren Davide Soreca som toppar tabellen med massiv marginal.

Ett lyft svarade även Jespers klubbkompis Oliver Nelson för i junior-VM i går. Då avancerade han från 13:e i lördags till sexa och fixade samtidigt sitt årsbästa med god marginal. Sammanlagt befinner han sig strax innanför tabellens tiostreck.

  • Anders Hallberg