19 maj 2014 14:07

23 jan 2015 15:44

Arrangerar landslagets fotbollsskola tillsammans

Skövde AIK och IFK Skövde har drivit landslagets fotbollsskola för ungdomar var för sig de senaste åren.
Men i sommar gör de båda lokalkonkurrenterna gemensam sak och arrangerar tillsammans.
– Vi ska prova på det här i år och sedan får vi utvärdera. Överlag har vi fått positiv respons på det här, säger IFK Skövdes ungdomsansvarige Anders Lind.

Samarbete är kanske inte det första man tänker på när det gäller Skövde AIK och IFK Skövde. Men när det kommer till landslagets fotbollsskola har de båda antagonisterna bestämt sig för att samarbeta efter att ha drivit det i egen regi de senaste åren.

– Det känns bra och det ska bli spännande. Historiskt sett har väl inte samarbetet mellan klubbarna alltid varit bra men allt kan ju ändras. Det är bättre att få till ett samarbete i stället för att gå och titta snett på varandra. Att arrangera fotbollskola tillsammans på sommaren tycker vi är en mycket bra idé, säger Anders Lind som är ungdomsansvarig i IFK Skövde.

Underlättare på ledarsidan

Anders Lind ser framförallt två bra skäl till en samverkan.

– Den stora utmaningen är hela tiden, eftersom det här är aktiviteter på dagtid, att få ihop ledare så att det räcker. Att samarbeta ger dels bättre möjligheter till ledarrekrytering och dels att få barnen och ungdomsledarna att träffas och umgås tillsammans i de båda föreningarna. Det är ett sätt att stärka banden, fortsätter Lind.

Landslagets fotbollsskola anordnas för ungdomar mellan 7–9 år i tre dagar (16–18 juni) och 10–13 år i fyra dagar (23–26 juni). IFK står som värd för den första veckan medan SAIK står som värd på pappret för den andra.

Vill utveckla konceptet

Anders Lind och IFK Skövde har tankar på att förädla veckan ytterligare.

– Vi får utvärdera det här efteråt och titta på vad som kan förbättras och göras annorlunda. Vi får se om det går att utveckla konceptet, ändra upplägget, göra något mer av veckan och att alla ungdomar kanske kan köra på en och samma vecka.

– Nästa steg att ta är att även försöka gå samman med Skövde KIK och samarbeta. Det är en tanke som vi har. Vi får ta det här pö om pö.

SAIK positivt till samarbetet

Skövde AIK är positivt inställda till initiativet.

– Det är mycket bra. Det är våra engagerade ungdomsledare på båda sidor som har tagit det här initiativet, säger klubbchefen Per Åstemo.

– Det är bra att kunna marknadsföra arrangemanget tillsammans. Vi kan helt klart tänka oss att även involvera Skövde KIK i det här samarbetet. Att få till en helvecka och fylla Lillegården med ungdomar på landslagets fotbollsskola vore riktigt roligt, fortsätter han.

Samarbete är kanske inte det första man tänker på när det gäller Skövde AIK och IFK Skövde. Men när det kommer till landslagets fotbollsskola har de båda antagonisterna bestämt sig för att samarbeta efter att ha drivit det i egen regi de senaste åren.

– Det känns bra och det ska bli spännande. Historiskt sett har väl inte samarbetet mellan klubbarna alltid varit bra men allt kan ju ändras. Det är bättre att få till ett samarbete i stället för att gå och titta snett på varandra. Att arrangera fotbollskola tillsammans på sommaren tycker vi är en mycket bra idé, säger Anders Lind som är ungdomsansvarig i IFK Skövde.

Underlättare på ledarsidan

Anders Lind ser framförallt två bra skäl till en samverkan.

– Den stora utmaningen är hela tiden, eftersom det här är aktiviteter på dagtid, att få ihop ledare så att det räcker. Att samarbeta ger dels bättre möjligheter till ledarrekrytering och dels att få barnen och ungdomsledarna att träffas och umgås tillsammans i de båda föreningarna. Det är ett sätt att stärka banden, fortsätter Lind.

Landslagets fotbollsskola anordnas för ungdomar mellan 7–9 år i tre dagar (16–18 juni) och 10–13 år i fyra dagar (23–26 juni). IFK står som värd för den första veckan medan SAIK står som värd på pappret för den andra.

Vill utveckla konceptet

Anders Lind och IFK Skövde har tankar på att förädla veckan ytterligare.

– Vi får utvärdera det här efteråt och titta på vad som kan förbättras och göras annorlunda. Vi får se om det går att utveckla konceptet, ändra upplägget, göra något mer av veckan och att alla ungdomar kanske kan köra på en och samma vecka.

– Nästa steg att ta är att även försöka gå samman med Skövde KIK och samarbeta. Det är en tanke som vi har. Vi får ta det här pö om pö.

SAIK positivt till samarbetet

Skövde AIK är positivt inställda till initiativet.

– Det är mycket bra. Det är våra engagerade ungdomsledare på båda sidor som har tagit det här initiativet, säger klubbchefen Per Åstemo.

– Det är bra att kunna marknadsföra arrangemanget tillsammans. Vi kan helt klart tänka oss att även involvera Skövde KIK i det här samarbetet. Att få till en helvecka och fylla Lillegården med ungdomar på landslagets fotbollsskola vore riktigt roligt, fortsätter han.