16 maj 2014 08:00

23 jan 2015 15:28

Många skaraborgare varvar Göteborg

FRIIDROTT

Världens största halvmara lockar årligen över tusen skaraborgare runt Göteborg med löparskor på fötterna.
IFK Skövdes Joakim Andrén deltar för fjärde gången.
– Det är ett väldigt roligt lopp, säger han.

Det världsomspännande varvet genom västkustens största stad har i år fått deltagare från 48 olika länder.

Antalet skaraborgare är i vanlig ordning stort och en snabb sökning på Falköping, Hjo, Tibro och Skövde i startlistan ger strax över tusen träffar.

Här finns allt från vanliga motionärer till mer eller mindre elitsatsande löpare som exempelvis Tony Hatefnejad, IFK Skövde, och Carl-Olov Lannemyr, Tibro AIK, som båda startar i startgrupp ett.

I gruppen där bakom står Joakim Andrén redo att göra sitt fjärde lopp. Han har stadigt förbättrat sina tider under de tidigare insatserna och har ett Göteborgsvarvetpers på 1.32.37, men har en mer blygsam målsättning i år.

– Jag har varit skadad en tid och inte återhämtat mig helt hundra än. Men jag ska säga att jag är nöjd om det blir runt 1.35 där, men inte för mycket över för då blir jag besviken, säger han som sprang förvånansvärt fort på Skövdeloppet för en månad sedan.

– Jag sprang på 1.33.12 och den tiden är jag mer än nöjd med för den slingan vi springer här hemma är betydligt jobbigare och tuffare än den i Göteborg, tycker jag.

Supersviten håller

Andrén är en av många som deltar i IFK Skövde Friidrotts löparkvällar och han är en av totalt 27 som är anmälda till lördagens lopp.

– Det är ett väldigt roligt lopp för det är sån publikfest utmed hela slingan. Jag har sprungit för Hagen förut och då är det till och med några som vrålat ”heja Hagen” och så där, det är jättekul.

Det är också värt att notera att Anders Karlssons, som SLA skrev om förra året, supersvit på Göteborgsvarvet kommer leva vidare. 63-åringen har ställt upp i samtliga av tävlingens 34 upplagor och han ämnar göra detsamma även i lördagens 35:e. Fast han har också dragits med skadeproblem och har inga större förhoppningar om en bra tid.

– Men jag ska knalla runt där, säger han.

Det världsomspännande varvet genom västkustens största stad har i år fått deltagare från 48 olika länder.

Antalet skaraborgare är i vanlig ordning stort och en snabb sökning på Falköping, Hjo, Tibro och Skövde i startlistan ger strax över tusen träffar.

Här finns allt från vanliga motionärer till mer eller mindre elitsatsande löpare som exempelvis Tony Hatefnejad, IFK Skövde, och Carl-Olov Lannemyr, Tibro AIK, som båda startar i startgrupp ett.

I gruppen där bakom står Joakim Andrén redo att göra sitt fjärde lopp. Han har stadigt förbättrat sina tider under de tidigare insatserna och har ett Göteborgsvarvetpers på 1.32.37, men har en mer blygsam målsättning i år.

– Jag har varit skadad en tid och inte återhämtat mig helt hundra än. Men jag ska säga att jag är nöjd om det blir runt 1.35 där, men inte för mycket över för då blir jag besviken, säger han som sprang förvånansvärt fort på Skövdeloppet för en månad sedan.

– Jag sprang på 1.33.12 och den tiden är jag mer än nöjd med för den slingan vi springer här hemma är betydligt jobbigare och tuffare än den i Göteborg, tycker jag.

Supersviten håller

Andrén är en av många som deltar i IFK Skövde Friidrotts löparkvällar och han är en av totalt 27 som är anmälda till lördagens lopp.

– Det är ett väldigt roligt lopp för det är sån publikfest utmed hela slingan. Jag har sprungit för Hagen förut och då är det till och med några som vrålat ”heja Hagen” och så där, det är jättekul.

Det är också värt att notera att Anders Karlssons, som SLA skrev om förra året, supersvit på Göteborgsvarvet kommer leva vidare. 63-åringen har ställt upp i samtliga av tävlingens 34 upplagor och han ämnar göra detsamma även i lördagens 35:e. Fast han har också dragits med skadeproblem och har inga större förhoppningar om en bra tid.

– Men jag ska knalla runt där, säger han.