13 maj 2014 19:15

23 jan 2015 15:44

Krönika: Nu håller jag på Lugi

Handbollsslutspelet är inne i ett avgörande skede. Visst känns det tomt att Skövde saknar representation när semifinalspelet pågår som bäst, men det är bara att gilla läget och inse att vi är en bit ifrån.

Slutspelet känns dramatiskt värre där trubbel med tidtagningen gjorde att det blev omspel mellan Guif och Alingsås. Inte första gången det strulas med klockor. Här har handbollen något att ta tag i.

Här tror jag att hemmastyrkan avgör, vilket betyder att Guif spelar SM-final. Mot vem?

Lugis seger i Kristianstad i söndags var blytung. Nu kan Lundalaget avgöra på fredag. Jag håller på Lugi, inte minst för Niklas Gudmundssons skull. Efter den svåra korsbandsskadan i slutspelet för ett drygt år sedan är bollartisten tillbaka och levererar. Otroligt starkt gjort av "Gummi" som har sina rötter i HK Country och IFK Skövde.

Det var tråkigt att se förbundskaptenen Ola Lindgrens, som även tränar Kristianstad, uppträdande efter matchen senast. Han gav sig verbalt på domarparet Mäkinen/Jonsson och demonstrerade öppet sitt missnöje. Domarna från Skara/Falköping tog det hela med ro, men det var inte snyggt att se en tränare som även är förbundskapten uppträda så. Jag tycker faktiskt han har ett större ansvar på sina axlar en vanlig klubbtränare. Man måste kunna uppträda med större värdighet hur besviken man är i motgångens stund.

Våra lag ligger en bit ifrån den absoluta toppen.

Min känsla är dock att Skövde HF redan till nästa säsong kan vara med och slåss om en finalplats. Klubben har redan uppfyllt målet att skaffa en etablerad målvakt då de gjort klart med landslagets Cecilia Grubbström. Sedan pågår jobbet med truppen och jag tycker allt pekar på att Skövde HF får ett starkare lag 2014/15.

Vi kan notera att det H 65/Höör, som slog ut Skövde HF ur kvartsfinalspelet med 3–1, i helgen som första svenska damlag vann Europacupen då de besegrade Issy Paris med norska och franska landslagsspelare. Förresten första gången sedan 2004 som ett svenskt klubblag vinner på den nivån. Då var det IFK Skövde som tog hem Challenge Cup efter minnesvärda drabbningar mot Dunkerque.

Att Skövde HF var så bra med mot H 65 visar ändå på att Skövde HF är ganska bra och bättre blir det. Jag är helt övertygad.

Lika säker är jag dock inte när det gäller IFK Skövde. Visst, att man fick behålla Rasmus Wremer var viktigt och bara gratulera honom till ett treårskontrakt. Nu kommer han att spela för IFK Skövde tills han är 35 år. Bara hoppas att han får vara skadefri.

Sedan gäller det att få ihop truppen i övrigt också. Tobias Warvne försvinner till Österrike. Trist att bli av med en fin kille, men tyvärr är ”Tobbe” skadeförföljd med stressfraktur i ena smalbenet. Måste var kul för Warvne att det finns en klubb utomlands som vågar satsa på honom. När det gäller IFK Skövde hade det varit vanskligt att skriva ett nytt kontrakt. Det här bör i stället öppna för andra möjligheter.

Jag vågar dock inte tro på några stora spelarköp. Ekonomin tillåter inte det och jag tycker det känns viktigast att se till så Peter Johansson får en bra tränarkompjon. Utvecklingsarbetet och skolningen av nya elitspelare är otroligt viktigt.

När det gäller luckan efter Warvne tycker jag exempelvis att man skall ge Joel Järlfors en rejäl chans. Vi behöver se nya stjärnor tändas.

Ulf Nyström var väldigt nära IFK Skövde, men valde att hoppa av eftersom han har andra uppdrag också. Det var trist. ”Uffe” är i grunden en av Gunnar Blombäcks påläggskalvar, men han har varit borta från Skövde i tillräckligt många år för att kunna bidra med nya impulser. Nu väntar jag med spänning på vad som kommer i stället.

Slutspelet känns dramatiskt värre där trubbel med tidtagningen gjorde att det blev omspel mellan Guif och Alingsås. Inte första gången det strulas med klockor. Här har handbollen något att ta tag i.

Här tror jag att hemmastyrkan avgör, vilket betyder att Guif spelar SM-final. Mot vem?

Lugis seger i Kristianstad i söndags var blytung. Nu kan Lundalaget avgöra på fredag. Jag håller på Lugi, inte minst för Niklas Gudmundssons skull. Efter den svåra korsbandsskadan i slutspelet för ett drygt år sedan är bollartisten tillbaka och levererar. Otroligt starkt gjort av "Gummi" som har sina rötter i HK Country och IFK Skövde.

Det var tråkigt att se förbundskaptenen Ola Lindgrens, som även tränar Kristianstad, uppträdande efter matchen senast. Han gav sig verbalt på domarparet Mäkinen/Jonsson och demonstrerade öppet sitt missnöje. Domarna från Skara/Falköping tog det hela med ro, men det var inte snyggt att se en tränare som även är förbundskapten uppträda så. Jag tycker faktiskt han har ett större ansvar på sina axlar en vanlig klubbtränare. Man måste kunna uppträda med större värdighet hur besviken man är i motgångens stund.

Våra lag ligger en bit ifrån den absoluta toppen.

Min känsla är dock att Skövde HF redan till nästa säsong kan vara med och slåss om en finalplats. Klubben har redan uppfyllt målet att skaffa en etablerad målvakt då de gjort klart med landslagets Cecilia Grubbström. Sedan pågår jobbet med truppen och jag tycker allt pekar på att Skövde HF får ett starkare lag 2014/15.

Vi kan notera att det H 65/Höör, som slog ut Skövde HF ur kvartsfinalspelet med 3–1, i helgen som första svenska damlag vann Europacupen då de besegrade Issy Paris med norska och franska landslagsspelare. Förresten första gången sedan 2004 som ett svenskt klubblag vinner på den nivån. Då var det IFK Skövde som tog hem Challenge Cup efter minnesvärda drabbningar mot Dunkerque.

Att Skövde HF var så bra med mot H 65 visar ändå på att Skövde HF är ganska bra och bättre blir det. Jag är helt övertygad.

Lika säker är jag dock inte när det gäller IFK Skövde. Visst, att man fick behålla Rasmus Wremer var viktigt och bara gratulera honom till ett treårskontrakt. Nu kommer han att spela för IFK Skövde tills han är 35 år. Bara hoppas att han får vara skadefri.

Sedan gäller det att få ihop truppen i övrigt också. Tobias Warvne försvinner till Österrike. Trist att bli av med en fin kille, men tyvärr är ”Tobbe” skadeförföljd med stressfraktur i ena smalbenet. Måste var kul för Warvne att det finns en klubb utomlands som vågar satsa på honom. När det gäller IFK Skövde hade det varit vanskligt att skriva ett nytt kontrakt. Det här bör i stället öppna för andra möjligheter.

Jag vågar dock inte tro på några stora spelarköp. Ekonomin tillåter inte det och jag tycker det känns viktigast att se till så Peter Johansson får en bra tränarkompjon. Utvecklingsarbetet och skolningen av nya elitspelare är otroligt viktigt.

När det gäller luckan efter Warvne tycker jag exempelvis att man skall ge Joel Järlfors en rejäl chans. Vi behöver se nya stjärnor tändas.

Ulf Nyström var väldigt nära IFK Skövde, men valde att hoppa av eftersom han har andra uppdrag också. Det var trist. ”Uffe” är i grunden en av Gunnar Blombäcks påläggskalvar, men han har varit borta från Skövde i tillräckligt många år för att kunna bidra med nya impulser. Nu väntar jag med spänning på vad som kommer i stället.