16 maj 2014 16:12

23 jan 2015 15:28

Skövde KIK höll undan - tog ny seger

Skövde KIK ångar på i damettan. Genom 2–1 (2–1) hemma mot Gauthiod på fredagskvällen bärgade laget sin tredje fullpoängare för säsongen.

Gauthiod öppnade matchen starkt och var ytterst nära att ta ledningen då slarv i hemmaförsvaret gav Ida Mörk friläge, som utrusande Sara Fröjd räddade. Efter en oordnad inledning fick hemmalaget kommandot då Emma Sandsjö hittade Sandra Krantz till 1–0 i den tolfte minuten. 13 minuter senare var det ombytta roller när Krantz spelade fram Sandsjö som vann två motlägg och satte 2–0. KIK var nära att utöka vid ett par tillfällen och hade full kontroll på matchen – fram till den andra tilläggsminuten då Hanna Österberg friställdes till vänster och hon satte reduceringsmålet.

Andra halvlek blev lite mer öppen då spelet blev mer chansartat, men det var Skövde KIK som höll i taktpinnen och som var närmast ytterligare mål då Emma Sandsjö prickade ribban i 64:e minuten. Gauthiod tryckte på mot slutet och det blev oroligt i hemmaförsvaret, men KIK höll undan och bärgade sin andra raka trepoängare – tredje raka på hemmaplan.

Gauthiod öppnade matchen starkt och var ytterst nära att ta ledningen då slarv i hemmaförsvaret gav Ida Mörk friläge, som utrusande Sara Fröjd räddade. Efter en oordnad inledning fick hemmalaget kommandot då Emma Sandsjö hittade Sandra Krantz till 1–0 i den tolfte minuten. 13 minuter senare var det ombytta roller när Krantz spelade fram Sandsjö som vann två motlägg och satte 2–0. KIK var nära att utöka vid ett par tillfällen och hade full kontroll på matchen – fram till den andra tilläggsminuten då Hanna Österberg friställdes till vänster och hon satte reduceringsmålet.

Andra halvlek blev lite mer öppen då spelet blev mer chansartat, men det var Skövde KIK som höll i taktpinnen och som var närmast ytterligare mål då Emma Sandsjö prickade ribban i 64:e minuten. Gauthiod tryckte på mot slutet och det blev oroligt i hemmaförsvaret, men KIK höll undan och bärgade sin andra raka trepoängare – tredje raka på hemmaplan.