17 maj 2014 10:30

23 jan 2015 15:28

Skövde AIK tog första segern

Skövde AIK tog säsongens första trepoängare i division 1-fotbollen när nykomlingen IFK Uddevalla besegrades med 2–1 på bortaplan.
En lika skön som viktig seger för de röd-vita.

SAIK fick en bra start med ledningsmål efter bara sex minuter. Sargon Abraham fälldes med straff som följd. Den satte mittbacken Andreas Uusitalo i nät via målvaktens händer.

Uddevalla var inte ofarligt, men SAIK stod pall bakåt och bara tre minuter innan vilan kom även 2–0. Sargon Abraham fick målet, men det var en hemmaförsvarare som styrde bollen i mål stressad av uppvaktningen efter Linus Johanssons väl avvägda inlägg.

I andra halvlek jagade Uddevalla mål, men SAIK uppträdde stabilt och hade chanser till 3–0 innan Uddevalla kunde reducera med drygt tio minuter kvar. Närmare kom de dock inte och Skövde AIK kunde jubla efter säsongens första vinst i serien.

– Killarna jobbar hårt och är verkligen värda den hör segern, kommenterar tränaren Charbel Abraham.

SAIK fick en bra start med ledningsmål efter bara sex minuter. Sargon Abraham fälldes med straff som följd. Den satte mittbacken Andreas Uusitalo i nät via målvaktens händer.

Uddevalla var inte ofarligt, men SAIK stod pall bakåt och bara tre minuter innan vilan kom även 2–0. Sargon Abraham fick målet, men det var en hemmaförsvarare som styrde bollen i mål stressad av uppvaktningen efter Linus Johanssons väl avvägda inlägg.

I andra halvlek jagade Uddevalla mål, men SAIK uppträdde stabilt och hade chanser till 3–0 innan Uddevalla kunde reducera med drygt tio minuter kvar. Närmare kom de dock inte och Skövde AIK kunde jubla efter säsongens första vinst i serien.

– Killarna jobbar hårt och är verkligen värda den hör segern, kommenterar tränaren Charbel Abraham.

Matchfakta

Division 1 södra

IFK UDDEVALLA–SKÖVDE AIK 1–2 (0–2)

Mål: 0–1 (6) Andreas Uusitalo (straff), 0–2 (41) Självmål. 1–2 (79) Imer Begiri.

Varningar: SAIK: Anton Vilstrup, Jesper Johansson.

Domare: Mikael Eriksson, Huskvarna.

Publik: 108.

Skövde AIK: Mirza Kalijundzic – Elon Keymer, Andreas Uusitalo, David Lidholm, Anton Vilstrup – Linus Johansson (Arbitrim Suljev 84), Jimmy Engqvist, Hannah Abraham (Florian Brahimi, 87), Edin Hamidovic, Jesper Johansson – Sargon Abraham (Martin Gerhardsson, 78).